Στους 19 οι νεκροί από το βακτήριο E.coli

Στους 19 οι νεκροί από το βακτήριο E.coli

Μια 80χρονη γυναίκα έχασε την ζωή της στη Γερμανία εξαιτίας μιας σοβαρής επιπλοκςή του βακτηρίου EHEC η οποία πλήττει τα νεφρά

Στους 19 οι νεκροί από το βακτήριο E.coli
Το βακτήριο E.coli 0104 προκάλεσε το θάνατο άλλου ενός ανθρώπου στη Γερμανία, μιας 80χρονης γυναίκας, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στη χώρα σε 18 και σε 19 συνολικά στην Ευρώπη.

Νέο θύμα του βακτηρίου είναι μια 80χρονη γυναίκα, από τη Θουριγγία, στην ανατολική Γερμανία, που υπέφερε από το Ουραιμικό Αιμολυτικό Σύνδρομο (ΟΑΣ), μια σοβαρή επιπλοκή του βακτηρίου EHEC η οποία πλήττει τα νεφρά. Η ηλικιωμένη γυναίκα πέθανε σε νοσοκομείο του κρατιδίου του Μακλεμβούργου-Δυτικής Πομερανίας στη βορειοανατολική Γερμανία.

Κλείσιμο
Η εξάπλωση του βακτηρίου που έχει προκαλέσει εμπορικές εντάσεις εντός και εκτός Ε.Ε..

Σύμφωνα πάντως με μια επιδημιολόγο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, το βακτήριο μπορεί να προέρχεται από κάποιο τρόφιμο που προτιμούν ιδιαίτερα οι γυναίκες, αφού αυτές προσβάλλονται πολύ περισσότερο από τους άνδρες.

"Είναι πιθανόν κάτι που προτιμούν οι γυναίκες περισσότερο απ' όσο οι άνδρες", είπε η Άντρεα Έλις, του τμήματος Παρακολούθησης ασθενειών ζωικής και τροφικής προέλευσης του ΠΟΥ, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στη Γενεύη.

Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, 12 χώρες έχουν αναφέρει μέχρι στιγμής κρούσματα μόλυνσης από το βακτήριο που προκαλεί αιμορραγίες στο γαστρεντερικό σύστημα και, στις σοβαρότερες περιπτώσεις, προβλήματα στα νεφρά που μπορεί να οδηγήσουν ακόμη και στο θάνατο.

Η πηγή του βακτηρίου και ο τρόπος μετάδοσής του δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί, αλλά η Ρωσία και ο Λίβανος απαγόρευσαν την εισαγωγή λαχανικών από όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Έλις τόνισε ωστόσο ότι "ο ΠΟΥ δεν συνιστά τη λήψη περιοριστικών μέτρων στο εμπόριο", εξηγώντας ότι η μόλυνση από το βακτήριο μπορεί να γίνεται από τον έναν άνθρωπο στο άλλο. "Η μετάδοση από τον έναν στον άλλο γίνεται όταν δεν τηρούνται επαρκώς οι κανόνες υγιεινής", επισήμανε, συνιστώντας στους ασθενείς να μην λαμβάνουν αντιδιαρροϊκά φάρμακα γιατί κάτι τέτοιο απλώς καθυστερεί την εξάλειψη της τοξίνης από τον οργανισμό τους.





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης