«The Viper Room»: Τίτλοι τέλους για το εμβληματικό κλαμπ του Τζόνι Ντεπ

«The Viper Room»: Τίτλοι τέλους για το εμβληματικό κλαμπ του Τζόνι Ντεπ

Το δημοφιλές σημείο συνάντησης διασημοτήτων, το εμβληματικό κλαμπ «The Viper Room», που έχει φιλοξενήσει σόου αστέρων της μουσικής και πάρτι της υψηλής κοινωνίας του Χόλυγουντ, κλείνει μετά από σχεδόν τρεις δεκαετίες συνεχούς λειτουργίας - Πάνω στους τοίχους του απομένουν ιστορίες σκανδάλων, διαβόητες μάχες πόκερ, θάνατοι από σκληρά ναρκωτικά και μία περίεργη εξαφάνιση

johny-viper-main
Η εταιρεία «Silver Creek Development» με έδρα το Λος Άντζελες πρόκειται να κατεδαφίσει το διάσημο hotspot των διασημοτήτων και να χτίσει ένα νέο, 12όροφο κτίριο κατοικιών με πολλά εστιατόρια, ένα πολυτελές ξενοδοχείο, μια μουσική σκηνή και στούντιο ηχογράφησης.

viperroom

Το κλαμπ, που βρίσκεται στην καρδιά του Χόλυγουντ, στη λεωφόρο 8852 W. Sunset Boulevard, διαφημιζόταν ως μουσική σκηνή, αλλά διέθετε επίσης ένα μεγάλο μπαρ και φιλοξενούσε εξωφρενικά πάρτι διασημοτήτων. Το «Viper Room» άνοιξε το 1993 από τον Τζόνι Ντεπ και τον συνεργάτη του Σαλ Τζένκο. Φέρεται να πήρε το όνομά του από μια ομάδα μουσικών που καπνίζουν χασίς και ναργιλέδες, τους αυτοαποκαλούμενους «Vipers». Στα τριάντα χρόνια της συναρπαστικής ύπαρξής του φιλοξένησε ατέλειωτα σόου κορυφαίων τραγουδιστών με πολλά από τα πιο μεγαλύτερα αστέρια του Χόλυγουντ να περνούν τις πύλες του.

viper

Τακτικοί θαμώνες του, ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο, ο Μπεν Άφλεκ και ο Τόμπι Μαγκουάιρ. Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι ήταν ένα από τα πιο διάσημα κλαμπ της εποχής του, η φήμη του αμαυρώθηκε από σκάνδαλα, νομικές περιπέτειες, ακόμη και θάνατο - με τον ηθοποιό Ρίβερ Φοίνιξ να πεθαίνει στο πεζοδρόμιο έξω από το κλαμπ από υπερβολική δόση ναρκωτικών _ αυτόπτης μάρτυρας του εν λόγω δράματος ήταν ο μικρότερος αδερφός του Χοακίν. Το κλαμπ φέρεται να ήταν επίσης ο χώρος όπου λάμβαναν χώρα μυστικά παιχνίδια πόκερ με πρωταγωνιστές μεγάλες διασημότητες και αστρονομικά ποσά που άλλαζαν χέρια και τσέπες. Λέγεται μάλιστα ότι τα μυστικά παιχνίδια πόκερ του Viper ήταν η έμπνευση για την ταινία του 2017 «Molly's Game».


Πως ένα μικρό μπακάλικο έγινε το πιο καυτό κλαμπ των celebrities

Κλείσιμο
Στο σημείο όπου βρίσκεται το Viper Room πρωτολειτούργησε από το 1921 μέχρι και τη δεκαετία του 1940 ένα μπακάλικο. Στη συνέχεια μετατράπηκε σε νυχτερινό κέντρο με το όνομα «Cotton Club», για να μετονομαστεί στα επόμενα σε «The Greenwich Village Inn», «The Rue Angel» και «The Last Call». Από το 1951 έως το 1969 ονομαζόταν «The Melody Lounge», προτού γίνει νυχτερινό κέντρο με το όνομα «Filthy McNasty's» το 1969.Στη δεκαετία του '80, έγινε ένα τζαζ κλαμπ με το όνομα «The Central», όπου έπαιζε συχνά ο διάσημος μουσικός Τζακ Βάις. Κόντευε να κλείσει όταν φέρεται να πρότεινε ο Βάις στον Τζόνι Ντεπ να το σώσει και μαζί αποφάσισαν το όνομα του κλαμπ, το «Viper Room». Και ο πολύς Τομ Γουέιτς συνέβαλε στην αναγέννηση και ανάπτυξη του εμβληματικού κλαμπ.


Όταν «χτύπησε» η τραγωδία

Σε λιγότερο από ένα χρόνο μετά το άνοιγμα του «Viper Room», η τραγωδία χτύπησε την πόρτα του, όταν ο Ρίβερ Φοίνιξ πέθανε από υπερβολική δόση σκληρών ναρκωτικών στη διάρκεια ενός πάρτι μέσα στο κλαμπ. Ο Φοίνιξ ήταν ιδιαίτερα γνωστός για τους ρόλους του στο «Stand By Me» του Stephen King, Running on Empty (που του χάρισε μια υποψηφιότητα για Όσκαρ Β' Ανδρικού Ρόλου) και την ταινία του 1991 «My Own private Idaho». Ήταν μόλις 23 ετών όταν πέθανε από συνδυασμένη χρήση κοκαΐνης και ηρωίνης το Halloween του 1993. Εκείνο το βράδυ παρακολουθούσε ένα σόου στο «Viper Room» του συγκροτήματος φίλων του, και συνοδευόταν από την κοπέλα του, Σαμάνθα Μάθις, τον αδερφό του Χοακίν και την αδερφή του, Ρέιν. Κατά τη διάρκεια του σόου, το μέλος του συγκροτήματος Μπομπ Φόρεστ ανέφερε ότι ο Φοίνιξ τον χτύπησε στον ώμο, του είπε ότι δεν αισθανόταν καλά και ότι νόμιζε ότι πήρε υπερβολική δόση ναρκωτικών. Ωστόσο, όταν ο Μπομπ προσφέρθηκε να τον πάει σπίτι του , εκείνος αρνήθηκε και είπε ότι αισθανόταν καλύτερα. Στη συνέχεια φέρεται να τσακώθηκε με κάποιον στο κλαμπ και η ασφάλεια τον πέταξε έξω. Λίγες στιγμές αργότερα, αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι ο Φοίνιξ κατέρρευσε με σπασμούς στο πεζοδρόμιο ακριβώς έξω από το «Viper Room». Υπέστη καρδιακή ανακοπή και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Ιατρικό Κέντρο Cedars-Sinai. Παρά τις προσπάθειες ανάνηψής του διαπιστώθηκε ο θάνατός του στο νοσοκομείο. Το κλαμπ έκλεισε για μία εβδομάδα μετά τον θάνατό του και έκλεινε κάθε χρόνο στις 31 Οκτωβρίου- τη μέρα που πέθανε- μέχρι το 2004, όταν ο Ντεπ πούλησε το μερίδιό του.


Το αρχηγείο του Χόλιγουντ

Παρά την τραγωδία του θανάτου του Φοίνιξ, οι διασημότητες εξακολουθούσαν να συρρέουν στο «Viper Room». Ο τραγικός θάνατος του Φοίνιξ έριξε πάνω στο κλαμπ τα φώτα της δημοσιότητας προσελκύοντας πολλούς θαυμαστές του ηθοποιού, που το μετέτρεψαν σε αυτοσχέδιο «ιερό» - αφήνοντας κεριά, φωτογραφίες και λουλούδια στο πεζοδρόμιο.

Πολλές διασημότητες εργάστηκαν ως μπάρμεν και μπαργούμεν στο κλαμπ, συμπεριλαμβανομένης της Κριστίνα Άπλγκέιτ, και του τραγουδιστή των Counting Crows, ΄Ανταμ Ντάριτζ. Σε μια συνέντευξή του αργότερα, ο Ντάριτζ είπε ότι στο κλαμπ γίνονταν «θεματικές βραδιές» που με την διακόσμηση άλλαζαν όλο το χώρο. «Πρέπει να έχασαν πολλά χρήματα κάνοντας τις θεματικές βραδιές, αλλά ήταν τόσο απίστευτες… Ένα βράδυ μετέτρεψαν ολόκληρο το κλαμπ σε εσωτερικό ενός αεροπλάνου», αποκάλυψε.

