Κορωνοϊός: «Χριστουγεννιάτικος εφιάλτης η Όμικρον» λέει Βρετανός λοιμωξιολόγος

Κορωνοϊός: «Χριστουγεννιάτικος εφιάλτης η Όμικρον» λέει Βρετανός λοιμωξιολόγος

Διόλου καθησυχαστικό είναι το γεγονός ότι οι νοσούντες με τη νέα παραλλαγή του κορωνοϊού διπλασιάστηκαν μέσα σε μία ημέρα

christmas_London
Σε μετωπική σύγκρουση με τους επιστήμονες οι οποίοι αντιμετωπίζουν με αισιοδοξία την προοπτική να επικρατήσει η παραλλαγή Όμικρον του SARS-Cov-2 βρίσκεται ο Βρετανός καθηγητής επιδημιολογίας Τζον Έντμουντς. Κατά τη δική του άποψη, η εξάπλωση της Όμικρον θα αποδειχθεί «το χειρότερο σενάριο για τα Χριστούγεννα», παρά τα ήπια συμπτώματα τα οποία φέρεται να προξενεί σε όσους μολύνονται από αυτήν.

Μιλώντας σε εξ αποστάσεως σεμινάριο που διοργάνωσε η βρετανική Βασιλική Εταιρεία Ιατρικής, ο καθηγητής Έντμουντς προέβλεψε ότι ένας σημαντικός αριθμός κρουσμάτων, νοσηλειών και θανάτων μέσα στους επόμενους μήνες θα οφείλεται στην Όμικρον.

Παρόλ' αυτά, ο Τζον Έντμουντς, ο οποίος θεωρείται ένας από τους κορυφαίους Βρετανούς λοιμωξιολόγους, εκτιμά ότι τα εμβόλια θα εξακολουθήσουν να παρέχουν προστασία -έως κάποιο βαθμό- από την παραλλαγή Όμικρον και ιδιαίτερα με την «αναμνηστική» δόση.

Σημειώνεται ότι τα μέχρι στιγμής κρούσματα Όμικρον ανέρχονται σε 817. Ωστόσο, διόλου καθησυχαστικό είναι το γεγονός ότι οι νοσούντες με τη νέα παραλλαγή του κορωνοϊού διπλασιάστηκαν μέσα σε μία ημέρα: Από 131 την Τετάρτη, έφτασαν τους 249 την Πέμπτη.

Οι υγειονομικές αρχές στη Βρετανία προβλέπουν ότι τις επόμενες 2-4 εβδομάδες, τα κρούσματα Όμικρον θα έχουν φτάσει στο ήμισυ των συνολικών νέων μολύνσεων. Γενικότερα, η Βρετανία θεωρείται σαν η επόμενη μεγάλη εστία της Όμικρον και ότι στη συγκεκριμένη χώρα θα εκδηλωθούν πρώτα όλα τα φαινόμενα που συνδέονται από την παραλλαγή πριν εξαπλωθούν σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Ειδήσεις σήμερα:

Στον εισαγγελέα σήμερα ο 51χρονος για τον φόνο του συντρόφου της μητέρας του στη Γλυφάδα

«Χριστουγεννιάτικος εφιάλτης η Όμικρον» λέει Βρετανός λοιμωξιολόγος

Τη διαχωριστική γραμμή της ΝΔ με ΚΙΝΑΛ και ΣΥΡΙΖΑ θα περιγράψει στη «γαλάζια» ΠΕ ο Μητσοτάκης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