Υπόθεση Paul Walker: Στα δικαστήρια η Porsche!

Υπόθεση Paul Walker: Στα δικαστήρια η Porsche!

Μήνυση εναντίον της αυτοκινητοβιομηχανίας από τη σύζυγο του Ρότζερ Ρόντας που οδηγούσε τη μοιραία Carrera GT στην οποία επέβαινε ο ηθοποιός

Υπόθεση Paul Walker: Στα δικαστήρια η Porsche!

Μετά το τραγικό περιστατικό που στοίχισε τη ζωή του Αμερικανού ηθοποιού Πολ Γούοκερ και του φίλου του και οδηγού της κατακόκκινης Πόρσε, Ρότζερ Ρόντας, η χήρα του τελευταίου μηνύει την αυτοκινητοβιομηχανία.

Η Κριστίν Ρόντας υποστηρίζει ότι ο σχεδιασμός, αλλά και οι μηχανικές ατέλειες οδήγησαν στο θάνατο τον σύζυγό της και τον πρωταγωνιστή του «Fast and Furious».

Παρότι το πόρισμα των εμπειρογνωμόνων υποστηρίζει ότι η αυξημένη ταχύτητα και τα παλαιά ελαστικά προκάλεσαν την εκτροπή του οχήματος, αποκλείοντας τη μηχανική βλάβη, η Ρόντας ισχυρίζεται πως η Carrera GT είχε σχεδιαστικά και κατασκευαστικά λάθη.

Κλείσιμο

Αναλυτικά, κατηγορεί την Πόρσε πως στο αυτοκίνητο σημειώθηκε έκρηξη μετά τη μοιραία πρόσκρουση σε κράσπεδο, ένα δέντρο και ένα φανάρι, επειδή αντιμετώπιζε πρόβλημα στην ανάρτηση, αλλά και στο σύστημα καυσίμων, ενώ δε διέθετε τα απαραίτητα χαρακτηριστικά ασφαλείας ώστε να προστατευθούν οι επιβαίνοντες.

Παρόλα αυτά, οι ειδικοί επισημαίνουν πως καμία βλάβη δεν εντοπίστηκε σε φρένα, γκάζι, αναρτήσεις και σύστημα καυσίμων.

Σύμφωνα με την Κριστίν Ρόντας, ο σύζυγός της και ο Γουόκερ θα μπορούσαν να ζουν ακόμα αν είχαν τηρηθεί οι κανόνες ασφαλείας από την αυτοκινητοβιομηχανία.

Στο μεταξύ, κι ενώ η Πόρσε δεν έχει σχολιάσει τη μήνυση της Ρόντας, έγινε γνωστό πως συνήγορος της χήρας, είναι ο δικηγόρος διασημοτήτων, Μαρκ Τζον Γκεράγκος, ο οποίος έχει εκπροσωπήσει τον Μάικλ Τζάκσον, την Γουινόνα Ράιντερ, τον Κρις Μπράουν, ενώ βρέθηκε και στο πλευρό της οικογένειας του Ντέιβιντ Καραντάιν στις έρευνες για τις συνθήκες θανάτου του.

 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης