ΛΟΑΤΚΙ vs. Netflix: Οργή για το stand up comedy «The Closer» - «Προωθεί την εχθρική τρανσφοβία και ομοφοβία του Ντέιβ Σαπέλ»

ΛΟΑΤΚΙ vs. Netflix: Οργή για το stand up comedy «The Closer» - «Προωθεί την εχθρική τρανσφοβία και ομοφοβία του Ντέιβ Σαπέλ»

 «Αισθάνομαι ότι αν οι σκλάβοι είχαν πάνω τους βρεφικό λάδι και φορούσαν κοντά σορτς, ίσως να ήμασταν ελεύθεροι εκατό χρόνια νωρίτερα», δήλωσε ο κωμικός εξοργίζοντας τα μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας

dace
Mετά τον ράπερ DaBaby, η ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα έχει έναν ακόμη εχθρό και δεν είναι άλλος από τον γνωστό κωμικό Ντέιβ Σαπέλ.

Πρόσφατα κυκλοφόρησε στο Netflix το τελευταίο του stand up comedy με τίτλο «The Closer», το οποίο είναι ουσιαστικά μία «απάντηση» στις κατηγορίες, που έχει δεχτεί για ομοφοβία και τρανσφοβία. Κι όμως, αντί να τις αντικρούσει, τις επιβεβαιώνει.

«Στην χώρα μας μπορείτε να πυροβολήσετε ελεύθερα, αλλά καλύτερα να μην πληγώσετε τα συναισθήματα ενός ομοφυλόφιλου ατόμου», δήλωσε αναφερόμενος στον DaBaby, ο οποίος στο παρελθόν συμμετείχε κάποτε σε πυροβολισμούς στο Walmart.



Μάλιστα, δεν δίστασε να συγκρίνει την αντιμετώπιση των μαύρων ανθρώπων και των ομοφυλόφιλων, δηλώνοντας: «Εμείς οι μαύροι κοιτάμε την γκέι κοινότητα και σκεφτόμαστε: "Κοίτα, πόσο καλά πάει αυτό το κίνημα"». Ενώ στην συνέχεια, πρόσθεσε μία έκφραση, η οποία εξόργισε το κοινό: «Αισθάνομαι ότι αν οι σκλάβοι είχαν πάνω τους βρεφικό λάδι και φορούσαν κοντά σορτς, ίσως να ήμασταν ελεύθεροι εκατό χρόνια νωρίτερα».

Dave Chappelle: The Closer | Netflix Special | Main Promo feat. Morgan Freeman
Κλείσιμο


Επιπλέον, ο κωμικός παρομοίασε τα τρανς άτομα και την ανατομία τους με τα χορτοφαγικά υποκατάστατα προϊόντων κρέατος.

Το Netflix έχει ήδη δεχτεί σφοδρή κριτική για την προσθήκη του εν λόγω προγράμματος στην πλατφόρμα του, αφού κατηγορείται πως προωθεί την «εχθρική τρανσφοβία και ομοφοβία του Σαπέλ». Ακόμα και η Ζακλίν Μουρ, η παραγωγός του «Dear White People», ούσα transgender, ανακοίνωσε πως θα πάψει να συνεργάζεται με την δημοφιλή πλατφόρμα streaming, αφού «θέλει να επωφελείται από επικίνδυνα τρανσφοβικό περιεχόμενο».




Ειδήσεις σήμερα

Σεμπάστιαν Κουρτς: Η νέα πτώση του «παιδιού-θαύματος» της αυστριακής πολιτικής

Κακοκαιρία «Αθηνά»: Επιδείνωση με βροχές, καταιγίδες και χαλάζι τις επόμενες ώρες

Εφιάλτης στη Βόρεια Εύβοια: Πλημμυρισμένα σπίτια, ισοπεδωμένοι δρόμοι, μεγάλες καταστροφές
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης