Πανδημία-Ιταλία: «Τέλος» η υποχρεωτική μάσκα σε εξωτερικούς χώρους από 28 Ιουνίου

Πανδημία-Ιταλία: «Τέλος» η υποχρεωτική μάσκα σε εξωτερικούς χώρους από 28 Ιουνίου

Η «τεχνικοεπιστημονική επιτροπή» έκρινε ότι η μάσκα δεν απαιτείται πλέον να φοριέται υποχρεωτικά στις «λευκές» περιοχές, αλλά πρέπει να είναι πάντα διαθέσιμη σε περίπτωση κινδύνου εξαιτίας συναθροίσεων

speranga
Το τέλος της υποχρεωτικής χρήση μάσκας προστασίας σε εξωτερικούς χώρους από τη Δευτέρα 28η Ιουνίου, γνωστοποίησε ο Ιταλός υπουργός Υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα.

«Από την 28η Ιουνίου θα βάλουμε τέλος στην υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους», ανήγγειλε μέσω του λογαριασμού του στο Twitter ο Σπεράντσα, διευκρινίζοντας ότι η απόφαση θα έχει εφαρμογή στις «λευκές ζώνες», όπου η εξάπλωση του ιού έχει μειωθεί περισσότερο. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι θα ισχύσει σε όλη τη χώρα, πλην της μικρής Κοιλάδας Αόστα.



Η απόφαση ανακοινώθηκε μετά τη θετική γνωμοδότηση χθες της «τεχνικοεπιστημονικής επιτροπής» η οποία συμβουλεύει την ιταλική κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Η επιτροπή έκρινε ότι η μάσκα δεν απαιτείται πλέον να φοριέται υποχρεωτικά στις «λευκές» περιοχές, αλλά πρέπει να είναι πάντα διαθέσιμη σε περίπτωση κινδύνου εξαιτίας συναθροίσεων.

Τη Δευτέρα 28η Ιουνίου όλες οι περιφέρειες της Ιταλίας αναμένεται να είναι «λευκές», κατά τις προβλέψεις των ειδικών.

Κλείσιμο
Τη Δευτέρα (21/6) το υπουργείο Υγείας κατέγραψε 21 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 και 495 κρούσματα του SARS-CoV-2 σε 24 ώρες. Σε αρκετές περιοχές δεν καταγράφηκε κανένας θάνατος.

Η Ιταλία, η πρώτη χώρα της Ευρώπης όπου εντοπίστηκε εστία της πανδημίας, το πρώτο τρίμηνο του 2020, έχει καταγράψει μέχρι σήμερα 127.291 θανάτους επί συνόλου 4,25 εκατ. καταγεγραμμένων μολύνσεων. Στη χώρα των 60 εκατομμυρίων κατοίκων έχει πλέον εμβολιαστεί το 30% του πληθυσμού ηλικίας 12 ετών και άνω. Έχουν χορηγηθεί πάνω από 46 εκατ. δόσεις εμβολίων κατά της COVID-19.


Ειδήσεις σήμερα:

Γλυκά Νερά: Όταν ο πιλότος κατέθετε στους αστυνομικούς για την «χαρούμενη οικογένειά του» με την Καρολάιν

Survivor: Ο Κόρο έβγαλε στον… τάκο τον Σάκη - Δείτε βίντεο

Δωδεκάνησα: Ισχυρός σεισμός 5,5 Ρίχτερ κοντά στην Τήλο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK