Απατεώνες απασχολούσαν ηλικιωμένους και τους ξάφριζαν

Απατεώνες απασχολούσαν ηλικιωμένους και τους ξάφριζαν

Η σπείρα δρούσε στην ευρύτερη περιοχή της Ελασσόνας και είχε βάλει στο χέρια μετρητά ύψους 660 ευρώ, μία χρυσή αλυσίδα και διάφορα προσωπικά έγγραφα, από τουλάχιστον δύο ηλικιωμένους

apati07
Τα χρόνια βάρυναν στην πλάτη ενός 75χρονου Έλληνα, αλλά τα χέρια του εξακολουθούσαν να είναι... ελαφρά και να ξαφρίζουν ό,τι ήταν δυνατό! Εκείνος αναλάμβανε να ξαφρίζει άλλους ηλικιωμένους, τους οποίους φρόντιζαν να απασχολούν οι τρεις συνεργοί του!

Η σπείρα δρούσε στην ευρύτερη περιοχή της Ελασσόνας και είχε βάλει στο χέρια μετρητά ύψους 660 ευρώ, μία χρυσή αλυσίδα και διάφορα προσωπικά έγγραφα, από τουλάχιστον δύο ηλικιωμένους τους οποίους ξάφρισαν στις 29 Νοεμβρίου του 2017 και στις 6 Μαΐου φέτος. Οι δύο περιπτώσεις εξιχνιάστηκαν από το τοπικό αστυνομικό τμήμα, οι άνδρες του οποίου συνεχίζουν την προανάκριση καθώς εκτιμούν ότι τα θύματα είναι πολύ περισσότερα.

Σε βάρος του 75χρονου «ελαφροχέρη» και ενός 29χρονου συνεργού του, σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές που διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας και περιλαμβάνει άλλους δύο συνεργούς τους, άγνωστους μέχρι στιγμής, η έρευνα για την ταυτοποίηση των οποίων προχωρά.

*** Την ίδια «δουλειά» έκανε και μια 23χρονη Ελληνίδα που, πάλι με τη μέθοδο της απασχόλησης, κατόρθωσε να αρπάξει από έναν 48χρονο μια χρυσή αλυσίδα αξίας 1.500 ευρώ στα Βραχναίικα Αχαΐας! Ωστόσο, η δράστιδα εντοπίστηκε στην Κάτω Αχαΐα από αστυνομικούς της Δυτικής Αχαΐας, συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης