Αερομαχία και 20 παραβιάσεις από οπλισμένα μαχητικά στο Αιγαίο

eag11-1

Συνολικά 20 αεροσκάφη πέταξαν σε περιοχές του βορειοανατολικού, κεντρικού και νοτιοανατολικού Αιγαίου

Οπλισμένα τουρκικά μαχητικά σε τέσσερις σχηματισμούς, ελικόπτερα και κατακοπευτικά αεροσκάφη πέταξαν την Παρασκευή πάνω από περιοχές βορειοανατολικού, κεντρικού και νοτιοανατολικού Αιγαίου, πραγματοποιώντας 20 παραβιάσεις, η μία εκ των οποίων εξελίχθηκε σε εμπλοκή (εικονική αερομαχία).

Οι 11 από τις συνολικά 20 παραβιάσεις πραγματοποιήθηκαν από τα μαχητικά F-16 και F-4, οι δύο από κατασκοπευτικά CN-235 και οι 10 από ελικόπτερα που πέταξαν μεμονωμένα σε διάφορες περιοχές.

Από το σύνολο των 20 τουρκικών αεροσκαφών, τα 6 ήταν οπλισμένα. Εκτός από τις παραβιάσεις, σημειώθηκαν και 13 παραβάσεις του FIR Αθηνών.

Τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

ΣΧΟΛΙΑ (2)

Υ

ΔΕΝ αναγνωρίζουμε ΤΙΠΟΤΑ από τις ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΕΣ που έκαναν και κάνουν οι Τούρκοι. Οι Τούρκοι ΤΙΠΟΤΑ δεν πρόκειται να κερδίσουν από αυτήν την ΠΑΡΑΝΟΜΗ εκ μέρους τους κατάσταση. Μόνο ΧΑΝΟΥΝ!

Αν δε...

Οι μόνοι που χάνουν είμαστε εμείς που πετάμε τσάμπα λεφτά σε αναχαιτήσεις (κάποιοι έγραψαν περίπου 20 χιλιάδες ανά αεροσκάφος που πετάει την ώρα), εκπαιδεύουμε δωρεάν τους άπειρους Τούρκους πιλότους, χάνουμε ένα-ένα τα αεροπλάνα μας και τους πιλότους μας εν καιρώ ειρήνης. Στο μεταξύ οι Τούρκοι διακδικούν, δημιουργούν τετελεσμένα, κατασκοπεύουν κλπ. Άρα ας μη μιλάμε για κέρδη και ζημιές. Ας βρούμε άλλους πιο αποτελεσματικούς τρόπους να τους αντιμετωπίσουμε και να τους κόψουμε το βήχα.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

gad_main

Τη σπείρα αποτελούσαν 8 ομογενείς από το Καζακστάν - Η λεία τους ξεπερνά τα 1 εκατ. ευρώ - Το νήμα άρχισε να ξετυλίγεται όταν ένας πολίτης θέλησε να κάνει serviceσ σε ηλεκτρονικό υπολογιστή που είχε αγοράσει στην Πάτρα