Θάσος: Υπό πλήρη έλεγχο η φωτιά σε αγροτική έκταση

pytr65

Ισχυρή πυροσβεστική δύναμη θα παραμείνει στην περιοχή καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και της νύχτας, καθώς υπάρχει ο κίνδυνος αναζωπύρωσης

Σε πλήρη έλεγχο τέθηκε από το μεσημέρι η φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα σήμερα το πρωί από άγνωστες μέχρι στιγμής αιτίες στη Σκάλα Πρίνου στο νησί της Θάσου στην περιοχή της Βάλτας, κοντά στο άλσος του Πρίνου.

Για την έγκαιρη κατάσβεση της φωτιάς που τελικά επετεύχθηκε νωρίς το απόγευμα κινητοποιήθηκαν άμεσα όλες οι πυροσβεστικές δυνάμεις του νησιού, ενώ συνέδραμαν και δυο πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου πετζετέλ.

Η περιοχή που ξέσπασε η φωτιά είναι παλιός βάλτος, γεμάτος από καλαμιές και χόρτα, ενώ λόγω της μορφολογίας της περιοχής υπάρχουν και πεταμένα σκουπίδια τα οποία σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της πυροσβεστικής προκάλεσαν την πυρκαγιά.

Ισχυρή πυροσβεστική δύναμη θα παραμείνει στην περιοχή καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και της νύχτας, καθώς υπάρχει ο κίνδυνος αναζωπύρωσης της πυρκαγιάς και πιθανή εξάπλωση της λόγω των ανέμων που πνέουν στο νησί.

ΣΧΟΛΙΑ

GK

Αυτό συνέβη επειδή το Δασαρχείο Θάσου, με αποκλειστική υπαιτιότητα του επικεφαλής ονόματι Χαράλαμπου Μαρουγκλιάνη που μεταπήδησε από το ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ, 'αξιοποίησε' τους συμμετέχοντες στο 8μηνο Πρόγραμμα Πυροπροστασίας του ΟΑΕΔ προκειμένου να πραγματοποιήσει πολιτικά ρουσφέτια σε ιδιοκτήτες ξενοδοχειακών μονάδων εν όψει και της υποψηφιότητας του επίσης προσκείμενου στον ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Χατζηεμμανουήλ που όμως τελικά δεν κατόρθωσε να επιτύχει την επανεκλογή του ως Δήμαρχος Θάσου. Δηλαδή προσωπικό που όφειλε να απασχοληθεί αποκλειστικά σε δασικές και ημιδασικές εκτάσεις κατέληξε να καθαρίζει παράπλευρα τις οδικές αρτηρίες της Θάσου, αντικείμενο εργασίας που κανονικά εμπίπτει στις αρμοδιότητες του Δήμου και της Περιφέρειας. Και όλα αυτά με την αγαστή συνέργεια του τοπικού ΟΑΕΔ που όχι απλώς αδιαφόρησε αλλά απέκρυψε τις αλλεπάλληλες καταγγελίες συμμετεχόντων στο Πρόγραμμα Κοινωφελούς Χαρακτήρα Πυροπροστασίας που διαμαρτύρονταν για την έκθεσή τους σε κίνδυνο τροχαίου δυστυχήματος λόγω των ελλιπών μέτρων προστασίας κι οδοσήμανσης.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης