Δημοσκόπηση: Στις 22 μονάδες η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ - Στη σωστή κατεύθυνση τα μέτρα για τις επιχειρήσεις

Δημοσκόπηση: Στις 22 μονάδες η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ - Στη σωστή κατεύθυνση τα μέτρα για τις επιχειρήσεις

Δημοσκόπηση της GPO για τα Παραπολιτικά - Πρώτος σε δημοτικότητα υπουργός ο Κικίλιας - «Όχι» στις εκλογές λένε 8 στους 10

kalpi
Διαφορά 21,8 μονάδων υπέρ της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει δημοσκόπηση της GPO για τα Παραπολιτικά με το κυβερνών κόμμα να συγκεντρώνει 42% έναντι 20,2% του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην πρόθεση ψήφου.

Τα υπόλοιπα κόμματα κινούνται περίπου στα ίδια ποσοστά που καταγράφηκαν και στην προηγούμενη έρευνα με το Κίνημα Αλλαγής να συγκεντρώνει 6%, το ΚΚΕ 5,4%, την Ελληνική Λύση 4%, το ΜΕΡΑ25 2,5%, 3,1% επιλέγει κάποια άλλο εξωκοινοβουλευτικό κόμμα, ενώ το 10,4% του δείγματος δηλώνει αναποφάσιστο.

prothesi


Σαφής είναι η υπεροχή του Κυριάκου Μητσοτάκη και στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό καθώς συγκεντρώνει ποσοστό 54,1% έναντι 23,2% του Αλέξη Τσίπρα

Ξεκάθαρη η πρωτιά Μητσοτάκη και στη λίστα με τις θετικές γνώμες με τον πρωθυπουργό να συγκεντρώνει 68,7% έναντι 36% του Αλέξη Τσίπρα. Ακολουθούν η Φώφη Γεννηματά με 27,2%, ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 24,1%, ο Κυράκος Βελόπουλος με 17,9% και τέλος ο Γιάννης Βαρουφάκης με 15,4.,

Κλείσιμο
mitsotakis1
mitsotakis2


Την ίδια ώρα το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών δεν φαίνεται να βρίσκει σύμφωνους τους πολίτες, οι οποίοι σε ποσοστό 80,8% διαφωνούν με μια τέτοια προοπτική, ποσοστό που συγκεντρώνει ισχυρή πλειοψηφία μεταξύ των ψηφοφόρων όλων των κομμάτων.

Επιπλέον έχει διαμορφωθεί, και έως ένα βαθμό εμπεδωθεί στην κοινή γνώμη η αντίληψη σε ποσοστό 48% ότι αν στη θέση της σημερινής κυβέρνησης βρισκόταν ο ΣΥΡΙΖΑ τα πράγματα θα ήταν χειρότερα όσον αφορά την οικονομική διαχείριση της κρίσης.

Όσον αφορά την δημοφιλία των υπουργών της κυβέρνησης στην πρώτη θέση είναι ο Υπ. Υγείας Βασίλης Κικίλιας με 58,5% και ακολουθούν ο Υπ. Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος και ο Υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης με 55%, ο Υπ. Εξωτερικών Νίκος Δένδιας με 54,1%, ο Υπ. Οικονομικών Χρήστος Σταικούρας με 53,6% και ο Υπ. Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοίδης με 53,5%.

ypoyrgoi


Όσον αφορά τα μέτρα για τη στήριξη των επιχειρήσεων το 62,5% απαντά ότι κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση ενώ ειδικά για τον τουρισμό και την εστίαση το θετικό ποσοστό ανέρχεται στο 68,8%.

Σχετικά με τις κυβερνητικές εξαγγελίες που αφορούν την προστασία των θέσεων απασχόλησης, το 52,5% τις κρίνει θετικά έναντι 43% που θεωρεί ότι τα μέτρα αυτά δεν αναπληρώνουν στο βαθμό που θα έπρεπε τα εισοδήματα των εργαζομένων.

Συνολικά τα εξαγγελθέντα μέτρα δημιούργησαν αισθήματα αισιοδοξίας στο 47,3% της κοινής γνώμης έναντι 40,4% που δηλώνουν την ανησυχία τους για τα όσα άκουσαν στο πρωθυπουργικό διάγγελμα και στην περαιτέρω εξειδίκευσή του από τους αρμόδιους υπουργούς.

metra
metra2

Διαβάστε ΕΔΩ όλη τη δημοσκόπηση της GPO

Ειδήσεις σήμερα:


Υπόθεση Τζορτζ Φλόιντ: Νεκρός 19χρονος από πυροβολισμούς στο Ντιτρόιτ

Εκτέλεση στη Βούλα: Μυστήριο με την ταυτότητα του Βέλγου που δολοφονήθηκε

Κεραμέως στο ΘΕΜΑ 104,6: Δεν μπορούσαμε να κρατήσουμε τα παιδιά έξι μήνες εκτός σχολείου

Μπέλα Χαντίντ: Προκλητικές πόζες χωρίς σουτιέν στη νέα της φωτογράφιση
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης