Σοκάρουν οι φωτογραφίες του Mr Bitcoin μέσα από τη φυλακή

Σοκάρουν οι φωτογραφίες του Mr Bitcoin μέσα από τη φυλακή

Κάνει απεργία πείνας εδώ και 90 μέρες - Ζητά να εκδοθεί στη Ρωσία - Τι υποστήριξαν οι συνήγοροι του Αλεξάντερ Βίνικ κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν

vinik0
Σε άσχημη κατάσταση είναι η υγεία του 39χόνου σήμερα Ρώσου υπηκόου Αλεξάντερ Βίννικ ο οποίος πραγματοποιεί εδώ και 90 ημέρες απεργία πείνας, όπως ανέφεραν οι δικηγόροι του σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν.

Ο Mr.Bitcoin ο οποίος εκζητείται από ΗΠΑ, Γαλλία και Ρωσία διαμαρτύρεται για την παράνομη όπως υποστηρίζει κράτησή του η οποία ξεπερνά πλέον τους 18 μήνες, που είναι το ανώτατο χρονικό όριο προφυλάκισης.

Υπενθυμίζεται, ότι ο Αλεξάντερ Βίννικ αποδίδεται ότι μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας ξέπλενε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ που προέρχονταν από εκβιάσεις μετά από κυβερνοεπίθεσεις και απαίτηση λύτρων. Ο ίδιος, αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδονται, ενώ έχει συναινέσει στην έκδοσή του στη Ρωσία από όπου κατάγεται, διαμένει κι εκεί βρίσκεται η οικογένειά του, Όπως, ο ίδιος Αλεξάντερ Βίννικ λέει. η σύζυγός του, είναι καρκινοπαθής (με διαγνωσμένο καρκίνο στον εγκέφαλο) και τα δύο ανήλικα παιδιά του έχουν μείνει ορφανά.


Μάλιστα, οι συνήγοροί του, Ζωή Κωνσταντοπούλου και Τιμοφέυ Μουσάτωφ, παρουσίασαν βίντεο με δηλώσεις του ίδιου του εκζητούμενου ο οποίος αναρωτιέται υπό ποίο καθεστώς κρατείται («είμαι αιχμάλωτος πολέμου; όμηρος; Είμαι φυλακισμένος με ένα αδιανόητο καθεστώς…»), καθώς και φωτογραφίες στις οποίες φαίνεται εμφανώς καταβεβλημένος από την πολυήμερη απεργία πείνας που πραγματοποιεί. Πλέον έχει απομείνει 57 κιλά έχοντας απολέσει το 30% του βάρους του. Παρόλο που οι γιατροί που τον παρακολουθούν «κρούουν» τον κώδωνα του κινδύνου και ζητούν να υποβληθεί σε συγκεκριμένες εξετάσεις, η μεταφορά του σε νοσοκομείο έχει «κολλήσει» στο μεταγωγών, όπως κατήγγειλαν οι συνήγοροί του.

v01a


Δικαστικές αποφάσεις

Σύμφωνα με τους δικηγόρους του η Ελληνική Δικαιοσύνη έχει αποφανθεί αμετακλήτως ότι ο Αλεξάντερ Βίννικ μπορεί να εκδοθεί και στις 3 χώρες που τον εκζητούν. Το υπουργείο Δικαιοσύνης που έχει πλέον και τον τελευταίο λόγο σε ποια από αυτές θα παραδοθεί τελικώς, όχι μόνο δεν έχει αποφασίσει εδώ και περίπου 2 μήνες που βγήκε η τελευταία δικαστική απόφαση αλλά σιωπά και στα επανειλημμένα αιτήματα του εκζητούμενου και των ίδιων για ακρόαση.

Όπως επεσήμαναν ο 39χρονος σήμερα Ρώσος υπήκοος, συνελήφθη στις 25.7.2017, ενώ έκανε διακοπές στη Χαλκιδική με τη σύζυγο και τα παιδιά τους. Κρατείται στη χώρα μας εδώ και 19 μήνες, καθ' υπέρβαση του ανώτατου ορίου προφυλάκισης των 18 μηνών, που προβλέπει το Σύνταγμα.

vinik1
vinik9
vinik2
vinik3
vinik4
vinik5
vinik6
vinik7
vinik8
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης