Εκπρόσωποι των υγειονομικών καταγγέλλουν τις απαράδεκτες συνθήκες στο ΕΤΑΑ

Εκπρόσωποι των υγειονομικών καταγγέλλουν τις απαράδεκτες συνθήκες στο ΕΤΑΑ

Απαράδεκτες είναι οι συνθήκες που επικρατούν στο τέως ασφαλιστικό ταμείο ΕΤΑΑ – Τομέας Υγειονομικών, καταγγέλλουν οι εκπρόσωποι των υγειονομικών

95f5b6f999dfe9c8e21306cdb616398a_XL
Τα προβλήματα που ταλανίζουν το ταμείο συζητήθηκαν σε πρόσφατη συνάντηση που είχαν στα γραφεία της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας (ΕΟΟ) εκπρόσωποι των υγειονομικών. Στη συνάντηση αποφασίστηκε να καταθέσουν από κοινού ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία (ΕΟΟ), ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ) και ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος (ΠΚΣ) υπόμνημα με συγκεκριμένες προτάσεις στο διοικητή του ΕΦΚΑ κ. Χρήστο Χάλαρη και τον υπουργό Εργασίας κ. Ιωάννη Βρούτση προκειμένου να ληφθούν άμεσα μέτρα για την εύρυθμη λειτουργία του ταμείου και να μειωθούν οι χρόνοι ολοκλήρωσης των υποθέσεων.

Όπως διαπίστωσαν οι εκπρόσωποι των φορέων, το ταμείο που εξυπηρετεί τους ιατρούς, οδοντιάτρους, φαρμακοποιούς και κτηνιάτρους όλης της χώρας έχει «καταρρεύσει» και στα γραφεία του εκτυλίσσονται σε καθημερινή βάση σκηνές που αποτελούν όνειδος για τους υγειονομικούς αλλά και για τη χώρα μας.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η ταλαιπωρία των ασφαλισμένων που απευθύνονται στα κεντρικά γραφεία στην Αθήνα και οι οποίοι είναι αναγκασμένοι να ανεβαίνουν με τα πόδια τέσσερις ή πέντε ορόφους, αφού επί μακρόν δεν λειτουργεί ο ανελκυστήρας του κτηρίου. Μάλιστα πριν από μέρες μία φαρμακοποιός από τη Θήβα, που είχε υποβληθεί σε καρδιολογική επέμβαση, επέστρεψε άπραγη στη Θήβα διότι δεν μπορούσε να ανέβει τις σκάλες.

Οι υγειονομικοί ζητούν την άμεση διεκπεραίωση των χιλιάδων εκκρεμών αιτήσεων των ασφαλισμένων και προτείνουν να ενισχυθεί ο φορέας με προσωπικό. Ζητάνε από τον ΕΦΚΑ την άμεση επιστροφή των πρώην υπαλλήλων του ΤΣΑΥ, που μετακινήθηκαν σε άλλες υπηρεσίες και σε δεύτερο βαθμό την ενίσχυση του ταμείου και με άλλους υπαλλήλους. Το οργανόγραμμα του πρώην ΤΣΑΥ αριθμούσε 168 υπαλλήλους, ενώ σήμερα μόλις 11 υπάλληλοι του τμήματος οικονομικών καλούνται να διεκπεραιώσουν το σύνολο των τρεχουσών και εκκρεμών υποχρεώσεων του πολυπληθούς ασφαλιστικού ταμείου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης