Μητσοτάκης: Τη διαχωριστική γραμμή της ΝΔ με ΚΙΝΑΛ και ΣΥΡΙΖΑ θα περιγράψει στην Πολιτική Επιτροπή

Μητσοτάκης: Τη διαχωριστική γραμμή της ΝΔ με ΚΙΝΑΛ και ΣΥΡΙΖΑ θα περιγράψει στην Πολιτική Επιτροπή

Στις 5 το απόγευμα συνέρχεται η Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ για να εκλέξει νέο γραμματέα του κυβερνώντος κόμματος τον Παύλο Μαρινάκη - Συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο θα έχει ο πρωθυπουργός ενόψει της παρουσίας του τη Δευτέρα στην Ιερά Σύνοδο

mitsotakis-pe-5
Το ιδεολογικοπολιτικό στίγμα της κυβερνητικής παράταξης, που τη διαφοροποιεί από τις άλλες πολιτικές δυνάμεις, αναμένεται να περιγράψει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία που προγραμματίζεται να εκφωνήσεις στις 5 το απόγευμα της Παρασκευής στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας.

Αντικείμενο της συνεδρίασης, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Wyndham Grand Athens, είναι τη εκλογή νέου γραμματέα στο κυβερνών κόμμα. Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, τον νυν γραμματέα Γιώργο Στεργίου θα αντικαταστήσει ο μέχρι τώρα πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παύλος Μαρινάκης, η εκλογή του οποίου θα γίνει χωρίς αντίπαλο.

Υπέρ της υποψηφιότητας, άλλωστε, του κ. Μαρινάκη ο οποίος χαίρει της εκτίμησης της κυβερνητικής ηγεσίας, έχει ταχθεί η πλειονότητα των πρωτοκλασάτων στελεχών της ΝΔ που έχουν υπογράψει σχετικά.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο κ. Μητσοτάκης στην εισαγωγική του ομιλία σχεδιάζει να αναφερθεί στην ιδεολογική ταυτότητα του κυβερνώντος κόμματος, υποστηρίζοντας ότι αποτελεί την πιο προοδευτική και μεταρρυθμιστική δύναμη της χώρας.

Οι ίδιες πηγές εκτιμούν ότι η τοποθέτησή του θα περιέχει και έμμεσες αναφορές στα τεκταινόμενα στην αντιπολίτευση και ειδικότερα στην εκλογή για την ανάδειξη ηγεσίας στο Κίνημα Αλλαγής καθώς και στην αδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ να αρθρώσει εναλλακτική πρόταση.

Νωρίτερα και για την ακρίβεια στις 09:30, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, ενόψει και της προγραμματισμένης για την προσεχή Δευτέρας παρουσίας του κ. Μητσοτάκη στη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος που, μεταξύ άλλων στοχεύει, στην παρότρυνση των Ιεραρχών να συνδράμουν με μεγαλύτερη θέρμη το εμβολιαστικό πρόγραμμα κατά του κορωνοϊού.

Στις 10:30, εξάλλου, ο πρωθυπουργός θα παραστεί και θα μιλήσει στην εκδήλωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για την παρουσίαση του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Ισότητα των Φύλων 2021-2025, που θα πραγματοποιηθεί στο Ίδρυμα Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης