Γεννηματά: Εμείς δεν θέλουμε κλειστά σχολεία - Θέλουμε ασφαλή σχολεία

Γεννηματά: Εμείς δεν θέλουμε κλειστά σχολεία - Θέλουμε ασφαλή σχολεία

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ κατηγόρησε την κυβέρνηση για αναξιοπιστία, ασυνέπεια και αναποτελεσματικότητα και ότι πορεύεται με την τακτική «βλέποντας και κάνοντας» για την αντιμετώπιση της πανδημίας

5140144
Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στο θέμα της αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού άσκησε απόψε η Φώφη Γεννηματά.

Μιλώντας στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για την πανδημία του κορωνοϊού και τις οικονομικές και υγειονομικές της επιπτώσεις, η κα Γεννηματά είπε ότι η κυβέρνηση δεν έχει σχέδιο για την αντιμετώπισή της υγειονομικής κρίσης.

Δείτε την ομιλία της





Συγκεκριμένα η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ κατηγόρησε την κυβέρνηση για αναξιοπιστία, ασυνέπεια και αναποτελεσματικότητα και ότι πορεύεται με την τακτική «βλέποντας και κάνοντας».

Παράλληλα άσκησε κριτική και για τον τρόπο με τον οποίο θα ανοίξουν τα σχολεία. «Μακριά από μας οι λογικές του να μην ανοίξουν τα σχολεία. Εμείς δεν θέλουμε κλειστά σχολεία - Θέλουμε ασφαλή σχολεία» είπε συγκεκριμένα.

Κλείσιμο
Χρειάζεται καμπάνια ενημέρωσης υπέρ του εμβολίου. Όπως χρειάζεται και καμπάνια ενημέρωσης υπέρ της μάσκας, δήλωσε επίσης η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.

Η αλήθεια είναι μία. Ακόμα και σήμερα αναζητείται σχέδιο για αυτή τη δεύτερη φάση της πανδημίας, ανέφερε η κ Γεννηματά απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό τονίζοντας πως η κυβέρνηση δεν αξιοποίησε το διάστημα που η πανδημία ήταν σε ύφεση.

«Σε αυτήν την τεράστια δοκιμασία για τον ελληνικό λαό, εμείς το ΚΙΝΑΛ, είμαστε δίπλα του. Δεν θα αφήσουμε αυτή η κρίση να γίνει άλλη μία ευκαιρία για τους λίγους και πρόβλημα επιβίωσης για τους πολλούς»,ανέφερε η κ. Γεννηματά.

Πιο αναλυτικά στην πρωτολογία της η κα Γεννηματά σημείωσε:

«Είτε σας ωραιοποιούν τα πράγματα είτε εσείς τα ωραιοποιείτε σε εμάς και μέσω του ελληνικού κοινοβουλίου στον Ελληνικό λαό. Και τα δύο είναι εξαιρετικά επικίνδυνα τούτη την ώρα.

Είπατε και εσείς πως μετά τον κορωνοϊό η ζωή μας δεν θα είναι ποτέ ξανά ίδια. Είναι βέβαιο ότι η πανδημία αλλάζει τον τρόπου που βλέπουμε τα πράγματα, αλλάζει την καθημερινότητά μας, αλλάζει τον ίδιο τον δημόσιο βίο. 

Αν μη τι άλλο κύριε Μητσοτάκη θέλω να σας πω ότι αυτή η μάσκα του Σοσιαλδημοκράτη που προσπαθείτε να φορέσετε τον τελευταίο καιρό δεν σας προστατεύει από τις χρόνιες ασθένειες του κόμματός σας και της παράταξής σας.

Ακόμα και σήμερα αναζητείται σχέδιο για αυτή τη δεύτερη φάση της πανδημίας. Γιατί δεν αξιοποιήσατε το διάστημα που η πανδημία ήταν σε ύφεση. Γιατί το ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης το ακολούθησαν κρούσματα εισερχόμενα τα οποία μάλιστα για αρκετές ημέρες κυκλοφορούσαν ελεύθερα μέχρι να βγει το αποτέλεσμα.

Η επιστροφή του προβλήματος είναι γεγονός. Και γω ρωτώ. Πως φτάσαμε ως εδώ κύρια πρωθυπουργέ; Να κινδυνεύουμε να χάσουμε ότι κερδίσαμε όλοι μαζί στην πρώτη φάση της πανδημίας.

Χρειάζεται καμπάνια ενημέρωσης υπέρ του εμβολίου όπως χρειάζεται και καμπάνια ενημέρωσης υπέρ της μάσκας. Είναι αδιανόητα αυτά που ζούμε τις τελευταίες ημέρες. Πρέπει επιτέλους να χτυπηθεί αυτή η λογική της θεωρίας συνωμοσίας μία και έξω στον τόπο.

Χρειάζεται σοβαρή προετοιμασία για τα ταξίδια από χώρα σε χώρα από εδώ και πέρα. Και το λέγαμε από την αρχή.
Η κατάσταση που δημιουργείται με το άνοιγμα των σχολείων αναδεικνύει για άλλη μία φορά ότι η κυβέρνηση είναι ανέτοιμη. Μακριά από εμάς οι λόγικές του να μην ανοίξουν τα σχολεία. Εμείς δεν θέλουμε κλειστά σχολεία. Θέλουμε ασφαλή σχολεία».


Ειδήσεις σήμερα:

Θεσσαλονίκη: Διέρρηξαν το ίδιο ζαχαροπλαστείο για έβδομη φορά μέσα σε επτά χρόνια

Αρχιεπίσκοπος Αμερικής για το πογκρόμ του 1955 στην Κωνσταντινούπολη: Θυμόμαστε όσους χάθηκαν

Τρίτος θάνατος από κορωνοϊό σήμερα - Κατέληξε 51χρονη στο «Θριάσιο»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης