Ο Μίκης Θεοδωράκης καταγγέλλει: Αντικείμενο διωγμού το έργο μου

Ο Μίκης Θεοδωράκης καταγγέλλει: Αντικείμενο διωγμού το έργο μου

«Πρόκειται για αποκυήματα προσωπικού πάθους και μισαλλοδοξίας που όμως -μεταξύ άλλων- εκθέτουν την κυβέρνηση του κ. Τσίπρα», ανέφερε ο διάσημος μουσικοσυνθέτης

mikis
Ο διεθνούς φήμης μουσικοσυνθέτης και με έντονη πολιτική δράση σε κρίσιμες για τη χώρα περιόδους, Μίκης Θεοδωράκης, καταγγέλλει με επιστολή του τον διευθυντή της Λυρικής Σκηνής για ενέργειες και αποκλεισμούς του έργου του, οι οποίες παραπέμπουν σε «διωγμό».

Ο Μίκης Θεοδωράκης κάνει λόγο για «αποκυήματα προσωπικού πάθους και μισαλλοδοξίας» που «εκθέτουν την κυβέρνηση του κ. Τσίπρα», θέτοντας και πολιτικό θέμα, τονίζοντας πως «μπορεί να εκληφθούν ως πράξης εκδίκησης λόγω των γνωστών πολιτικών μου πεποιθήσεων και θέσεων».

Πιο αναλυτικά η δήλωση-καταγγελία του διάσημου μουσικοσυνθέτη:

«Καταγγέλλω στον Ελληνικό Λαό και στους φίλους της μουσικής μου στο εξωτερικό ότι το έργο μου έχει γίνει και πάλι αντικείμενο διωγμού.

Αυτή τη φορά από μέρους του διορισμένου από την παρούσα κυβέρνηση κυρίου Κουμεντάκη, Διευθυντή της Λυρικής Σκηνής.

Η δίωξη και ο αποκλεισμός μου από έναν Δημόσιο Οργανισμό θεωρώ ότι γίνεται με τρόπο αυθαίρετο, καταχρηστικό και προ παντός ανεξάρτητο από την αποτίμηση της αξίας της καλλιτεχνικής προσφοράς μου.

Κλείσιμο
Πρόκειται για αποκυήματα προσωπικού πάθους και μισαλλοδοξίας που όμως -μεταξύ άλλων- εκθέτουν την κυβέρνηση του κ. Τσίπρα, γιατί μπορεί να εκληφθούν ως πράξης εκδίκησης λόγω των γνωστών πολιτικών μου πεποιθήσεων και θέσεων.

Αθήνα, 3.12.2018

Μίκης Θεοδωράκης».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης