Τσίπρας: Μετατρέψατε την επιτυχία του ελληνικού λαού σε φιάσκο

5140136

«Η κυβερνητική προπαγάνδα δεν μπορεί να καλύψει την ανασφάλεια της κοινωνίας από τις συνέπειες της επιδημίας» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή

«Τα πράγματα στην επιδημία εξελίσσονται αρνητικά», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας ξεκινώντας την ομιλία του στη Βουλή, στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για τις οικονομικές και υγειονομικές επιπτώσεις της πανδημίας του νέου κορωνοϊού μετά από σχετικό αίτημα που κατέθεσε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά. Καταλόγισε στην κυβέρνηση «λάθη, παραλείψεις, έλλειψη σχεδιασμού και απαράδεκτη προσπάθεια να βγάλει πολιτική υπεραξία και πρόσκαιρα οφέλη από τη πανδημία».

 Δείτε την ομιλία του

Συνεχίζοντας την κριτική είπε: «Εδώ και μήνες η κυβερνητική προπαγάνδα κρύβει, θάβει στα αζήτητα, υποτιμά και διαστρεβλώνει την πραγματικότητα… Οι ώρες είναι κρίσιμες…Η χώρα και η κοινωνία συνολικά βρίσκεται σε ένα πρωτοφανές κλίμα ανασφάλειας και αβεβαιότητας. Κάθε ελληνική οικογένεια ζει μέσα στην αγωνία και στην ανασφάλεια. Και αυτή την αγωνία και την ανασφάλεια δεν μπορεί να τη καλύψει η προπαγάνδα, η πολιτική σκοπιμότητα, η γελοία ώρες- ώρες ωραιοποίηση της πραγματικότητας». Περιέγραψε δε με μελανά χρώματα την εικόνα: «Με σχεδόν εκατό φορές περισσότερα κρούσματα από τότε που ανακοινώσατε τη λήξη του lockdown, οι Ελληνίδες και οι Έλληνες καλούμαστε πλέον να αντιμετωπίσουμε το νέο κύμα της πανδημίας. Που είναι σφοδρότερο από το πρώτο… Και η στάση σας σήμερα, γεννά ακόμη μεγαλύτερη ανησυχία και ανασφάλεια».

Απέδωσε στον λάθος προπαγανδιστικό χειρισμό της κυβέρνησης την τάση τμήματα της κοινωνίας να καταφεύγουν σε θεωρίες συνωμοσίας. Απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό είπε: «Ο κόσμος θέλει να ακούσει την αλήθεια όσο δυσάρεστη κι αν είναι. Και θέλει να σας δει να αναλαμβάνετε και καμία ευθύνη. Όχι να τους ρίχνετε την ευθύνη για όλα τα στραβά. Και να κρατάτε τα εύσημα των δικών τους θυσιών για πολιτική εκμετάλλευση».

Ο πρόεδρος του  ΣΥΡΙΖΑ στην ομιλία του επεσήμανε μεταξύ άλλων: 

«Δεν είναι η πρώτη φορά που στη Βουλή συζητάμε για τη πορεία της πανδημίας, είναι όμως η πρώτη φορά που τα πράγματα εξελίσσονται εξαιρετικά αρνητικά και η ανησυχία των πολιτών – και δικαίως- έχει φτάσει στο κατακόρυφο.


Και νομίζω σήμερα από τις τοποθετήσεις μας καλούμαστε να εκπληρώσουμε ένα δημοκρατικό αλλά και ηθικό ταυτόχρονα χρέος.

Να κάνουμε γνωστά στη κοινή γνώμη, όλα όσα εδώ και μήνες η κυβερνητική προπαγάνδα κρύβει, θάβει στα αζήτητα, υποτιμά και διαστρεβλώνει.

Γιατί οι ώρες είναι κρίσιμες. Η χώρα και η κοινωνία συνολικά βρίσκεται σε ένα πρωτοφανές κλίμα ανασφάλειας και αβεβαιότητας

Κάθε ελληνική οικογένεια ζει μέσα στην αγωνία και στην ανασφάλεια. Για την υγεία των μεγαλύτερων. Για τις δουλειές των νεότερων. Για τα παιδιά και τις σπουδές τους. Για το μέλλον τους.

Και αυτή την αγωνία και την ανασφάλεια δε μπορεί να τη καλύψει η προπαγάνδα, η πολιτική σκοπιμότητα, η γελοία ώρες ώρες ωραιοποίηση της πραγματικότητας.

Ο κόσμος θέλει να ακούσει την αλήθεια όσο δυσάρεστη κι αν είναι. Και θέλει να σας δεί να αναλαμβάνετε και καμία ευθύνη. Όχι να τους ρίχνετε την ευθύνη για όλα τα στραβά. Και να κρατάτε τα εύσημα των δικών τους θυσιών για πολιτική εκμετάλλευση.

Με σχεδόν εκατό φορές περισσότερα κρούσματα από τότε που ανακοινώσατε τη λήξη του lockdown, οι Ελληνίδες και οι Έλληνες καλούμαστε πλέον να αντιμετωπίσουμε το νέο κύμα της πανδημίας.

Που είναι σφοδρότερο από το πρώτο.

Εξαιτίας των λαθών και των παραλήψεων, της έλλειψης σχεδιασμού και κυρίως της απαράδεκτης προσπάθειας να βγάλετε πολιτική υπεραξία και πρόσκαιρα οφέλη από τη πανδημία.

Και η στάση σας σήμερα, γεννά ακόμη μεγαλύτερη ανησυχία και ανασφάλεια.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

¨Όταν πριν πεντέμισι μήνες, στις 23 Μαρτίου ανακοινώσατε το lockdown, τον περιορισμό κυκλοφορίας και μετακίνησης των πολιτών σε όλη την επικράτεια, είχαμε 71 κρούσματα ημερησίως.

Σήμερα έχουμε σταθερά τριψήφιο αριθμό και συχνότερα πάνω από 200.

Τότε λοιπόν, η αξιωματική αντιπολίτευση αλλά και σχεδόν όλα τα κόμματα, στηρίξαμε τις αποφάσεις σας.

Και κλείσαμε τα μάτια σε όποια λάθη σας και όποιες παραλήψεις.

Γιατί αυτό που προείχε ήταν η δημόσια υγεία.

¨Όχι μόνο δεν το εκτιμήσατε, αλλά αμέσως μόλις ήρθε το lockdown, εσείς προσωπικά κύριε Μητσοτάκη, θελήσατε να μετατρέψετε σε προσωπικό σας θρίαμβο την υπεύθυνη στάση του ελληνικού λαού.

Και στη συνέχεια, σπεύσατε να δημιουργήσετε, άρον άρον, την εικόνα μιας επίπλαστης επιστροφής στην κανονικότητα. Ισως γιατί βρισκόσασταν σε εκλογικό δίλημμα

Με αποτέλεσμα σήμερα, να καταφέρετε να μετατρέψετε – γιατί κατόρθωμα είναι - τη μεγάλη επιτυχία του ελληνικού λαού στην πρώτη φάση της πανδημίας, σε φιάσκο.

Και γιατί συνέβη αυτό;

Γιατί το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι η επικοινωνία και το πρόσκαιρο πολιτικό όφελος.

Στη πρώτη φάση παραλύσατε, αφήσατε απροστάτευτη την οικονομία στο όνομα της προστασίας της δημόσιας υγείας.

Και αμέσως μετά αφήσατε απροστάτευτη τη δημόσια υγεία μπας και σώσετε την οικονομία.

Με αποτέλεσμα σήμερα να μην έχουμε πουθενά θετικό ισοζύγιο.

Ούτε στην οικονομία, ούτε στην υγεία.

Η έλλειψη σχεδίου, οι παλινωδίες σας και η διαρκής προσπάθεια να μεταφέρετε τις ευθύνες σας στους πολίτες είναι ο απολογισμός της πολιτικής σας, τους μήνες μετά την άρση του lockdown.

Και τα παραδείγματα είναι πολλά:

Ανοίξατε τον τουρισμό χωρίς σχέδιο και χωρίς μαζικά υποχρεωτικά τεστ, γιατί έτσι απαίτησαν οι ξένοι tour operators.

Δεν επενδύσατε στο brand που εσείς ο ίδιος διαφημίζατε, της ασφαλούς υγειονομικά χώρας, με τα μαζικά τεστ, τις 72 ώρες καραντίνα, τίποτα απ’ όλα αυτά.

¨Όλα Χύμα, όλα στο πόδι.

Αντί να ζητήσετε υποχρεωτικά και από όλες τις πύλες εισόδου αρνητικό τεστ 72 ωρών για την είσοδο στη χώρα, είπατε ανοίξαμε και σας περιμένουμε.

Όπως να ναι και από όπου να ναι.

Ελάτε και φέρτε και τους φίλους σας.

Και τελικά τα κάνατε χειρότερα και από πλευράς αριθμού επισκεπτών.

Γιατί έτσι κάψατε το χαρτί του ασφαλούς προορισμού για την Ελλάδα.

Αυξήσατε την πληρότητα στο 100% στα αεροπλάνα, γιατί έτσι απαίτησαν οι αεροπορικές εταιρίες.

Αυξήσατε την πληρότητα στο 85% στα πλοία, γιατί έτσι απαίτησαν οι εφοπλιστές.

Θεσπίσατε – άκουσον άκουσον - διαφορετικά υγειονομικά πρωτόκολλα σε κάθε πύλη εισόδου της χώρας.

Δεν αυξήσατε τα δρομολόγια στις δημόσιες συγκοινωνίες και μας λέγανε υπουργοί σας “ε, τι να κάνουμε, θα υπάρξει συνωστισμός”.

Αποτύχατε να συντονίσετε τις αρμόδιες τοπικές και ελεγκτικές αρχές την τήρηση των μέτρων.

Αποκρύψατε συστηματικά κρούσματα σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς.

Σε περιπτώσεις περιοχών που ενώ ανακοινώνονταν 2-3 κρούσματα, ξαφνικά προσφεύγατε σε τοπικά lockdown χωρίς κανείς να ξέρει ποιά είναι τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Και την ώρα που η πανδημία είναι σε έξαρση και αυξάνονται καθημερινά οι ανάγκες διαγνωστικών τεστ στη χώρα, το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ), το μεγαλύτερο δημόσιο εργαστήριο που διενεργεί μοριακές εξετάσεις για τον ιο, δηλώνει ότι δεν μπορεί να ανταποκριθεί στο ρόλο του.

Και μάλιστα με την εξωφρενική αιτιολόγηση ότι υπήρξε «αλόγιστη χρήση εξετάσεων».

Και λίγες μέρες μετά, αδυναμία δηλώνει και το Εργαστήριο Μικροβιολογίας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, ανακοινώνοντας δεν μπορεί να ανταποκριθεί στον τεράστιο όγκο των εξετάσεων από τα Νοσοκομεία Αθήνας και Περιφέρειας.

Και βέβαια, αφήσατε εκτός ελέγχου ευαίσθητους χώρους, όπως οι οίκοι ευγηρίας και οι χώροι λατρείας.

Στον τομέα του ΕΣΥ τώρα, το lockdown έγινε – και καλώς έγινε- για να κερδίσουμε χρόνο, ώστε να προετοιμαστούμε για το νέο κύμα.

Αλλά εσείς τι κάνατε με τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού;

Καταφέρατε σε συνθήκες πανδημίας, ενώ βαυκαλιζόσασταν για το αντίθετο, να έχετε λιγότερο προσωπικό στα δημόσια νοσοκομεία τον Ιούλιο του ‘20, από αυτό που αφήσαμε εμείς ένα χρόνο πριν.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΥΠΕΣ, τον Ιούνη του 19 είχαμε 100.420 εργαζόμενους σε όλες τις μονάδες του Δημόσιου συστήματος Υγείας.

Ενώ τον Ιούνιο του 20, είχαμε 95.352 εργαζόμενους.

Δηλαδή 5.000 λιγότερους.

Παρά τη πανδημία και παρά τα ψευτικά τα λόγια τα μεγάλα περί ενίσχυσης του ΕΣΥ.

Είχαμε δρομολογήσει 1000 προσλήψεις και κάνατε, με μεγάλη καθυστέρηση τις 300 από αυτές.

Είχαμε προβλέψει 1500 προσλήψεις λοιπού προσωπικού και εσείς τώρα προκηρύξατε τις 1200.

Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: παρακαλώ καταθέστε τα στοιχεία

Αλ. Τσίπρας: θα τα καταθέσω αλλά αυτή η ιστορία να τελειώσει. Να με κατηγορείτε για τα στοιχεία που καταθέτω και μετά να διαψεύδεσθε. Γιατί έχει αποδειχθεί ότι ο μεγαλύτερος πολιτικός απατεώνας είστε εσείς. Υποσχεθήκατε ισχυρή ανάπτυξη και φέρατε ισχυρή υπανάπτυξη

Με μπαλώματα, με ψέματα, με τρομακτικές ελλείψεις το ΕΣΥ υποφέρει ξανά στα χέρια σας και εσείς συνεχίζετε να διαστρεβλώνετε την πραγματικότητα.

Και δυστυχώς, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, το χάος κλιμακώνεται με την απόφαση της κυβέρνησης να ανοίξουν τα σχολεία, ακριβώς όπως άνοιξε και ο τουρισμός.

Χωρίς κανένα σχέδιο, χωρίς καμία ουσιαστική προετοιμασία.

Δεν υιοθετείτε καν αυτά που προτείνει ο ΕΟΔΥ, εσείς που μας λέγατε ότι τηρείτε ευλαβικά ό,τι σας λένε οι επιστήμονες.

O οποίος ΕΟΔΥ, μετά τον κ. Μόσιαλο, την κ. Λινού και άλλους επιστήμονες, στις οδηγίες του προτείνει αυτό που έχουμε πει στα 10 σημεία του ΣΥΡΙΖΑ για το άνοιγμα των σχολείων:

"Είναι σημαντικό να ορίζονται και να συμφωνούνται σε τοπικό επίπεδο οι ακριβείς τρόποι εφαρμογής των γενικών αρχών των μέτρων προφύλαξης στα σχολεία, με πρωτοβουλία και επινοητικότητα τόσο σε σχέση με την όλη οργάνωση της σχολικής ζωής όσο και σε σχέση με την αξιοποίηση χώρων και άλλων πόρων που ενδεχομένως διατίθενται στην κάθε σχολική και ευρύτερη κοινότητα"

Αυτά λέει ο ΕΟΔΥ στις επίσημες οδηγίες του.

Εν μέσω πανδημίας, όμως, εσείς αποφασίζετε να έχουμε περισσότερους αντί για λιγότερους μαθητές ανά τάξη.

Αυτή πρέπει να είναι μια παγκόσμια πρωτοτυπία.

Δε ξέρω αν υπάρχει άλλη χώρα στο κόσμο που να συμβαίνει αυτό.

Αυξήσατε το καλοκαίρι με νόμο, το όριο από τους 22 στους 26 μαθητές για το Δημοτικό.

Και για να καλύψετε αυτή την άθλια επιλογή, παίζετε και μτ η νοημοσύνη των πολιτών.

Μιλάτε για μέσο όρο, λαμβάνοντας υπόψη και τα μονοθέσια και τα διθέσια και τριθέσια σχολεία στις απομονωμένες περιοχές.

Το 75% του συνόλου των μαθητών, σχεδόν 1 εκατομμύριο παιδιά βρίσκεται σε τάξεις με πάνω από 18 μαθητές.

Η συντριπτική πλειοψηφία αυτών στα μεγάλα αστικά κέντρα σε τάξεις με περισσότερους από 25 μαθητές.

Και το ερώτημα είναι γιατί λέτε τέτοιες χοντράδες;

Ποιόν νομίζετε ότι θα κοροϊδέψετε ;

Δε θα ανοίξουν τα σχολεία ;

Δε θα δούνε οι γονείς σε τι τάξεις θα στοιβαχτούν εν μέσω Κορωναιού τα παιδιά τους ;

Και γιατί δε λέτε την αλήθεια ;

Γιατί δε λέτε γιατί δεν προχωράτε σε μείωση των μαθητών ανα τάξη και σπάσιμο στα δύο αν χρειαστεί, παρά σε αύξηση ;

Πείτε την αλήθεια :

Δεν το κάνετε γιατί αποφασίσατε να μην προχωρήσετε σε μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικών.

Είχαμε προβλέψει 10.500 μόνιμες προσλήψεις προ κορονοιού. Οι μισοί φέτος και οι μισοί του χρόνου.

Δεν προσλάβατε ούτε έναν.

Και καλά δε κάνετε προσλήψεις μόνιμων.

Δε κάνετε ούτε αναπληρωτών.

Όχι απλά δεν αυξήσατε τους αναπληρωτές φέτος, αλλά τους μειώσατε από πάνω..

Δεν έχετε επίσης πάρει κανένα μέτρο για τους εργαζόμενους της καθαριότητας στα σχολεία.

Ο ίδιος αριθμός ωρομίσθιων καθαριστριών που δεν επαρκούσε για τη καθαριότητα πριν τον κορονοιό, θα καλείται τώρα να απολυμαίνει τις τάξεις και να καθαρίζει σχολαστικά τα θρανία εν μέσω της πανδημίας.

Πως θα γίνει αυτό ;

Ακόμη δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες για την προμήθεια μασκών για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Τις μάσκες θυμίζω που μας λέγατε ότι είναι ατομική ευθύνη κάθε μαθητή και της οικογένειας του, αλλά μετά την κατακραυγή υποχρεωθήκατε να το μαζέψετε.

Μιλάτε για ενίσχυση 100 εκατομμύριων στην παιδεία για το ολοήμερο σχολείο, αλλά κάνετε δημιουργική λογιστική.

Κόβετε από τα βάουτσερ (66.000 λιγότερα παιδιά φέτος), από τα νηπιαγωγεία και τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης.

Δώσετε μας λοιπόν επισήμως ποιος είναι ο προϋπολογισμός φέτος για πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια ;

Που τον αυξάνετε ;

Κατά τα άλλα φταίνε οι πολίτες που δεν είναι υπεύθυνοι…

Ακούστε λοιπόν :

Απέναντι σε αυτή τη πρωτοφανή ανευθυνότητα, αλλά και στην ενορχηστρωμένη προπαγάνδα, να φορτωθούν οι ευθύνες στους πολίτες, δεν θα μείνουμε σιωπηλοί.

Κανείς δεν δικαιούται να σωπάσει, όταν μια κυβέρνηση παίζει κορώνα-γράμματα με την υγεία και την ασφάλεια των Ελληνίδων και των Ελλήνων.

Η κυβέρνηση της ΝΔ δεν μπορεί πια να εξαπατά.

Γιατί πλέον, αυτή η άθλια τακτική της παραπλάνησης, της φίμωσης κάθε διαφορετικής φωνής και η απόκρυψη της αλήθειας έχει κόστος όχι μόνο για τη Δημοκρατία, αλλά και για τη Δημόσια Υγεία.

Παρά τις διαρκείς και επανειλημμένες εκκλήσεις μας,

Επιλέξατε να μην αλλάξετε ρότα.

Παρά μονάχα να βομβαρδίσετε τους πολίτες με μια ψεύτικη, μια επίπλαστη εικόνα.

Μέσω μιας ακριβοπληρωμένης μιτνιακής προπαγάνδας, που η λίστα Πέτσα, φρόντισε με κριτήρια φτηνής συναλλαγής να διαμορφώσει.

ΜΕ δημόσιο χρήμα,

Δήθεν για ενημέρωση των πολιτών σε διαφήμιση.

Αυτή λοιπόν η ψεύτική εικόνα μιας κυβέρνησης δήθεν σοβαρής και προετοιμασμένης για όλα.

Που κάνει το ανθρωπίνως δυνατό για να διαχειριστεί τις συνέπειες της πανδημίας.

Έχει ήδη καταρρεύσει σα χάρτινος πύργος, από τη πραγματική ζωή των πολιτών και τη καθημερινότητά τους.

Και να ξέρετε, όσο περισσότερο τους φλομώνετε στο ψέμα και στη προπαγάνδα, τόσο περισσότερο θα εξοργίζονται.

Και όσο περισσότερο τους ενοχοποιείτε.

Όπως φυσικά και όποιον τολμήσει να αμφισβητήσει την προπαγάνδα σας, τον βαφτίζετε εχθρό του έθνους ή συνομοσιολόγο ψεκασμένο.

Προσέξτε το αυτό γιατί είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα απολυταρχικών καθεστώτων.

Όχι μιας ευρωπαϊκής δημοκρατίας.

Προσγειωθείτε στην πραγματικότητα και αναλάβετε τις ευθύνες σας.

Πάψετε να μετοχοποιείτε πότε τους νέους, πότε τους γιατρούς στα δημόσια νοσοκομεία, πότε τους εκπαιδευτικούς, πότε τους εργαζόμενους.

Και φυσικά, σε μόνιμη βάση τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με πολύ σοβαρή πραγματικότητα.

Τα προβλήματα είναι μεγάλα.

Και το πρώτο βήμα για να λυθούν είναι η κυβέρνηση να τα αναγνωρίσει.

Να αναλάβει τις ευθύνες της και να σταματήσει επιτέλους το κυνήγι της εξαπάτησης.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Εμείς λέμε ότι έστω και τώρα υπάρχουν τρόποι να περιορίσουμε την εξάπλωση της πανδημίας και των οικονομικών συνεπειών της.

Σας λέμε εδώ και τώρα πάρτε μέτρα:

Προχωρήστε τώρα σε προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών.

Καλύψτε τις οργανικές θέσεις στα νοσοκομεία και σταματήστε να παίζετε με τα νούμερα.

Στελεχώστε τα σχολεία με εκπαιδευτικό προσωπικό.

Καλύψτε έστω τον περσινό αριθμό των αναπληρωτών.

Πάρτε ουσιαστικά μέτρα για τα σχολεία:

Μοιράστε τις σχολικές τάξεις στα δύο, ξεκινώντας από αυτές που έχουν 25-26 μαθητές.

Και αν δεν περισσεύουν αίθουσες, τότε βάλτε τα μαθήματα πρωί – απόγευμα.

Παραδειγματιστείτε από την Ιταλία, όπου σχηματίζονται τμήματα των 15 μαθητών το πολύ, εξοπλίζονται τα σχολεία με 3 εκατομμύρια μονά θρανία και προσλαμβάνονται δεκάδες χιλιάδες εκπαιδευτικοί.

Και μιλάμε για μια χώρα που σήκωσε απείρως βαρύτερο φορτίο από μας στην πανδημία.

Αξιοποιήστε τους πόρους από το ταμείο ανάκαμψης για προσλήψεις και υποδομές σε παιδεία και υγεία.

Έχουμε ένα γηρασμένο εκπαιδευτικό προσωπικού που είναι ευάλωτο σήμερα στην πανδημία.

Προστατέψτε τους.

Αυτά σας τα λέω τόσο εμφατικά και τόσο ξεκάθαρα κ. Μητσοτάκη, γιατί βλέπω ότι και το σχέδιο που θέλετε να εφαρμόσετε σχετικά με τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης, είναι σε εντελώς λάθος κατεύθυνση.

Το σχέδιο Πισαρίδη προβλέπει μηδενικές δαπάνες τη παιδεία.

Και όπου αναφέρεται στην υγεία δε μιλά Δημόσια υγεία ή για Εθνικό Σύστημα Υγείας, αλλά για σύστημα υγείας γενικά.

Έτσι θα προχωρήσουμε;

Έτσι θα βγει η χώρα από αυτή την πρωτοφανή κρίση;

Δε θα πάρουμε κανένα μάθημα από την υγειονομική κρίση ;

Με τις ίδιες συνταγές που μας οδήγησαν σε κρίσεις, με τις ίδιες θα πορευτούμε και τώρα ;

Αυτό είναι συνταγή απόλυτης κοινωνικής διάλυσης και καταστροφής

Την ώρα που η χώρα μπαίνει σε μια πολύ δύσκολη περίοδο οικονομικά, υγειονομικά, εθνικά.

Εσείς στρώνετε το έδαφος για να εφαρμοστούν όσα δε μπόρεσαν να εφαρμόσουν οι τεχνοκράτες που πήραν τα κλειδιά της χώρας με τη χρεοκοπία και με τα μνημόνια.

Μια νέα εποχή λιτότητας, περικοπών, ύφεσης και ανεργίας.

Αποτυγχάνετε στην υγειονομική διαχείριση της πανδημίας θέτοντας σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία.

Αποτυγχάνετε στη διαχείριση των οικονομικών συνεπειών, θέτοντας σε κίνδυνο το μέλλον των σημερινών και των επόμενων γενιών.

Ο κυνισμός και η αλαζονεία όμως, να ξέρετε, έχουν κοντά πόδια.

Εκπλαγήκατε τάζοντας ισχυρή ανάπτυξη.

Και έχετε φέρει μέσα σε ένα χρόνο την υπανάπτυξη.

¨όχι μόνο στους ρυθμούς της οικονομίας.

Αλλά και στη παιδεία, την υγεία, τα δημοκρατικά δικαιώματα.

Και κυβερνάτε με το ψέμα και το φόβο.

Με την εξαπάτηση και τον αυταρχισμό.

Ο αυταρχισμός σας όμως δεν μπορεί να κρύψει την αλήθεια.

Ούτε τα ψέματά σας να επιβάλουν το φόβο.

Και να το ξέρετε : Θα μας βρείτε απέναντι στη προσπάθειά σας να γυρίσετε την Ελλάδα πολλά χρόνια πίσω».

Ειδήσεις σήμερα:

Βγήκε από το κώμα ο Αλεξέι Ναβάλνι - Βελτιωμένη η κατάσταση της υγείας του

Θεσσαλονίκη: Διέρρηξαν το ίδιο ζαχαροπλαστείο για έβδομη φορά μέσα σε επτά χρόνια

Τρίτος θάνατος από κορωνοϊό σήμερα - Κατέληξε 51χρονη στο «Θριάσιο»


Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (31)

Μυτόγκας

Αν ήταν ο Πολάκης υπουργός υγείας θα τον είχε ήδη εξολοθρεύσει τον κοροναϊό......Θέλουν άντρακλες αυτές οι υποθέσεις όχι λουλούδες.......

,ELENI

Είπαμε κ η τρέλα έχει τα όρια της!!!!!!Έλεος!!!!!!!!!!

Observer

Ο Μητσοτάκης πρέπει να στήσει άγαλμα στον αναξιόπιστο και φαιδρό Τσίπρα. Να τον αφήνει να μιλάει όσο γίνεται περισσότερο.

πολιτικός απατεωνας

Μόνο ο τρόπος που μιλάει δείχνει πόσο ψεύτικος είναι. Με αυτή την γελοία του στάση απλά θάβει τον εαυτό του. Η πλάκα είναι ότι στο ύφος του φαίνεται ότι το καταλαβαίνει και ο ίδιος ότι λεει μπαρούφες. Ντρέπεται και φαίνεται...

Συγγνώμη ρε παιδιά...

αλλά αυτό το νούμερο, δεν θέλω ούτε να το βλέπω, ούτε να το ακούω! Μ' ανεβάζει την πίεση! Το μόνο που μου αρέσει να κάνω... είναι να το βρίζω από το πρωί μέχρι το βράδυ! Θεέ μου... από τι γλυτώσαμε..........

Απορια

Τι ειπε ο μεγαλος.Οταν τα πραγματα πανε καλα ...ο λαος εκανε τη προσπαθεια.Οταν δεν πανε καλα...φταιει η κυβερνηση.Μεγαλε εγραψες.

Βασικα

Τι περιμενεις απο μια αντιπολιτευση οταν ο αρχηγος της ειπε δεν ηξερα ειχα αυταπατες αλλα ακομα και σημερα ειναι αρχηγος της γιατι δεν εχει καλυτερο;

Πρώην Συριζαίος (μια φορά)

Σαν τον τσοπάνη με τα πρόβατα που του τα τρώει ο λύκος κατάντησες. Παραμυθατζή.

stavros

Το εχω ξαναγράψει στίς 7-7-2019 δεν είχαμε εκλογές,Αγιο είχαμε!

θαν κ

ρε μας βγηκε ο νεος θανασης και δεν το ξερουμε?ημαρτον `

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης