Ρέει σαν... ποτάμι η λυματολάσπη στα Ιωάννινα - «Πρόκειται για περιβαλλοντικό έγκλημα», λέει ο Δήμος Ζίτσας

Ρέει σαν... ποτάμι η λυματολάσπη στα Ιωάννινα - «Πρόκειται για περιβαλλοντικό έγκλημα», λέει ο Δήμος Ζίτσας

 Η Δημοτική Αρχή Ζίτσας, η οποία είχε καταγγείλει και στο παρελθόν παρόμοιες καταστάσεις, προσφεύγει στον εισαγγελέα για την κατάσταση αυτή

limat65
Μείζον πρόβλημα ανακύπτει για μία ακόμη φορά με την λυματολάσπη στον βιολογικό καθαρισμό Ιωαννίνων.

Πρόβλημα το οποίο αναδείχθηκε με ένταση καθώς μεγάλες ποσότητες, παρασύρθηκαν και από τις βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών και κατέληξαν στον δρόμο, έξω από τις εγκαταστάσεις της μονάδας και στα χωράφια. Οι φωτογραφίες μιλούν από μόνες τους για την κατάσταση όπως διαμορφώνεται τις τελευταίες ώρες. Η Δημοτική Αρχή Ζίτσας, η οποία είχε καταγγείλει και στο παρελθόν παρόμοιες καταστάσεις επανήλθε, με την διαφορά ότι τώρα προσφεύγει στον εισαγγελέα!

Ο αντιδήμαρχος Ζίτσας Νίκος Σφήκας και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Δημήτρης Αθανασίου, περιέγραψαν με τα μελανότερα χρώματα την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.

biologikos-limatolaspi1
biologikos-limatolaspi2


Τα προβλήματα από την λειτουργία του βιολογικού είναι συνεχή για την περιοχή ενώ για μία ακόμη φορά στον περιβάλλοντα χώρο έχουν συγκεντρωθεί μεγάλες ποσότητες λυματολάσπης.

Κλείσιμο
Λυματολάσπη με την οποία πλημμύρισαν πλέον εκτάσεις πέριξ του βιολογικού, δρόμοι και αύλακες... Οι ποσότητες αυτές παρασύρθηκαν από τα νερά και θα καταλήξουν στον Καλαμά.

Όπως τονίστηκε, πρόκειται για ένα περιβαλλοντικό έγκλημα διαρκείας για το οποίο ο Δήμος προσφεύγει πλέον στον Εισαγγελέα.

biologikos-limatolaspi3
biologikos-limatolaspi4


Πηγή:epiruspost
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης