Ανύπαρκτοι οι οικογενειακοί γιατροί: Στο κενό οι εξαγγελίες του υπ. Υγείας

oikogeneiakos-giatros_main01

Από μια σύντομη αναζήτηση στη σχετική ηλεκτρονική διεύθυνση: Στα Πατήσια υπάρχει μόνο ένας, στο Περιστέρι 9 ενώ σε Παλλήνη, Χαλάνδρι, Ψυχικό και Κηφισιά δεν είναι εγγεγραμμένος ούτε ένας οικογενειακός γιατρός

Αντιστοίχιση στο... χάος: αυτό επιχειρεί να υλοποιήσει – ή να παρουσιάσει ότι υλοποιείται- η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, αναφορικά με την περίφημη αντιστοίχιση πολιτών και οικογενειακών γιατρών ώστε να ενεργοποιηθεί η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ).

Μια απλή αναζήτηση στο σύστημα της ΠΦΥ και στη διεύθυνση http://rdv.ehealthnet.gr όπου υποτίθεται ότι κάθε πολίτης θα βρει σε ποιον οικογενειακό γιατρό, δηλαδή σε ποιον παθολόγο ή γενικό γιατρό εάν είναι ενήλικας και σε ποιον παιδίατρο αν πρόκειται για ανήλικο, πρέπει να απευθυνθεί με βάση την αντιστοίχιση της ΗΔΙΚΑ, αποδεικνύει ότι αντιστοίχιση δεν υπάρχει!

Και δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά, αφού οι περίφημοι οικογενειακοί γιατροί (περίπου 4.000 γενικοί γιατροί, παθολόγοι, παιδίατροι) στους οποίους πρέπει να εγγραφεί και να αντιστοιχισθεί ο πληθυσμός και μέσω αυτών μόνο να λαμβάνει παραπεμπτικό προκειμένου να επισκεφθεί ειδικευμένο γιατρό, ακόμη αναζητούνται εναγωνίως. Σημειωτέον ότι το μεγαλόπνοο σχέδιο της ΠΦΥ βρίσκεται σε εξέλιξη περισσότερα από δύο χρόνια.

Τι είναι ο (ανύπαρκτος) οικογενειακός γιατρός

Υπενθυμίζεται ότι ο οικογενειακός γιατρός θα είναι η πρώτη επαφή του πολίτη μέσα στο σύστημα Υγείας. Στην πλήρη ανάπτυξη του σχεδίου – για το οποίο ουδείς αρμοδίως δίδει προθεσμία και χρονοδιάγραμμα- κάθε πολίτης θα έχει εγγραφεί σε οικογενειακό γιατρό ο οποίος θα έχει το πλήρες ιστορικό του και θα τον συμβουλεύει σε όλα τα θέματα υγείας του. Θα είναι εκείνος που θα τον παραπέμπει σε ειδικό γιατρό αναλόγως το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει ή σε δημόσιο νοσοκομείο. Οι πολίτες εγγράφονται στους οικογενειακούς γιατρούς μέσω της πλατφόρμας rdv.ehealthnet.gr, στην οποία μπαίνουν με κωδικούς taxisnet και τον ΑΜΚΑ τους.

Για τις 956 θέσεις γενικών γιατρών ή παθολόγων που αναζητεί το υπουργείο για τις Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟΜΥ) υπάρχουν 364 υποψήφιοι γιατροί και για τις 239 θέσεις παιδιάτρων άλλοι 219 ενδιαφερόμενοι. Η εικόνα είναι ακόμη πιο σκούρα με τους ενδιαφερόμενους για συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ. Ο Οργανισμός χρειάζεται 2.800 γιατρούς και έχει λάβει αιτήσεις από 624 ιδιώτες γιατρούς, παθολόγους ή γενικούς γιατρούς που δήλωσαν ότι επιθυμούν να συμβληθούν. Κατά πληροφορίες, έχουν υπογράψει μέχρι στιγμής περίπου 550 και πρόκειται κυρίως για γιατρούς μεγάλης ηλικίας, που κάθε άλλο παρά ενισχύουν το αφήγημα της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας για ανανέωση του ιατρικού δυναμικού μέσω των νέων συμβάσεων και για ανάσχεση της φυγής των νέων επιστημόνων στην αλλοδαπή (brain drain).

Ολόκληρες περιοχές της χώρας διαθέτουν μετρημένους στα δάκτυλα του ενός χεριού οικογενειακούς γιατρούς , στους οποίους συμπεριλαμβάνονται και οι «βαφτισμένοι» με το ζόρι από το υπουργείο Υγείας ως οικογενειακοί, γιατροί των Κέντρων Υγείας, των Περιφερειακών Ιατρείων και όλων των Κέντρων Υγείας Αστικών Τύπου ανά τη χώρα.

Μία αντιστοίχιση που δεν έχει αντίκρισμα

Επιχειρώντας να παρουσιάσει μια εικονική πραγματικότητα, ωσάν να υπάρχουν οικογενειακοί γιατροί που αντιστοιχούν σε πολίτες, στον πληθυσμό ευθύνης τους, το υπουργείο Υγείας εξέδωσε ένα ενημερωτικό σημείωμα για την αντιστοίχιση. «Η αντιστοίχιση πραγματοποιήθηκε από την ΗΔΙΚΑ μέσω του ηλεκτρονικού συστήματός της. Ελήφθησαν υπόψη, για τους μεν Λήπτες Υπηρεσιών Υγείας (ΛΥΥ)η ηλικία (για την διάκριση μεταξύ Οικογενειακού Ιατρού ενήλικου και παιδικού πληθυσμού) και ο τόπος διαμονής κάθε Λήπτη Υπηρεσιών Υγείας, όπως αυτά τηρούνται στη βάση δεδομένων για τους ΑΜΚΑ ή ΑΥΠΑ. Και για τους Οικογενειακούς Ιατρούς η ειδικότητα (για την διάκριση μεταξύ Οικογενειακού Ιατρού ενήλικου και παιδικού πληθυσμού) και ο τόπος παροχής υπηρεσιών» αναφέρεται στο σημείωμα. «Και πώς έγινε;» θέτει το ερώτημα το υπουργείο και απαντά πως «κάθε Λήπτης Υπηρεσιών Υγείας αντιστοιχίστηκε με βάση τον τόπο διαμονής του με έναν Οικογενειακό Ιατρό τυχαία, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ο ανώτατος πληθυσμός ευθύνης».

Η λέξη «τυχαία» συμπυκνώνει την πορεία αυτής της μεταρρύθμισης όπως την χαρακτηρίζει η κυβέρνηση: από την αρχή όλα όπως φαίνεται εκ του αποτελέσματος στηρίχθηκαν στην τύχη και τυχαία εξελίσσονταν. Έτσι, και η αντιστοίχιση πολιτών – οικογενειακών γιατρών που κυριολεκτικά έπρεπε να γίνει τυχαία, έλαβε αυτή τη δραματική διάσταση: οι πολίτες δεν έχουν οικογενειακό γιατρό.

Από μια σύντομη αναζήτηση στη σχετική ηλεκτρονική διεύθυνση προκύπτει για παράδειγμα, πως στα Πατήσια υπάρχει μόνον ένας οικογενειακός ιατρός, στο Αιγάλεω δύο και στο Κέντρο της Αθήνας 14. Στο Περιστέρι αντιστοιχούν 9 οικογενειακοί γιατροί ενώ στα βόρεια και βορειανατολικά προάστια στην Παλλήνη, στο Χαλάνδρι, στο Ψυχικό και στην Κηφισιά δεν είναι εγγεγραμμένος ούτε ένας οικογενειακός γιατρός.

Η αβέβαιη πραγματικότητα για τους Έλληνες πολίτες

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή γενικό γραμματέα του υπουργείου Υγείας, κ. Σταμάτη Βαρδαρό, ωστόσο, η εικόνα είναι διαφορετική, καθώς θεωρεί ότι οι πολίτες καλύπτονται από οικογενειακό γιατρό στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας, εκτός από λίγα σημεία. «Τα βόρεια προάστια στην Αττική και κάποια σημεία της Θεσσαλονίκης δεν έχουν γιατρούς. Σε γενικές γραμμές η Αττική, πχ η Ελευσίνα, η Βάρη, τα Μέγαρα, το Κορωπί, το Λαύριο, είναι καλυμμένες από γιατρούς. Το ίδιο η νησιωτική χώρα, η Κρήτη, η Εύβοια, οι μεγάλες πόλεις στην περιφέρεια» λέει ο κ. Βαρδαρός, εκφράζοντας τη συγκρατημένη αισιοδοξία του για την εξέλιξη του σχεδίου της ΠΦΥ και «την αντιστοίχιση πληθυσμού- γιατρών που ολοένα θα συμπληρώνεται και θα φτάσει σε επαρκή επίπεδα».

Στο πλαίσιο αυτό αναφέρει πως η πρόσκληση του Οργανισμού προς τους ιδιώτες γιατρούς, παθολόγους, παιδιάτρους, γενικούς γιατρούς, να συμβληθούν για να προσφέρουν υπηρεσίες ως οικογενειακοί γιατροί θα είναι ανοιχτή – χωρίς προθεσμία υποβολής ενδιαφέροντος. Υπενθυμίζει μάλιστα πως η 15η Ιουλίου είναι η τελευταία ημέρα ισχύς των συμβάσεων με τους 2.500 παλαιούς συμβεβλημένους παθολόγους και παιδιάτρους του ΕΟΠΥΥ. Αυτό πρακτικά σημαίνει πώς από τη Δευτέρα 16 Ιουλίου εάν δεν έχουν υπογραφεί νέες συμβάσεις οι ασφαλισμένοι θα πληρώνουν για επίσκεψη σε αυτές τις τρεις ειδικότητες γιατρών του Οργανισμού. Σε ό,τι αφορά τους ειδικευμένους γιατρούς η πρόσβαση θα είναι απευθείας για τους ασφαλισμένους εφόσον δεν υπάρχει στην περιοχή τους οικογενειακός γιατρός για να δώσει το παραπεμπτικό.

ΣΧΟΛΙΑ (29)

Απορία

Σε τι διαφέρει αυτή η σύμβαση από τη σύμβαση των παλιών οικογενειακών γιατρών του ΙΚΑ που ίσχυε πριν από 10 χρόνια μέχρι να τη διακόψει ο Γεωργιάδης; Το ωράριο θα είναι μόνο 4 ώρες την ημέρα, άρα προκύπτουν 2000€ μικτά για 4 ώρες εργασίας, ενώ το δικαίωμα να πάρεις 20 μέρες άδεια χωρίς να χρειάζεται να βρεις αντικαταστάτη δεν υπήρχε παλιά. Οι δωρεάν κατ’οίκον επισκέψεις ίσχυαν και τότε. Γιατί λοιπόν κάποτε οι γιατροί σκοτώνονταν για να πάρουν σύμβαση με το ΙΚΑ, ενώ τώρα απαξιούν; Μήπως επειδή συνήθισαν και τους βολεύει το πλαφόν των 200 επισκέψεων; Το μόνο αρνητικό που βρίσκω είναι το σύστημα των παραπομπών, αλλά δυστυχώς ίσως και να χρειάζεται, όταν ο καθένας με ανεβασμένη χοληστερίνη πηγαίνει να τη ρυθμίζει κατευθείαν στον καρδιολόγο.

@Απορία 07:46

Γιατί είχαν ΚΑΙ το δικαίωμα ιδιωτικού ιατρείου με ότι αυτό συνεπάγεται.

Απορία

Και οι τωρινοί συμβεβλημένοι οικγενειακοί ιατροί έχουν το δικαίωμα ιδιωτικού ιατρείου-σε ξεχωριστό ωράριο.

απαντήση

Υπάρχουν τεράστιες διαφορές με την παλαιά σύμβαση του ΙΚΑ. Στην σύμβαση του ΙΚΑ, το ΙΚΑ πλήρωνε την ασφάλεια σου τώρα πρέπει να πληρώσεις εσύ το ΕΦΚΑ. Το ΙΚΑ έλεγε ότι τις επισκέψεις τις κάνεις στο ωράριο σου, τώρα λένε εκτός ωραρίου. Το ΙΚΑ έλεγε ότι μπορείς να πάρεις χρήματα εκτός τους ωραρίου, τώρα λένε ότι απαγορεύεται να πάρεις χρήματα σε όποιο σε επέλεξε όποτε και να τον δεις. Το ΙΚΑ έλεγε ότι δεν πληρώνει όποιος εξεταστεί στο ωράριο, τώρα λένε ότι δεν πληρώνει όποιος προσέλθει στο ωράριο. Το ΙΚΑ, έλεγε ότι βλέπεις όποιον έρθει και προλάβει να εξεταστεί, τώρα λένε ότι βλέπεις προγραμματισμένα ραντεβού 15λεπτα και ότι "επείγοντα" έρθουν κατά προτεραιότητα των ραντεβού. Η σύμβαση τώρα είναι για 1 χρόνο, γιατί να χαλάσεις το ιατρείο σου για κάτι που διαρκεί 1 χρόνο; Το ΙΚΑ για 5ωρο σου ελεγε ότι έπρεπε να σε επιλέξουν 1400 πολίτες, τώρα για 4ώρες/ημέρα, λέει ότι θα σε επιλέξουν 2250 πολίτες. Ειναι αποδεκτές αυτές οι αιτίες που κανείς σοβαρός γιατρός δεν θέλει να συμβληθεί;

Απορία

Για τον ΕΦΚΑ έχεις δίκιο. Όμως, δεν είδα κανέναν να παραιτείται από την προηγούμενη σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ λόγω του ΕΦΚΑ κι αυτή εδώ η σύμβαση ναι μεν θα σημαίνει περισσότερη δουλειά, αλλά η αμοιβή θα είναι η ίδια, οπότε ο ΕΦΚΑ θα πληρωθεί και πάλι. Οι κατ’οίκον επισκέψεις είναι εκτός ωραρίου, αλλά το ωράριο θα είναι 4ωρο, όχι 5ωρο, οπότε μία ώρα επιπλέον θα αφιερωθεί σ’αυτές. Το ΙΚΑ έλεγε ότι μπορείς να βλέπεις ιδιωτικά εκτός ωραρίου, αλλά και για τώρα βγήκε διευκρινιστική εγκύκλιος που το επιτρέπει. Όσον αφορά τα επείγοντα που πρέπει να εξυπηρετηθούν, εδώ προφανώς ο ΕΟΠΥΥ προσπαθεί να βάλει τέλος σε διάφορες περίεργες πρακτικές κάποιων γιατρών. Η σύμβαση θα διαρκεί 1+1 χρόνια, η μονιμότητα καταργήθηκε παντού και δυστυχώς δεν είδα κανέναν να την υπερασπίζεται όταν η κατάργησή της αφορούσε άλλα επαγγέλματα. Ο παλιός πληθυσμός ευθύνης ήταν 2500 ασθενείς, τώρα είναι 2250. Με το ότι «κανένας σοβαρός ιατρός δε θέλει να συμβληθεί» εννοείς ότι όσοι συμβάλλονται δεν είναι σοβαροί ή, απ’ότι διάβασα αλλού, είναι άσχετοι ή από άλλες χώρες. Εγώ λέω ότι είναι ρεαλιστές που βλέπουν τι συμβαίνει γύρω τους.

