Δένδιας: Κοινή αντίληψη Αθήνας - Τύνιδας για τη Λιβύη - Μόνη λύση η αποχώρηση της Τουρκίας

Δένδιας: Κοινή αντίληψη Αθήνας - Τύνιδας για τη Λιβύη - Μόνη λύση η αποχώρηση της Τουρκίας

Ο υπουργός Εξωτερικών έγινε δεκτός από τον πρόεδρο της χώρας Καΐς Σαϊέντ και συζήτησαν για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη Λιβύη

Ebr0085XgAER2DP
Δεκτός από τον Πρόεδρο της Τυνησίας Καΐς Σαϊέντ έγινε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην χώρα.

Ο Νίκος Δένδιας στις δηλώσεις του σημείωσε ότι είχε με τον Τυνήσιο πρόεδρο μια μακρά και ειλικρινή συζήτηση για τις προοπτικές των δύο χωρών.

«Συζητήσαμε για το πώς μπορούμε προχωρήσουμε μπροστά και να βρούμε περαιτέρω σημεία σύγκλισης. Για το πώς η Ελλάδα, μέσω της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μπορεί να βοηθήσει την Τυνησία να αντιμετωπίσει όχι μόνο την κρίση της πανδημίας COVID-19, την οποία η Τυνησία αντιμετώπισε με εξαιρετική επιτυχία, αλλά και για τη δημιουργία ανάπτυξης στην οικονομία της Τυνησίας και ενός καλύτερου μέλλοντος για τον λαό της Τυνησίας» τόνισε ο Νίκος Δένδιας και πρόσθεσε:

«Είχα επίσης την ευκαιρία να συζητήσω με την τον Πρόεδρο της χώρας την κατάσταση στη Λιβύη και τη Μεσόγειο. Πρέπει να πω ότι εκτίμησα ιδιαίτερα την θέση αρχής της Τυνησίας ότι η παρουσία ξένων δυνάμεων και οι ξένες επεμβάσεις στη Λιβύη δεν οδηγούν πουθενά, είναι αντίθετες με το Διεθνές Δίκαιο και δεν δημιουργούν ένα καλύτερο μέλλον για τον Λιβυκό λαό. Μόνο με την αποχώρηση όλων των ξένων δυνάμεων και ιδίως της Τουρκίας από τη Λιβύη, υπάρχει η ευκαιρία να βρεθεί μια λύση που να προέρχεται από τους Λίβυους σε αυτήν την κρίση.



Κλείσιμο
Επίσης, είχα την ευκαιρία να εξηγήσω και πάλι τη θέση αρχής της χώρας μου, την ελληνική θέση, δηλαδή ότι το Διεθνές Δίκαιο και το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας είναι ο μόνος τρόπος επίλυσης διαφορών και οριοθέτησης θαλάσσιων ζωνών στη Μεσόγειο.

Είχα επίσης την ευκαιρία να μεταφέρω στην Α.Ε. τον Πρόεδρο την πρόσκληση της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Αικατερίνης. Σακελλαροπούλου, να επισκεφθεί την Αθήνα. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ».


Ειδήσεις σήμερα:

Πέτσας: Στο τραπέζι το ενδεχόμενο κυρώσεων εναντίον της Τουρκίας

Νέα πρόκληση τουρκικών ΜΜΕ στη Σακελλαροπούλου: Δικό μας έδαφος το Αγαθονήσι


Προκαλεί ξανά ο Τραμπ: Πόσταρε βίντεο με ζευγάρι λευκών να απειλεί με όπλα διαδηλωτές
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης