Κουφοντίνας: Σήμερα η πρώτη απόφαση για την άδειά του - Αποφυλακίζεται ο Ρωμανός

koufodinas_ar

Νέο μπαράζ επιθέσεων από τους αντιεξουσιαστές για τον «Λουκά» της 17 Νοέμβρη λίγες ώρες πριν τη συνεδρίαση στον Αρειο Πάγο

Δυο πρόσωπα που έχουν απασχολήσει έντονα την κοινή γνώμη με τη δράση τους είναι και πάλι στο προσκήνιο και δεν είναι άλλοι από το Δημήτρη Κουφοντίνα και το Νίκο Ρωμανό, ενώ την ίδια στιγμή για τον πρώτο έχει ξεκινήσει ένα νέο μπαράζ επιθέσεων αντιεξουσιαστών στη Αθήνα σε ένδειξη αλληλεγγύης στον «Λουκά» της 17 Νοέμβρη.

Σήμερα λίγο πριν το μεσημέρι θα συζητηθεί στο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου η αναίρεση που έχει ασκήσει η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου στο βούλευμα του Συμβουλίου του Πλημμελειοδικείου Βόλου με το οποίο δεν χορηγήθηκε η 7ης άδεια στο Δημήτρη Κουφοντίνα.

Υπενθυμίζεται ότι η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, αργά την περασμένη Παρασκευή άσκησε αναίρεση στο βούλευμα των δικαστών του Βόλου, παρά το γεγονός ότι συνάδελφός της αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου που του είχε δώσει να μελετήσει το ζήτημα «της άδειας Κουφοντίνα» της είχε εισηγηθεί να μην ασκήσει αναίρεση, συμφωνώντας απόλυτα με τη θέση των δικαστών του Βόλου.

Παράλληλα, όμως η Ξένη Δημητρίου σε απόλυτη συνεργασία με τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασίλειο Πέππα, το περασμένο Σάββατο, ημέρα αργία για τις γραμματείες του Ανωτάτου Ποινικού Δικαστηρίου, προσδιόρισαν τη συζήτηση της αναίρεσης στο Ποινικό Τμήμα για σήμερα.

Πέρα όμως από όλα αυτά η Ξένη Δημητρίου όρισε εισαγγελέα εισηγητή στην αναίρεση που η ίδια έχει ασκήσει ενώπιον του Ποινικού Τμήματος τον ίδιο τον εαυτό της.

Όπως έλεγαν παλαιοί ποινικολόγοι, ο εκάστοτε εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κατά κανόνα εισηγείται στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, ενώ οι αντεισαγγελείς του Α.Π. εισηγούνται στα δύο Ποινικά Τμήματα του Αρείου Πάγου και δεν είθισται η ανωτάτη εισαγγελική λειτουργός να συμμετέχει στις συνθέσεις των Ποινικών Τμημάτων.

Το Ποινικό Τμήμα του Ανωτάτου Ποινικού Δικαστηρίου θα συνέλθει σήμερα κεκλεισμένων των θυρών (σε συμβούλιο) προκειμένου να αποφανθεί επί της αίτησης αναίρεσης της Ξένης Δημητρίου.

Συγκεκριμένα, το Ποινικό Τμήμα του Άρειου Πάγου θα αποφασίσει εάν θα κάνει δεκτή η όχι την αναίρεση της κυρίας Δημητρίου. Σε περίπτωση που απορριφθεί η αναίρεση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, δεν θα πάρει την 7η κατά σειρά άδεια ο Δημήτρης Κουφοντίνας.

Αντίθετα, σε περίπτωση κατά την οποία αναιρεθεί το βούλευμα θα πρέπει να συνεδριάσει εκ νέου το τριμελές Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου με άλλη σύνθεση όμως, εκτός από αυτή του δίκασε την προηγούμενη φορά, για να κρίνει εκ νέου το αίτημα του πολυισοβίτη για τη χορήγηση της 7ης άδειας του

Κατά πάγια πρακτική το Ποινικό Τμήμα, σε ανάλογες περιπτώσεις, μετά τη συζήτηση αναιρέσεων επί βουλευμάτων, δεν εκδίδει αυθημερόν τις αποφάσεις-βουλεύματά του.

Όμως, στην περίπτωση της αίτησης αναίρεσης για την περίπτωση Κουφοντίνα, δεν αποκλείεται ανάλογα με τη σύνθεση του Ποινικού Τμήματος και την κατάσταση υγείας του μέλους της 17Ν, μετά τη σημερινή συζήτηση να προχωρήσει στην έκδοση του σχετικού βουλεύματος-απόφασης.

Μέσα στην πρόοδο της ημέρας αναμένεται να γίνουν γνωστές οι προθέσεις των αρεοπαγιτών που θα συμμετέχουν στον Ποινικό Τμήμα του Α.Π.

Νίκος Ρωμανός εκτός φυλακής

Παράλληλα, με απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών θα βρεθεί μέσα στο άμεσο χρονικό διάστημα εκτός των φυλακών Κορυδαλλού Νίκος Ρωμανός, καθώς του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μέσα στο φυλακές και του μειώνει ποινή που του είχε επιβληθεί από τα 18 σε 14 χρόνια κάθειρξη.

Η συγκεκριμένη ποινή είχε επιβληθεί στο Νίκο Ρωμανό για το αδίκημα της κατοχής και τοποθέτησης εκρηκτικών μηχανισμών το 2012.

Πριν την εφετειακή απόφαση είχε προηγηθεί απόφαση του Αρείου Πάγου, η οποία είχε αναγνωρίσει στον νεαρό κρατούμενο ελαφρυντικό με βάση την διαγωγή του στις φυλακές.
Σε δήλωσή του ο συνήγορος του Νίκου Ρωμανού, Θ. Μαντάς εξέφρασε «την εξαιρετική ικανοποίησή του για την ομόφωνη απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αθηνών». Όπως ανέφερε το δικαστήριο «ευθυγραμμιζόμενο με την απόφαση του Αρείου Πάγου δέχτηκε την αναγνώριση του ελαφρυντικού της καλής συμπεριφοράς μέσα στις φυλακές».

Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Ρωμανός είχε συλληφθεί το Φεβρουάριο του 2013 μαζί με 3 ακόμη άτομα για απόπειρα ένοπλης ληστείας στην Αγροτική Τράπεζα και στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο στο Βελβεντό Κοζάνης.

Οι πράξεις αυτές δεν συνδέθηκαν τελικώς με τους «Πυρήνες της Φωτιάς» (αθωώθηκε για συμμετοχή στην εν λόγω οργάνωση) και καταδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό σε κάθειρξη 11 ετών. Επιπλέον, είχε καταδικασθεί σε 18 χρόνια κάθειρξη για κατοχή και τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών το 2012. Μεταξύ των «στόχων» το σπίτι του προφυλακισμένου πρώην υπουργού Άμυνας, Γιάννου Παπαντωνίου.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως ελαφρυντικά έχουν αναγνωριστεί και σε συγκατηγορούμενο του Νίκου Ρωμανού, ο οποίος θα βρεθεί και εκείνος εκτός φυλακής. Ειδικότερα, πρόκειται για τον Αργύρη Νταλιο, η ποινή του οποίου έπεσε στα 20 χρόνια, από τα 22 που του είχαν επιβληθεί.

ΣΧΟΛΙΑ (27)

john

μας τα πρηξατε με τον εκτελεστη του τσιπρα....

ΑΝΤ. ΤΣΑΤΣΑΡΟΣ

Αυτό που πραγματικά με πιάνει τρέλα είναι το ύφος του δολοφόνου, και του υιού του όταν βγαίνει από την φυλακή. Για προσέξτε το.

ΑΝΤ. ΤΣΑΤΣΑΡΟΣ

Προτείνω στην δικαιοσύνη να μπει κάπου να κρυφτή σαν τα ποντίκια. Ένας δολοφόνος με 11 φόνους εκβιάζει το κράτος, την δικαιοσύνη, την κυβέρνηση, και τον φούρνο της γειτονιάς μου!! Λένε καμιά φορά για την τύφλα της!!!! Κάνουμε ΛΑΘΟΣ!!! Βλέπει ότι θέλει. Ας πούμε όταν είναι να αποφασίσουν για αυξήσεις, για αναδρομικά, τα βλεπει όλα. Ενώ όλοι οι άλλοι ας πάνε να κουρεύονται.

Α ΡΕ ΓΊΔΙΑ ΤΙ ΨΗΦΊΣΑΤΕ;

Θα τον βγάλουν και αυτός θα την κοπανήσει αφού ξέρει ότι με τον Κούλη θα πει το δεσπότη Παναγιώτη....

ChrisΑΚ

Στην Γερμανία στο κελί τρομοκρατών δίνουν και σχοινί, δωρεάν....

@Τσυριζοθίασο

Τρεχάτε να βγάλετε τους συντρόφους έξω....... ίσα ίσα που προλαβαίνετε... Τα Τάγματα Εφόδου περιμένουν.....

Τους συντρόφους τους τους χρυσαυγίτες τους έβγαλαν μόλις εκλέχθηκαν

Τον Κασιδιάρη συγκεκριμένα 3 μέρες πριν το δημοψήφισμα για να δώσουν κοινό αγώνα για το λαθροόχι.

Σε ένδειξη σεβασμού της μνήμης του Θάνου Αξαρλιάν ο Κουφοντίνας πρέπει να βγει έξω...

σύμφωνα με τη συριζαίικη δικαιοσύνη.

Η συριζαίικη δικαιοσύνη του ΕΚΟΨΕ την άδεια

Πιο επεισόδιο της υπόθεσης έχεις χάσει;

Πράξτε το σωστό και αφήστε το Δημήτρη Κουφοντίνα να αποβιώσει λόγω απεργίας πείνας.

Ο Κουφοντίνας ΠΡΕΠΕΙ να αποβιώσει ακόμη και αν το κόστος θα είναι να καεί όλη η Αθήνα ή να θρηνήσουμε θύματα. Το λέω με πλήρη επίγνωση των (υπ)ανθρωπιστικών μου υποχρεώσεων (μια και αναφέρομαι σε υπάνθρωπο).

Παρακαλάς να καταστραφεί η Ελλάδα ανθέλληνα χρυσαυγίτη;

Δεν θα σου γίνει το χατήρι γενίτσαρε.Μακάρι να σε βρούνε πρακτορίσκο

Φίλιππος

Oι δικαιολογίες - ακόμα και επιπέδου παπάτζας - για τους ψηφοφόρους του σύριζα έχουν από καιρό τελειώσει. Συμμορίτης, διορισμένος ξύστης ή κλινικά ηλίθιος οι τρεις επιλογές. Ό,τι ποσοστό και να λάβει θα είναι ο καθρέφτης της πλέμπας και της ιδεολογικής σαβούρας που μας περιβάλλει.

Συριζοξεφτίλα

Σύντροφοι συριζαίοι. Να μην ξεχάσουμε και τον άλλο αγωνιστή. Το λεβεντόπαιδο τον ξηρό. Είναι προφανέστατο ότι ο συριζα έχει στενές και "φιλικές" σχέσεις με την τρομοκρατία. Έχει το θράσος να βγάζει έξω την κουφοντίνα, να βγάζει έξω το ρομανό και να παλεύει να βγάλει το ξηρό ενώ σε μια άλλη ευνομούμενη χώρα, αυτοί θα σάπιζαν στη φυλακή.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

kakokairia12

Βροχές και  καταιγίδες θα επηρεάσουν τα νότια τμήματα της χώρας, συμπεριλαμβανομένων του νομού Αττικής και της πόλης της Αθήνας - Βρέθηκε ζωντανός ο οδηγός στη Βέροια - Πτώσεις βράχων στα Τρίκαλα -  Κοπές δέντρων στη Θεσσαλονίκη - Χιόνι στα ορεινά χωριά στην Πίνδο