Υπαρχει ευκολη λυση

Να επιτραπεί σε οποιοδήποτε ιατρό (ανεξαρτήτου ειδικότητας) να υπογράψει σύμβαση γενικού ιατρου. Αμέσως θα καλυφτούν οι θέσεις. Πως κάνουν τον γενικό ιατρό οι αγροτικοί ιατροι χωρις καθολου ειδικότητα? Ο τροπος που λειτούργησε ο ΕΟΠΥΥ τα τελευταία χρονια κατεστρεψε τους ιδιωτες ιατρους διαφόρων ειδικοτήτων που δεν ειχαν σύμβαση με αυτο. Δημιούργησε συνθήκες απολύτου αθέμιτου ανταγωνισμού. Ποιος θα έρθει σε σένα ποιος θα σε γνωρίσει οταν ο ΕΟΠΥΥ στέλνει στον απέναντι που εχει συμβαση (χωρις καμμια αξιολόγηση) 200 δωρεαν ραντεβου το μηνα. Ο ιατρικος σύλλογος δεν κανει τίποτα γι'αυτο διοτι η ηγεσία του αποτελείται σχεδόν ολοι απο ατομα που εχουν σύμβαση ΕΟΠΥΥ ειτε ειναι διορισμένοι στο ΕΣΥ.

@Υπαρχει ευκολη λυση12:42

Σοβαρέψου. Εσύ θα πας σε γενικό γιατρό που όμως είναι ας πούμε εξειδικευμένος νευρολόγος λόγω πυρετού; Υπάρχει μια λεπτομέρεια που σου διαφεύγει, ότι οι αγροτικοί εκτελούν χρέη γενικού γιατρού γιατί αφενός έχουν ακόμη πρόσφατες αρκετές γνώσεις παθολογίας και κάποιων άλλων ειδικοτήτων, αλλά και επειδή τους υποχρεώνει το κράτος. Ο εξειδικευμένος γιατρός έχει αφήσει πίσω του και έχει ξεχάσει πολλές από αυτές τις γνώσεις. Επιπλέον ποιος γιατρός είναι τόσο ηλίθιος να πηγαίνει επισκέψεις κατ οίκον δωρεάν. Και ας μη ξεχνάμε ότι από τα 2000 ευρώ που θα τους δίνουν θα πρέπει να πληρώνουν ιατρεία, ίντερνετ, κλπ έξοδα ιατρείου (σίγουρα πολλά αναλώσιμα όπως μελάνια, χαρτί και άλλα για 2500 ασθενείς), εφορεία, οπωσδήποτε γραμματέα για να γράφει το ιστορικό του ασθενή και τις νέες εξετάσεις στην καρτέλα του (μίνιμουμ 400 ευρώ) . Άρα μιλάμε για περίπου 400-600 ευρώ το μήνα (και αν) για να έρχεται ο Ελληνάρας του "εγώ σε πληρώνω" και να σου κάνει τα νεύρα μακαρόνια. Καλύτερα να πάει ο γιατρός μετανάστης σε ορυχεία του Βελγίου.

Αποστόλης

τι τον χρειάζομαι τον οικ. γιατρό. Αν μεπονεί το αφτί μου πάω στον ΩΡΛ. θελουν να κάνουν τους παθολόγους γραμματείς που θα μοιράζουν παραπεμτικά. Δεν ξέρω ποιός το σκέφτηκε ή απο ποιά χώρα το αντέγραψαν, αλλά δεν το βλέπω να βρίσκει εφαρμογή εδώ. Εξάλλου δε νομίζω οτι είναι μεγάλο το ποσοστό ασθενών που επιλέγουν σήμερα λάθος γιατρό (ειδικ.), αν το σκεπτικό τους είναι να αποσυμφορήσουν τις ουρές στα νοσοκομεία. Καλύτερα να δούνε το σύστημα της Τουρκίας. Με αυτούς έχουμε περισσότερα κοινά (behavior) παρά με τους Ευρωπαίους.

χαζομαρες

Στην Αγγλια ζω, το ιδιο ακριβως συστημα υπαρχει και λειτουργει μια χαρα. Ο Οικ. Γιατρος σου εχει το πληρες ιστορικο σου συνταγογραφει οτι χρειαζεσαι (και οτι λενε οι ειδικοι γιατροι οτι χρειαζεσαι) και αν πχ πρεπει ανα 6 μηνες να βλεπεις καρδιολογο, σε παραπεμπει. Δε γινεται αυτο το ηλιθιο που γινεται τωρα Ελλαδα που δε βρισκεις γιατρο γιατι ολα τα ραντεβου ειναι κλεισμενα απο γεροντια που απλα ανανεωνουν τις συνταγες τους καθε μηνα. Ενας συνταγογραφει, στους ειδικους πας οταν υπαρχει αναγκη να πας, οχι για 'γραμματειακες' εργασιες.

questions

Στην Αγγλία όπου ζεις ποιος είναι ο μισθός του οικογενειακού γιατρού και με τι κριτήρια έγινε η επιλογή τους; Με ποιον τρόπο κλείνεις ραντεβού και πόσος χρόνος αναμονής χρειάζεται; Πόσοι οικογενειακοί γιατροί υπάρχουν στο σύστημα και κυρίως ποια είναι η αναλογία τους σε σχέση με τον πληθυσμό; Τέλος κάθε πότε αλλάζουν οι κανόνες του συστήματος υγείας εκεί, κάθε μήνα όπως γίνεται στην Ελλάδα; Πόσο τυχαίο είναι ότι οι νέοι γιατροί φεύγουν μαζικά από την Ελλάδα και βρίσκουν απασχόληση σε κράτη όπως η Μεγάλη Βρετανία και η Γερμανία;

τραγικός πολίτης

Πόσο πιο άθλιο μπορεί να γίνει αυτό το κράτος! Πόσο παιχνίδι θεωρεί ο ΣΥΡΙΖΑ τους πολίτες και τους ταλαιπωρεί διαρκώς με βλακώδεις αλλαγές επί αλλαγών σε υποτιθέμενο σύστημα υγείας το οποίο διαρκώς γίνεται χειρότερο. Θέλουν γιατρούς με μισθούς πίνας και φυσικά δεν βρίσκουν. Αυτοί που βρίσκουν είναι οι απόκληροι του συστήματος που μη έχοντας άλλη λύση υπογράφουν και στους οποίους αμφιβάλω αν θα πατούσε ασθενείς υπό άλλες συνθήκες. Κανένας σοβαρός και καλός γιατρός δεν θα υπογράψει σύμβαση για να είναι υποχρεωμένος να εξετάζει ορδές ασθενών καθημερινά για μερικά ψίχουλα. Ποιος καλός γιατρός δέχεται αμοιβή λιγότερο από 1 ευρώ ανά εξέταση! Θα διαπιστώσει γρήγορα ο κάθε ασθενής για τι ποιότητα γιατρών μιλάμε, αν βέβαια καταφέρει να φτάσει τελικά σε κάποιον από αυτούς, πράγμα τραγικά δύσκολο. Φαντάζομαι σκηνές απείρου κάλους με δεκάδες ασθενείς να περιμένουν στον προθάλαμο του οικογενειακού ιατρού για να εξετασθούν αφού σύστημα ραντεβού δύσκολο να υπάρξει. Πρόκειται για τραγική εξέλιξη που δεν έχει καμιά ελπίδα να περπατήσει. Μέχρι να το πάρουν όμως απόφαση στο ΣΥΡΙΖΑ ότι και εδώ απέτυχαν θα ταλαιπωρηθούμε εκατομμύρια πολίτες που χρειαζόμαστε για τον ένα ή τον άλλο λόγο τακτικά γιατρό. Και στο τέλος αναγκαστικά θα πρέπει φυσικά να πληρώσει κάποιος ιδιώτη γιατρό μη μπορώντας να βρει άκρη με το άθλιο σύστημα υγείας που στήνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΚΟΨΟΧΕΡΗΣ

Από Δευτέρα. 1.Τέρμα οι δωρεάν επισκέψεις σε συμβ/νους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ 2.Το σύστημα των οικογ/κων γιατρών είναι ανύπαρκτο. 3.Όπου θα λειτουργήσει έχει στελεχωθεί από Γενικούς γιατρούς των Κέντρων Υγείας που έχουν επιταχτεί. 4. Η τυχαία αντιστοίχιση σε οικ/κο γιατρό σημαίνει ότι το σύστημα έχει επιλέξει έναν άσχετο σε σένα γιατρό με ότι αυτό συνεπάγεται. Αυτό σε γενικές γραμμές είναι το αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ για την πρωτοβάθμια υγεία.

ΚΑΡΦΙ

Από Δευτέρα οι ασφαλισμένοι θα βάζουν βαθειά το χέρι τους στη τσέπη αφού οι 200 δωρεάν επισκέψεις στους γιατρούς καταργούνται.

Κοζανίτισσα

Εγώ δεν έχω καταλάβει κάτι. Ας υποθέσουμε ότι προχωρά το σύστημα και μας αναθέτουν σε κάποιον γενικό γιατρό. Αν εμείς θέλουμε να πάμε σε έναν εξειδικεύμενο γιατρό και να πληρώσουμε την επίσκεψη ως ιδιώτες δεν θα μπορούμε; Θα πρέπει υποχρωτικά να έχουμε παραπεμπτικό; Οι εξειδικευμένοι γιατροί δεν θα πρέπει και αυτοί με κάποιον τρόπο να συνδεθούν με το σύστημα; Αυτοί πως θα πληρώνονται;

χμμ

ως ιδιωτης, με τα λεφτα σου, κανεις οτι θελεις. Παιρνεις ενα ιατρικο τιμ με 20 ειδικοτητες και τους εχεις σταντμπαι 24/7. Ως ασφαλισμενος, με δημοσιο κοστος, για πας σε ειδικο πρεπει να εχεις παραπεμτικο, να κρινει δηλαδη ο οικ. γιατρος οτι χρειαζεσαι ειδικο.

KP

Είσαι πολύ κομπλεξικός. Δηλαδή κάποιος πρέπει να πάει να δουλέψει ότι αμοιβή και να του προσφέρουν. Προσφορά και ζήτηση είναι όχι καταναγκαστική εργασία!!!

Λεφτά.. λεφτά.. λεφτά..και άλλα λεφτά.. πολλά λεφτά..

-Γιατρε σβήνω.. πεθαίνω.. βοήθησε με!! -Εισαι πελάτης μου; Εχεις 80 ευρώ για το ραντεβού; Αν όχι κλείσε ραντεβού και από Σεπτέμβριο τα λέμε γιατί πάω διακοπές Ίμπιζα. :) Έτσι ακριβώς είναι κύριες και κύριοι το σύστημα.. όλα για το χρήμα αλλιώς δεν υπάρχεις σαν άνθρωπος, σαν ψυχή δεν μετράς αν δεν έχεις λεφτά!!! Δυστυχώς ο άνθρωπος είναι καταδικασμένος αν δεν αλλάξει καθώς θα τον φάει η απληστία του.

ΚΑΡΦΙ

Με 1200 ευρώ το μήνα στο γιατρό δεν το λές και απληστία. Μάλλον ληστεία σε βάρος του γιατρού είναι.....

Ο αδερφός μου...

ο εξειδικευμένος γιατρός, μπορεί να με δει ή πρέπει να ψάξω για οικογενειακό γιατρό εκτός της οικογένειας?? Η φαρσοκωμωδία δεν έχει τέλος.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

dikastirio_mitilini

Το Ειρηνοδικείο Μυτιλήνης μετέβαλε το καταχωρισμένο φύλο τρανς γυναίκας και του κύριου ονόματος, αναγνωρισμένης πρόσφυγος – Η αλλαγή θα γίνει στα έγγραφα ΑΔΕΤ της Υπηρεσίας Ασύλου και Διαβατηρίου (Ταξιδιωτικού Εγγράφου) της ΕΛ.ΑΣ. 

2
xor

Η συνάντηση είχε κλειστεί μήνες πριν και οι παλιοί συμμαθητές της Σχολής που βρέθηκαν το βράδυ της 16ης Φεβρουαρίου στην ταβέρνα της Πάρνηθας

arxiepiskopos_kyprou_xrisostomos1

Η Κυπριακή Ιερά Σύνοδος αν και συμφωνεί με το αυτοκέφαλο της Εκκλησίας της Ουκρανίας ωστόσο δεν καταλήγει σε αναγνώρισή της – Αναλαμβάνει πρωτοβουλία για την γεφύρωση των σχέσεων Φαναρίου – Μόσχας