Μέγκαν Μαρκλ: Το μεροκάματο του θρόνου

Μέγκαν Μαρκλ: Το μεροκάματο του θρόνου

Αφού έκανε το Μπάκιγχαμ άνω κάτω με τον βραχύβιο ρόλο της ως Δούκισσα η 38χρονη ηθοποιός επιστρέφει στη βιοπάλη ως αφηγήτρια ντοκιμαντέρ για την πλατφόρμα Disney+

meghan_markle
Η Shani είναι μια ελεφαντίνα που ζει στις εσχατιές της Αφρικής, στην Μπουτσουάνα. Η κλιματική αλλαγή και η απειλή των λαθροκυνηγών την αναγκάζουν να ξεκινήσει ένα ταξίδι χιλίων μιλίων μαζί με τον γιο της, τον Joao με προορισμό την επιβίωση. Θα περάσουν από τους Κύκλωπες και τους Λαιστρυγόνες της αφιλόξενης ερήμου Καλαχάρι, θα πεινάσουν, θα διψάσουν και θα αναμετρηθούν ως ιδανικά θηράματα με τα λαίμαργα ένστικτα των άγριων ζώων της περιοχής. Θα καταφέρουν; Την απάντηση θα δώσει η Μέγκαν Μαρκλ στις 3 Απριλίου, οπότε και προγραμματίζεται η πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ «Elephant» στην πλατφόρμα Disney+.

Ποιος δε θα αναγνώριζε τις αναλογίες και τις εκλεκτικές συγγένειες ανάμεσα στην ελεφαντίνα και την έκπτωτη πια Δούκισσα του Σάσεξ; Και οι δύο ως ανήσυχες για το μέλλον μητέρες πασχίζουν για το μέλλον των γιων τους, εγκαταλείποντας την comfort zone τους για το άγνωστο. Όπως η ελεφαντίνα θα διασχίσει την Καλαχάρι, έτσι και η Μαρκλ διέπλευσε τον Ατλαντικό, άφησε τα λούσα, τις ανέσεις και τις υποχρεώσεις του στέμματος και φόρεσε ξανά τον μανδύα της κοινοθνητοσύνης – που μεταξύ μας, ίσως την κολακεύει και περισσότερο – για να εγγυηθεί στον Άρτσι μια ζωή ασφαλή από τα στίφη των παπαράτσι και στον εαυτό της μια καθημερινότητα απαλλαγμένη από την ψυχαναγκαστική σύγκριση με τη συννυφάδα της Κέιτ.

elephant_poster


Δεν ήταν πάντως μόνον οι συμπαδηλώσεις και οι συμβολισμοί που έκαναν τη σύζυγο του Χάρι να αναλάβει την αφήγηση της ιστορίας. Τα έσοδα από το ντοκιμαντέρ, στο οποίο η ίδια συμμετέχει αφιλοκερδώς, θα αποδοθούν στη φιλανθρωπική οργάνωση «Ελέφαντες Χωρίς Σύνορα» που φροντίζει για τη διασφάλιση του μέλλοντος των απειλούμενων θηλαστικών με τη συνδρομή μάλιστα του Χάρι ενώ ακόμα και οι πέτρες γνωρίζουν τον ιδιαίτερο συναισθηματικό δεσμό της Μαρκλ με την Μπουτσουάνα, αφού εκεί το πριγκιπόπουλο της καρδιάς της υποσχέθηκε πως θα την κάνει βασίλισσα – και φυσικά εκ των πραγμάτων φαίνεται ότι απέτυχε παταγωδώς.

Η ηχογράφηση του σπικάζ έγινε το φθινόπωρο του 2019, δηλαδή αρκετούς μήνες πριν την επίσημη ανακοίνωση πως ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ παραιτούνται των επίσημων καθηκόντων τους και παύουν να εκπροσωπούν το στέμμα. Η παραπάνω πληροφορία από τη μία ενισχύει την άποψη ότι η απόφαση του Χάρι και της Μέγκαν δεν ήταν προϊόν συναισθηματικού αναβρασμού αλλά μάλλον στρατηγική επιλογή, από την άλλη δικαιώνει όλους εκείνους τους πικρόχολους τύπους που διέδιδαν ότι ο Χάρι έκλινε το γόνυ μπρος στον επιδραστικό CEO της Disney Μπόμπι Ίγκερ προκειμένου να πάρει το στεφάνι του στη δούλεψή του. Οι Σάσεξ είχαν συναντήσει τον Ίγκερ στην πρεμιέρα της ταινίας «Lion King» τον περασμένο Ιούλιο και ο Χάρι είχε προκαλέσει αίσθημα ετεροντροπής σε όσους τον παρακολούθησαν να ψιθυρίζει τότε στο αυτί του Ίγκερ, εκθειάζοντας τα ταλέντα της συζύγου του: «Το ξέρεις ότι η Μέγκαν κάνει σπικάζ;».

Κλείσιμο
Οι Σάσεξ απαλλαγμένοι από τον βραχνά του Στέμματος, μια και από την 1η Απριλίου είναι και με τη βούλα του παλατιού ελεύθεροι του πρωτοκόλλου, θα παρακολουθήσουν την πρεμιέρα της Μέγκαν όχι από το Βανκούβερ Άιλαντ, όπου αυτοεξορίστηκαν μετά τη φυγή τους από τη Μεγάλη Βρετανία, αλλά από το καινούργιο σπίτι τους στο Λος Άντζελες. Οι φωτογραφίες της μητέρας της Μέγκαν Μαρκλ να σουλατσάρει με τα δύο σκυλιά του ζευγαριού – ένα ράτσας μπιγκλ κι ένα λαμπραντόρ – στους δρόμους της Μέκκας της κινηματογραφικής βιομηχανίας επιβεβαιώνει την εικασία ότι ο Χάρι, η Μέγκαν και ο δέκα μηνών Άρτσι υπό το φόβο ότι τα σύνορα Καναδά-ΗΠΑ θα κλείσουν λόγω Covid-19 επέλεξαν να περάσουν το διάστημα της καραντίνας στην πολιτεία της Καλιφόρνια. Πάντως, πάνω στην ώρα η πλατφόρμα Dinsey+ έγινε πριν από λίγες ημέρες διαθέσιμη και στο Ηνωμένο Βασίλειο, ώστε να μπορέσει και το εξ αγχιστείας σόι της Μαρκλ να απολαύσει το νέο επαγγελματικό βήμα της. Κάπως πρέπει να σκοτώσει την ώρα της και η Βασίλισσα Ελισάβετ στην καραντίνα.


Ειδήσεις σήμερα: 

Κορωνοϊός: Δύο πρώτοι θάνατοι στη Νότια Αφρική - Εξαπλώνεται ο ιός σε όλη την ήπειρο

Μέτρα για τον κορωνοϊό-Σταϊκούρας: Σήμερα η λύση για τις επιταγές - Την επόμενη εβδομάδα περισσότεροι ΚΑΔ

Κορωνοϊός: «Ελπίζουμε ότι δεν θα φτάσουμε στο να επιλέγουμε ποιοι θα μπουν σε ΜΕΘ», λέει η καθηγήτρια Αναστασία Κοτανίδου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης