«Η νοτιοδυτική Ελλάδα χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στο ενδεχόμενο ενός σεισμού», σχολίασε σήμερα ο Άκης Τσελέντης, σε συζήτηση με αφορμή τον χθεσινό ισχυρό σεισμό των 5,9 Ρίχτερστην Τουρκία. Ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου μετά από αυτή την αποκάλυψη, αναφέρθηκε και στα προβληματικά σχολεία της χώρας. «Υπάρχουν σχολεία που κινδυνεύουν με κατάρρευση. Αποφεύγω να πω λεπτομέρειες γιατί δεν έχουμε την ωριμότητα ως Πολιτική Προστασία να κρατήσουμε μία πληροφορία και να μη μας ξεφύγει προκαλώντας πανικό», είπε.
Μιλώντας την τηλεόραση του «OPEN», ο Άκης Τσελέντης εξέφρασε γενικότερα τον προβληματισμό του για τον αντισεισμικό σχεδιασμό της ώρας, χαρακτηρίζοντάς τον διαλυμένο.
«Δεν μπορώ να δεχθώ ότι έχουμε τέτοια σχολεία, σαπίμια, και ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ να λέει ότι έχουμε τα καλύτερα σχολεία. Μπορώ να σας φέρω φωτογραφίες από σχολεία που είναι πραγματικά επικίνδυνα. Που τα σίδερα είναι πραγματικά έξω. Το έχω επισημάνει παντού και εκτιμώ ότι είμαστε τυχεροί γιατί στις ώρες που έτυχε να σημειωθούν οι σεισμοί, δεν είναι μέσα μαθητές. Το ίδιο ισχύει και για κάποια νοσοκομεία», κατέληξε.
Μια διαφορετική Ημέρα Υιοθεσίας και Ενημέρωσης για την Υπεύθυνη Κηδεμονία Ζώων Συντροφιάς (και ειδικά εκείνων που έχουν διασωθεί από τις καλοκαιρινές πυρκαγιές) πραγματοποιείται το Σάββατο 3 Οκτωβρίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων.
Το ερευνητικό πρόγραμμα του UNIC Athens μετατρέπει το campus του Ελληνικού σε ένα ζωντανό πεδίο έρευνας, όπου Τεχνητή Νοημοσύνη, Βιοτεχνολογία και βιολογικά δεδομένα συναντώνται, ανοίγοντας νέους δρόμους για την υγεία, την ευημερία και φυσικά, την επιστήμη.