Πολλά μεγάλα rock and roll και punk metal συγκροτήματα και άλλοι καλλιτέχνες έπαιξαν στο κλαμπ όλα αυτά τα χρόνια, συμπεριλαμβανομένων των Heartbreakers - που εμφανίστηκαν εκεί το βράδυ των εγκαινίων κατόπιν αιτήματος του Ντεπ- του Τζόνι Κας- ο οποίος πολλές φορές έκανε εκεί την πρώτη παρουσίαση νέων έργων του- , του Τζον Φρουσιάντε καθώς και των συγκροτημάτων The Stokes, The Cult και Tenacious D.

Ο Αυστραλός ροκ σταρ Μάικλ Χάτσενς έκανε την τελευταία του δημόσια εμφάνιση εκεί, μια εβδομάδα πριν αυτοκτονήσει τον Νοέμβριο του 1997.


Οι Pussycat Dolls έπαιξαν επίσης εκεί για πολλά χρόνια από το 1995 έως το 2001.

Πολλά από τα μεγάλα αστέρια του Χόλυγουντ φωτογραφήθηκαν καθώς έμπαιναν ή έβγαιναν από το κλαμπ, όπως ο Στηβεν Μπάλντουιν, η Τζένιφερ Άνιστον και η Κόρτνεϊ Λαβ, ο Κιάνου Ριβς, ο Τζακ Μπλακ και η Σαρλίζ Θερόν, ο Ντρέα Ντε Ματέο, ο Κουέντιν Ταραντίνο και η Πάμελα Άντερσον, ο Στίβεν Τάιλερ και η Πάρις Χίλτον. Η Ούμα Θέρμαν, ο Τζάρεντ Λέτο, η Κέλι ΄Οσμπορν, η Αμάντα Μπάινς, η Κιμ Καρντάσιαν και άλλοι μεγάλοι σταρ και διασημότητες σύχναζαν στο Viper Room στην ακμή του. «Δεν μπορώ να σκεφτώ έναν πιο κουλ χώρο για να παίξω στο Λος ΄Αντζελες από το Viper Room», είπε κάποτε η Νάνσι Σινάτρα. Ο μπαμπάς μου, αν έκανε ακόμη σόου, θα ήθελε να κάνει ένα μεταμεσονύχτιο σόου εκεί». Το «Viper Room» αποτέλεσε επίσης το σκηνικό για πολλές ταινίες, συμπεριλαβανομένων των θρυλικών «Άγγελων του Τσάρλι» αλλά και του «Be Cool» με τον Τζον Τραβόλτα

Το πάρτι της Κέιτ Μος και η σχεδόν μοιραία δόση ναρκωτικών

Το πάρτι της Κέιτ Μος στο VIPER ROOM για τα 21 της χρόνια, με την παρουσία πολλών διασημοτήτων καταστράφηκε από σχεδόν μοιραία υπερβολική δόση ναρκωτικών.

Το σούπερμοντελ- που είχε σχέση με τον Τζόνι Ντεπ για τέσσερα χρόνια τη δεκαετία του '90 - γιόρτασε τα 21α γενέθλιά της στο «Viper Room» το 1996, αλλά η βραδιά τελείωσε με καταστροφή αφού ένας από τους καλεσμένους του πάρτι - ο Αυστραλός ηθοποιός Ντόνοβαν κόντεψε να πεθάνει από χρήση ναρκωτικών. Αργότερα αναφέρθηκε στο τρομακτικό αυτό περιστατικό στα απομνημονεύματά του το 2007: «Ήμουν ενθουσιασμένος με το πάρτι για εβδομάδες. Ποιος δεν θα ήταν; Δεν παίρνεις κάθε μέρα πρόσκληση από τον Τζόνι Ντεπ», έγραψε.

«Ήξερα ότι θα ήταν ένα καταπληκτικό πάρτι.» Είχε, λέει, τζετλάγκ και ένοιωθε εξουθενωμένος, αφού είχε πετάξει από το Σίδνεϊ στο Λος Άντζελες για το πάρτι, έτσι αποφάσισε να πάρει ναρκωτικά για να «ανέβει»: «Για μερικές εκατοντάδες δολάρια αγόρασα ένα μεγάλο σακουλάκι με χόρτο και μισή ουγγιά άκοπη κοκαΐνη. Ήταν πολύ εύκολο, σαν να παραγγέλνεις από το room service. Ήταν περισσότερη κόκα από ό,τι θα παράγγελνα αν ήμουν στο σπίτι μου, αλλά δεν ήθελα να ξεμείνω και να πρέπει να τηλεφωνήσω ξανά στον έμπορο». Πήρε τα ναρκωτικά μόνος στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του πριν πάει στο «Viper Room» για το πάρτι. Συνέχισε να παίρνει ναρκωτικά όλη τη νύχτα μέχρι που άρχισε να νιώθει άρρωστος - ακριβώς όταν ο Τζόνι Ντεπ και ο Μάικλ Χάτσενς έβγαιναν στη σκηνή. «Ήξερα πολύ καλά τα συμπτώματα, γιατί δεν ήταν η πρώτη φορά που μου συνέβαινε αυτό. Η καρδιά μου χτυπούσε δυνατά, η όρασή μου θόλωνε και αποπροσανατολιζόμουν. Προσπάθησα να κρατηθώ από κάπου, αλλά τα πόδια μου λύγισαν και έπεσα στο πάτωμα. Δεν είμαι σίγουρος τι συνέβη στη συνέχεια, αλλά ξέρω ότι κάποιος σταμάτησε τη μουσική και κάλεσε ασθενοφόρο», γράφει. Ευτυχώς, τη γλίτωσε μετά από νοσηλεία στο νοσοκομείο Cedars-Sinai. Αφού συνήλθε ο Ντόνοβαν ζήτησε συγγνώμη από τον Τζόνι Ντεπ, που χάλασε το πάρτι και εκείνος του απάντησε «Μια χαρά όλα, μην ανησυχείς. Χαιρόμαστε που είσαι καλά. Άκου τώρα τη συμβουλή μου: Πήγαινε στο δωμάτιό σου, κοιμήσου λίγο και για όνομα του Θεού, με το μαλακό στο μέλλον».

Πέπλο σκανδάλου με ανεξήγητη εξαφάνιση μάρτυρα κατηγορίας για απάτη...

Το «Viper Room» αντιμετώπισε νομικά προβλήματα το 1999, όταν ο συνέταιρος του Ντεπ στο κλαμπ, Φοξ, τον κατηγόρησε για απάτη - ισχυριζόμενος ότι έκανε κακοδιαχείρηση των οικονομικών του κλαμπ κρύβοντας κέρδη εκατομμυρίων δολαρίων μέσω διπλών βιβλίων. Ο Φοξ επρόκειτο να καταθέσει εναντίον του Ντεπ στο δικαστήριο τον Δεκέμβριο του 2001, αλλά εξαφανίστηκε μυστηριωδώς λίγες μέρες πριν - και ακόμα δεν έχει βρεθεί μέχρι σήμερα, ζωντανός ή νεκρός. Μετά από αυτό ο Τζόνι Ντεπ αναγκάστηκε να παραιτηθεί από το μερίδιό του στο «Viper Room», το 2004.



Οι ειδήσεις σήμερα

Κουρδιστάν: Δώδεκα πύραυλοι έπεσαν κοντά στο προξενείο των ΗΠΑ στην Αρμπίλ

Πόλεμος στην Ουκρανία - «Σφίγγει» η ρωσική λαβίδα στο Κίεβο, «σφυροκόπημα» στη Μαριούπολη - Ζελένσκι: Αν θέλετε την πρωτεύουσά μας, θα πρέπει να την ισοπεδώσετε

Κυριάκος Μητσοτάκης: Γεύμα με τον Ερντογάν στον Βόσπορο με μήνυμα να πέσουν οι τόνοι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης