Κύκλωμα διακινούσε μετανάστες από την Αίγυπτο στην Ε.Ε.

Κύκλωμα διακινούσε μετανάστες από την Αίγυπτο στην Ε.Ε.

Στην αποκάλυψη της δράσης του κυκλώματος διακίνησης μεταναστών οδήγησε ο εντοπισμός του πλοιαρίου που κινδύνευσε να ναυαγήσει λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών την περασμένη Τρίτη

ploiario-metanastes
Μέσα από την φυλακή δίνονταν οι εντολές για τη διακίνηση δεκάδων παράτυπων μεταναστών από την Αίγυπτο προς την Ελλάδα και από εδώ για χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, από οργανωμένο κύκλωμα αλλοδαπών που δραστηριοποιούνταν συστηματικά τουλάχιστον από το 2016.

Στην αποκάλυψη της δράσης του κυκλώματος οδήγησε ο εντοπισμός του πλοιαρίου που κινδύνευσε να ναυαγήσει λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών την περασμένη Τρίτη νότια της Κρήτης. Τότε, είχαν περισυλλεγεί από παραπλέον πλοίο δεκάδες μη νόμιμοι μετανάστες που παραδόθηκαν στο Λιμενικό, αλλά και δύο αλλοδαποί διακινητές ηλικίας 28 και 31 χρόνων.

Στην πορεία της έρευνας που διενήργησε το τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Κρήτης σε συνεργασία με την Ασφάλεια Χανίων και λιμενικούς του Ηρακλείου, του Ρεθύμνου και της Αγίας Γαλήνης, συνελήφθη ακόμα ένας 40χρονος αλλοδαπός ο οποίος μαζί με τους δυο συλληφθέντες συμμετείχε σε διεθνές κύκλωμα διακίνησης μεταναστών από την Αίγυπτο και τη Λιβύη προς χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με ενδιάμεσους σταθμούς ερημικά σημεία προσέγγισης στην Κρήτη.

Η προανάκριση οδήγησε στην ταυτοποίηση άλλων δυο αλλοδαπών, οι οποίοι έπαιρναν από κάθε ενήλικο μετανάστη 2.000 δολάρια για την μεταφορά του. Μάλιστα, ένας από αυτούς είναι ήδη έγκλειστος σε κατάστημα κράτησης.

Σε βάρος των πέντε αλλοδαπών, ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ηρακλείου άσκησε διώξεις κατά περίπτωση για σύσταση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και διευκόλυνση παράνομης εισόδου, εξόδου ή μεταφοράς παράτυπων μεταναστών. Η έρευνα συνεχίζεται για να εξακριβωθεί πλήρως η δραστηριότητα του κυκλώματος και οι διασυνδέσεις του με άλλα παρόμοια.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης