Ινδονησία: Ρωσίδα influencer ξάπλωσε γυμνή στην πλάτη ελέφαντα και προκάλεσε αντιδράσεις

Ινδονησία: Ρωσίδα influencer ξάπλωσε γυμνή στην πλάτη ελέφαντα και προκάλεσε αντιδράσεις

Η 22χρονη Ρωσίδα influencer Αλέσια Καφελνίκοβα δέχτηκε επικριτικά σχόλια από φιλοζωικές οργανώσεις και χρήστες στο Ιnstagram – Δείτε το βίντεο

influencer_elephant
Σάλος ξέσπασε στην Ινδονησία όταν μία νεαρή Ρωσίδα καλλονή πέταξε τα ρούχα της για να φωτογραφηθεί ξαπλωμένη στην πλάτη ενός ελέφαντα. Η 22χρονη influencer Αλέσια Καφελνίκοβα δεν άφησε σε κοινή θέα τα ευαίσθητα σημεία της, καθώς ήταν ξαπλωμένη μπρούμυτα στην πλάτη ελέφαντα της Σουμάτρας.

Ωστόσο, το γεγονός ότι ανέβηκε στην πλάτη ενός παχύσαρκου θηλαστικού που θεωρείται είδος υπό εξαφάνιση, για να βγάλει φωτογραφίες και βίντεο, εξόργισε φιλοζωικές οργανώσεις αλλά και πολλούς χρήστες στα social media. Υπήρξαν βέβαια και κάποιοι που έσπευσαν να εκφράσουν τον θαυμασμό τους για το θέαμα. Το επίμαχο βίντεο που τραβήχτηκε στο Μπαλί της Ινδονησίας ανέβηκε στο Instagram στις 13 Φεβρουαρίου.

Η Αλέσια Καφελνίκοβα, κόρη του πρώην πρωταθλητή του τένις Γεβγένι Καφελνίκοφ, βρήκε τον μπελά της μετά την ανάρτηση του βίντεο. Η ίδια φαίνεται να ποζάρει με περιβολή «Εύας» και να κοιτάζει το φακό την ώρα που το παχύδερμο θηλαστικό κουνούσε την ουρά και τα αυτιά του. Η 22χρονη κούκλα φαίνεται ότι ενόχλησε το ζώο το οποίο έδειξε ότι δεν την ήθελε στη ράχη του όσο όμορφη κι αν είναι.



Όπως γράφει η εφημερίδα «Sun», η 22χρονη Αλέσια μοιράστηκε το βίντεο με τους 536.000 followers και τη λεζάντα: «Natural vibes» (Φυσικές δονήσεις). Σε μια άλλη ανάρτησή της, ανέβασε μια φωτογραφία με τον ελέφαντα στέλνοντας το μήνυμα στους οπαδούς της: «Η αγάπη για τη φύση είναι στην ανθρώπινη φύση».

Αμφιλεγόμενες αντιδράσεις στα social media

Βλέποντας το βίντεο, υπήρξαν κάποιοι χρήστες που ζήλεψαν το ζώο γράφοντας χαρακτηριστικά: «Για πρώτη φορά θα ήθελα να γίνω ελέφαντας» ενώ άλλοι επικεντρώθηκαν στον τρόπο με τον οποίο η Ρωσίδα καλλονή εκμεταλλεύτηκε το ζώο για να έχει πολλά «κλικ». Ένας χρήστης έγραψε στο Instagram: «Καημένε ελέφαντα. Δεν ντρέπεσαι να ξαπλώνεις γυμνή σε έναν ελέφαντα; Αυτό είναι ένα ζωντανό πλάσμα. Τα χρήματα επισκιάζουν τα πάντα».



Ένας άλλος χαρακτήρισε τη φωτογράφηση ως «παραβίαση» των δικαιωμάτων του ζώου. Εκπρόσωπος της φιλανθρωπικής οργάνωσης «Save the Asian Elephants» (Σώστε τους Ασιατικούς Ελέφαντες» δήλωσε στην βρετανική εφημερίδα «Sun»:

Κλείσιμο
«Μία ακόμη τραγική ασήμαντη συμπεριφορά σε βάρος του μεγαλοπρεπούς ασιατικού ελέφαντα... όταν το είδος αγωνίζεται για την ίδια του την ύπαρξη πέφτει θύμα βάναυσης κακοποίησης προς όφελος του τουρισμού και της ανθρώπινης "ψυχαγωγίας"».



Είδος υπό εξαφάνιση ο ελέφαντας της Σουμάτρας

Από το 2012 ο ελέφαντας της Σουμάτρας είναι είδος υπό εξαφάνιση. Η αχαλίνωτη αποψίλωση των δασών έχει περιορίσει τον φυσικό βιότοπο του είδους και έχει οδηγήσει στην αύξηση της λαθροθηρίας με τους χαυλιόδοντες να πωλούνται εξαιρετικά ακριβά στο παράνομο εμπόριο άγριας ζωής.

Σε γενικές γραμμές, οι ασιατικοί ελέφαντες είναι μικρότεροι από τους ελέφαντες της Αφρικής και έχουν το υψηλότερο σημείο του σώματος στο κεφάλι.





Ειδήσεις σήμερα:

Πώς οι διακομιδές Αλβανών ασθενών με κορωνοϊό «κοκκίνησαν» τα Γιάννενα

Υπογειοποίηση καλωδίων σε κρίσιμες περιοχές προανήγγειλε ο πρωθυπουργός

Ερντογάν: Δεν υπήρξαμε ποτέ τύραννοι - Βαδίζουμε με στόχο την παγκόσμια ηγεσία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης