Ανάληψη ευθύνης για τη χειροβομβίδα στο ρωσικό προξενείο στο Χαλάνδρι

Ανάληψη ευθύνης για τη χειροβομβίδα στο ρωσικό προξενείο στο Χαλάνδρι

Η οργάνωση  «Σκευωρία Εκδίκησης FAI/IRF - Πυρήνας "Mikhail Zhlobitsky"» ανέλαβε την ευθύνη με κείμενό της σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου

amb1
Η οργάνωση «Σκευωρία Εκδίκησης FAI/IRF - Πυρήνας "Mikhail Zhlobitsky"» ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με χειροβομβίδα στο προξενείο της Ρωσίας στο Χαλάνδρι στις 22 Μαρτίου.

Η χειροβομβίδα εξερράγη κάτω από το φυλάκιο που υπάρχει στην είσοδο του προξενείου μολονότι οι αρχικές πληροφορίες ανέφεραν ότι δεν είχε σημειωθεί έκρηξη.

Στην ανάρτησή τους αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι «η Ρωσία μετά την παλινόρθωση του συστήματος της ελεύθερης αγοράς στη χώρα και την πτώση του κομμουνιστικού ολοκληρωτισμού, έχει εξελιχθεί σε μία νέου τύπου απολυταρχία με δημοκρατικό μανδύα. Για την επανοικοδόμηση του οικονομικού και πολιτικού της γοήτρου, όπως ήταν αναμενόμενο, συνέχισε και συνεχίζει μέχρι σήμερα τις γεωπολιτικές διεκδικήσεις και την υπεράσπιση των συμφερόντων της στις διακρατικές αψιμαχίες».

Η οργάνωση αφιερώνει την ενέργεια στον 17χρονο αναρχικό Mikhail Zhlobitsky, ο οποίος στις 31 Οκτωβρίου 2018, εισέβαλε στα γραφεία της FSB (Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ρωσίας, διάδοχο της KGB) στο Αρχάγγελσκ πυροδοτώντας εκρηκτικό μηχανισμό, με αποτέλεσμα να προκληθούν σοβαρές ζημιές στο κτίριο, να τραυματιστούν τρεις αξιωματούχοι και να χάσει τη ζωή του ο ίδιος.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης