Το βακτήριο Ε. coli μπορεί να ταξίδεψε και μέχρι τις ΗΠΑ

Το βακτήριο Ε. coli μπορεί να ταξίδεψε και μέχρι τις ΗΠΑ

Τρεις πολίτες που επέστρεψαν στις ΗΠΑ μετά από ταξίδι τους στη Γερμανία ενδέχεται να έχουν μολυνθεί από το στέλεχος του βακτηρίου που έχει ήδη προκαλέσει 18 θανάτους στην Ευρώπη

Το βακτήριο Ε. coli μπορεί να ταξίδεψε και μέχρι τις ΗΠΑ
Τρεις πολίτες που επέστρεψαν στις ΗΠΑ μετά από ταξίδι τους στη Γερμανία ενδέχεται να έχουν μολυνθεί από το στέλεχος του βακτηρίου που έχει ήδη προκαλέσει 18 θανάτους στην Ευρώπη, ανέφερε ο εκπρόσωπος του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών.

"Προς το παρόν οι τρεις περιπτώσεις αυτές θεωρούνται ύποπτες" τόνισε ο κ. Τομ Σκίνερ διευκρινίζοντας ότι το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών αναμένει τις αναλύσεις αίματος των τριών πολιτών για να μπορέσει να επιβεβαιώσει ή όχι τις υποψίες.

Κλείσιμο
Πρόσθεσε ότι οι τρεις πολίτες επέστρεψαν προσφάτως από ταξίδι τους στη Γερμανία, χώρα όπου πρωτοεμφανίστηκε το σπάνιο στέλεχος του βακτηρίου και το οποίο έχει προκαλέσει το θάνατο σε 17 πολίτες. Ένας θάνατος έχει καταγραφεί και στην Σουηδία, ενώ οι προσβεβλημένοι από το βακτήριο έχουν φτάσει στην Ευρώπη τους δύο χιλιάδες.

Σήμερα επιβεβαιώθηκε και η ταυτότητα του σπάνιου στελέχους αυτού του βακτηρίου και όπως ανέφερε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας "δεν έχει εντοπιστεί ποτέ στο παρελθόν σε επιδημίες" και "είναι εξαιρετικά ανθεκτικό στα αντιβιοτικά".
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης