Άγιος Παΐσιος: Αποθεωτικά σχόλια στο Twitter και για το δεύτερο επεισόδιο της σειράς του MEGA

Άγιος Παΐσιος: Αποθεωτικά σχόλια στο Twitter και για το δεύτερο επεισόδιο της σειράς του MEGA

Η σειρά έγινε ξανά πρώτο trend με χιλιάδες σχόλια - «Πόλεμος» Τατσόπουλου με ιεράρχες

paisio_episode_2_xr
Η νέα ιστορική-βιογραφική σειρά του MEGA που αποτυπώνει την ιστορία της ζωής του Αγίου Παϊσίου, από τη γέννησή του μέχρι τη στιγμή που αποφάσισε να μονάσει, καθήλωσε το κοινό από το πρώτο κιόλας επεισόδιο.

Στο δεύτερο επεισόδιο της σειράς «Άγιος Παΐσιος – Από τα Φάρασα στον Ουρανό», που προβλήθηκε το βράδυ της Πέμπτης (17/02) στις 22:30, οι ξεριζωμένοι από την Καππαδοκία έφτασαν στον Πειραιά, περιμένοντας να βρουν τη «μάνα Ελλάδα» που θα τους αγκαλιάσει, ωστόσο συνάντησαν πάρα πολλές δυσκολίες και προβλήματα.

Τόσο οι τηλεθεατές, όσο και οι χρήστες των social media, οι οποίοι υποδέχτηκαν με ενθουσιασμό το πρώτο επεισόδιο, αποθέωσαν και και στο δεύτερο επεισόδιο και κυρίως την ερμηνεία του Νικήτα Τσακίρογλου ως Άγιος Αρσένιος ο Καππαδόκης με τους χρήστες του twitter να τονίζουν πως είναι εξαιρετικός ηθοποιός και ο τρόπος που παίζει ανατριχιαστικός.

Το hashtag #AgiosPaisios βρέθηκε στις πρώτες θέσεις των trends του Twitter με δεκάδες μηνύματα αγάπης και ενθουσιασμού για την εξαιρετική σειρά.



Κλείσιμο






Οι συμπεριφορές, τα υποτιμητικά βλέμματα και οι προσβολές ήταν ξεκάθαρα στα πλάνα και οι χρήστες του twitter ντράπηκαν για τα όσα έζησαν οι ξεριζωμένοι και το έδειξαν με τα τιτιβίσματα τους.






Την ίδια ώρα «πόλεμος» έχει ξεσπάσει μεταξύ του Πέτρου Τσατσόπουλου και ιεραρχών με αφορμή τα υβριστικά σχόλιά του για τη νέα σειρά του Mega. Εκτός από την εκκλησιαστική κατακραυγή ο Πέτρος Τατσόπουλος έχει να αντιμετωπίσει πλέον και μήνυση σε βάρος του, ύψους 200.0000 ευρώ από εκκλησιαστικό σάιτ για δημόσια υποκίνηση βίας ή μίσους.

Μετά τους Μητροπολίτες Μεσσηνίας, Πειραιώς και Καλαβρύτων και Αιγιαλείας ήρθαν να προστεθούν στις φωνές αποδοκιμασίας των δηλώσεων του Πέτρου Τσατσόπουλου και αυτές του Μητροπολίτη Φθιώτιδας, Συμεών αλλά και του ηθοποιού, Νικήτα Τσακίρογλου.

Πάντως ο  πρώην βουλευτής δεν δείχνει διάθεση να κάνει πίσω και επιμένει σε όσα είπε. Μάλιστα σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης Status 107.7, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι το πρόβλημα που έχει με την συγκεκριμένη σειρά είναι ότι προσφέρεται στο κοινό ως ιστορική σειρά, κάτι που το χαρακτηρίζει απαράδεκτο.

«Ο Μεσαίωνας δεν θα περάσει. Δεν θα επιστρέψει ο Μεσαίωνας το 2022 επειδή το θέλει η Μονή Βατοπεδίου». «Το πρόβλημα είναι πως αυτή η σειρά για πρώτη φορά μεταπολιτευτικά αυτό το προϊόν προσφέρεται ως ιστορικό και εδώ ξεκινάει η ρίζα της λέξης αποβλάκωση. Ας το δεχτούμε ως παραμύθι, όχι ως ιστορική σειρά. Θα τρίζουν τα κόκκαλα των ιστορικών, να παρουσιάζουμε τον βιό ενός ανθρώπου και να μιλάμε για τα θαύματά του, λες και είναι αποδεκτά από την ιστορική έρευνα. Γι' αυτό δεν παρουσιάζει την ταυτότητά της η Μονή Βατοπεδίου. Και τον Ιησού από τη Ναζαρέτ το Πάσχα, τον βλέπουμε ως ιστορικό παραμύθι. Στο δεύτερο επεισόδιο, θα δείτε τον Παΐσιο να βλέπει τον Ιησού Χριστό. Οι ιστορικοί, τα ίδια του Ευαγγέλια δεν γνωρίζουν καν τα χαρακτηριστικά του Χριστού».

«Αυτό οδηγεί στην αποβλάκωση. Για μένα είναι απαράδεκτο. Έκανα μια ανάρτηση 30 λέξεων, που απαντήθηκε με μια αγωγή 200.000 ευρώ, ένα site που έχει ανείπωτο θράσος να δημοσιεύει πως η Θεία Κοινωνία, ακόμα κι αν ανακατευτεί με δηλητήριο, δεν προκαλεί τίποτα στον πιστό που θα κοινωνήσει. Αν αύριο το πρωί βγούμε και πούμε στα παιδιά πως η Χιονάτη δεν είναι παραμύθι, αλλά μια πραγματική ιστορία... Καταλαβαίνετε πως οδηγούμε τον κόσμο στην αποβλάκωση; Προσβάλλουν την κοινή λογική εκείνοι οι τσαρλατάνοι που παρουσιάζουν αυτά τα παραμύθια σαν ιστορική πραγματικότητα. Μου έγραψε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας να σιωπήσω. Δεν θα το κάνω το 2022 επειδή μου το ζήτησε ένας παπάς» ανέφερε ο κ. Τατσόπουλος.

Θυμίζουμε πως αφορμή για την κατακραυγή στάθηκε μια ανάρτησή του Τατσόπουλου στο Facebook στις 13 Φεβρουαρίου, όπου μιμούμενος τηλεοπτικό διάλογο έγραφε για την τηλεοπτική σειρά:

-Πώς πάει, άγιε πατέρα; Προχωράει το πρότζεκτ με την αποβλάκωση

-Μια χαρά προχωράει, τέκνο μου. Έχουμε όμως ακόμη τεράστια περιθώρια.

-Να αποβλακωθούμε περισσότερο;

-Όχι. Να εκδηλώσουμε την αποβλάκωσή μας πιο απενοχοποιημένα.



Ειδήσεις σήμερα:

Ποινική δίωξη στον ηθοποιό Λάμπρο Φιλίππου για βιασμό κατ' εξακολούθηση - Τον καταγγέλλουν 4 γυναίκες

Κρίση στην Ουκρανία: «Η Ρωσία μπορεί να ψάχνει πρόσχημα για να επιτεθεί στην Ουκρανία» είπε ο Στόλτενμπεργκ

Γεωργιάδης: «Τρελαίνομαι και μόνο που το ακούω», λέει για την πρόταση Τσίπρα για «πάγωμα τιμολογίων»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης