Αντίθετη με την αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια η Διαρκής Ιερά Σύνοδος

iera-synodos_main01

Όπως αναφέρει δεν έχει την αποδοχή της Εκκλησίας «κάθε μορφή (τεκνοθεσίας ή αναδοχής), που αντίκειται στην ευαγγελική διδασκαλία και στις παραδόσεις του λαού 

Η  Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος εμμένει στην απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος για συνέχιση διαλόγου για την διδασκαλία του μαθήματος των Θρησκευτικών .

Συγκεκριμένα η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας, αφού ενημερώθηκε περί των αποτελεσμάτων του διαλόγου μεταξύ της Τριμελούς εξ Αρχιερέων Επιτροπής και της Επιτροπής του Υπουργείου Παιδείας, αποφάσισε” την συνέχιση του διαλόγου υπό της ιδίας Επιτροπής διά την παρακολούθηση του υλικού των νέων βιβλίων πριν αυτά τυπωθούν» και αποφάσισε να πραγματοποιηθεί συνάντηση της Τριμελούς εξ Αρχιερέων Επιτροπής με τον υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κ. Γαβρόγλου.

Παράλληλα, σχετικά με το άρθρο 8 του κατατεθέντος σ/ν του υπουργείου Εργασίας με τίτλο «Μέτρα για την προώθηση των θεσμών της αναδοχής και της υιοθεσίας», η Διαρκής Ιερά Σύνοδος ανακοινώνει ότι «κάθε μορφή (τεκνοθεσίας ή αναδοχής), που αντίκειται στην ευαγγελική διδασκαλία και στις παραδόσεις του λαού μας σε ό,τι αφορά στον ιερό θεσμό της οικογένειας και του γάμου, δεν μπορεί να έχει την αποδοχή της Εκκλησίας».

Αναλυτικότερα, το ανακοινωθέν της Συνόδου αναφέρει: «Συνήλθε από την Τρίτη 17 έως και σήμερα Πέμπτη, 19 Απριλίου, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος της 161ης Συνοδικής Περιόδου, για τον μήνα Απρίλιο, υπό την προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος δεσμεύεται και εμμένει στην απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος της 27ης Ιουνίου 2017 περί της διδασκαλίας του μαθήματος των Θρησκευτικών, κατά την οποία, όπως ανακοινώθηκε και διά του σχετικού Δελτίου Τύπου: "Η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας, αφού ενημερώθηκε περί των αποτελεσμάτων του διαλόγου μεταξύ της Τριμελούς εξ Αρχιερέων Επιτροπής και της Επιτροπής του Υπουργείου Παιδείας, αποφάσισε την συνέχιση του διαλόγου υπό της ιδίας Επιτροπής διά την παρακολούθηση του υλικού των νέων βιβλίων πριν αυτά τυπωθούν" και αποφάσισε να πραγματοποιηθεί συνάντηση της Τριμελούς εξ Αρχιερέων Επιτροπής με τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κωνσταντίνο Γαβρόγλου.

Η Τριμελής εξ Αρχιερέων Επιτροπή (ο Σεβ. Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ και ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, του Σεβ. Μητροπολίτου Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικολάου απουσιάζοντος στο εξωτερικό για υπηρεσιακούς λόγους), συναντήθηκε χθες με τον κ. Υπουργό και σήμερα ενημέρωσε διεξοδικά την Δ.Ι.Σ. περί της γενομένης συναντήσεως, κατά την οποία επαναβεβαιώθηκε η συνέχιση του διαλόγου για αυτό το θέμα και ειδικότερα για την διόρθωση του περιεχομένου των "Φακέλων του Μαθητού", με συνεκτίμηση των κρίσεων της 660/2018 αποφάσεως του Συμβουλίου της Επικρατείας. Για τον λόγο αυτό παρατείνεται ο χρόνος έκδοσης και τύπωσης των διδακτικών εγχειριδίων του μαθήματος.

Όσον αφορά στο θέμα της υποβληθείσης υπό της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου αιτήσεως ακυρώσεως προς το Συμβούλιο της Επικρατείας κατά των άρθρων 1 περ. β, 58 παρ. 3 περ. α, β, δ, ε, η και 59 παρ. 3 του Προεδρικού Διατάγματος 18/2018, η Ιερά Σύνοδος ενεχείρισε διά της Τριμελούς εξ Αρχιερέων Επιτροπής επιστολή στον κ. Υπουργό με τις θέσεις Της επ' αυτών, και προκειμένου να αποφασίσει, αναμένει την γραπτή απάντηση του Υπουργείου.

Τέλος, η Διαρκής Ιερά Συνοδος ενέκρινε αποσπάσεις κληρικών και ασχολήθηκε με τρέχοντα υπηρεσιακά ζητήματα.

ΣΧΟΛΙΑ (82)

γγ

Στη φωτογραφια βλεπετε ενα καρο κυφήνες, μισθοδοτουμενους απο το κρατος που πουλανε Θεό, ελπίδα και κανόνες που αφορούν την τσέπη τους. Μακρυά από παπάδες.

θεσπρωτος

Μη λες τετοια ....Ειναι ΑΜΑΡΤΙΑ .....!!!!!! Δεν ερεις τι εξοδα εχουν στο δισκολο εργο τους .....!!!!!! δινουν απλοχερα ευχες ... , μοιραζουν χρονια πολλα ...!!!! , να ζησετε ...!!! ( μη χασουν τα θυματα ....) ξεπατωνονται με το φτυαρι ..... να μοιραζουν τις επλιδες , 30 ωρες το μηνα τραγουδι .....!!!! (επισημα ...) τους πεφτουν οι πλατες να κουβαλανε τα χρυσα ταματα ....!!!! ( ειναι βαρυ το χρυσαφι ) καθαριζουν τα παγγαρια απο σκονες ..... ( υποκαθιστωντας την ηλεκτρικη σκουπα ...) ευτυχως ειναι αυτοι και αντεχουν .....( γερα σκαρια ...) αν ηταν αλλοι , δεν αντεχαν ....μην εναντωνεσαι λοιπον στον αγωνα που κανουν , ( παρα μονον , να εργαζεσαι και να χαιρεσαι για τον πλουτο αυτων ... σαουλ ) = δικαιοσυνη ... Και μην ξεχνας ..., πως μια -μια θα μας παει .....Σε τουτη τη ζωη , θα ταλαιπωρουνται ..... αυτοι με χρυσαφια με τις μασες και τις ξαπλες και στην ΑΛΛΗ ...εμεις . Μην ξεχνας επισης , πως χαρη στον Σαουλ .... εισαι δουλος του θεου.......και δουλα να προσφερεις οτι μπορεις στους αφεντες παπαδες , γιατι ετσι ειναι ΣΑΝ ....να δουλευεις για τον ιδιον τον ΔΙΚΑΙΟ ... θεουλη .....που εποιησε τα παντα εν σοφια ....!!!!! και τους δουλους και τους αφεντες .....παπαδες . ( δικαια ορθοδοξα χριστιανικα ) . Διοτι αν παρεκτραπεις και παρεις αλλον , (λαθος....... ) δρομο , υπαρχουν και οι αφορισμοι ..... σε βλεπω στην κολαση ...... (μα τη νιλα σου .....) θα βραζεις σε καζακια με πισα ....

Γιάννης

Σεβαστή η γνώμη του κάθε ανθρώπου! Όμως εδώ για άλλη μια φορά δεν διερωτάται η επιστημονική κοινότητα, όπως ακριβώς και στο θέμα αλλαγής φίλου! Λοιπόν το γεγονός ότι επιθυμούν να υιοθετήσουν παιδιά τα ομοφυλα ζευγάρια θεμιτό. .αθέμιτο όμως είναι που το επιβάλλουν αφού πλέον είναι μια "ελίτ "με ιδιαίτερη δύναμη που με τρόπο που λειτουργεί προκαλεί αντιδράσεις. Παγκοσμίως το θέμα αυτό είναι αμφιλεγόμενο και δεν υπάρχουν έρευνες που να υποστηρίζουν πως η υιοθεσία αυτή βοηθά τα παιδιά και τους δίνει μια "φυσιολογικοτητα" .Υπάρχουν για παράδειγμα παιδιά που έχουν υιοθετηθεί από ομοφυλα ζευγάρια και δηλώνουν για παράδειγμα πως ήταν και είναι μπερδεμένα με επιλογή φύλλου τους. Δικαίωμα έχει ο καθένας στην προσωπική του ζωή όμως πρέπει κάποια πράγματα να τα μελέμεταμε καλύτερα και μην εκφράζομαστε με τόση σιγουριά!

Ιμάμ μπαϊλντί

Ιραν.

Post Modern Neo Marxism

Den eimai yper ekklisia alla afto pou den mporo me tipota na anexto einai afto to dithen prodeftiko nootropia. Aftoi pou to theloun na pane allou afou den exei kamia skesi me emas san ethnos. Pigene Israel kalytera. Ante Geia

Περίεργο!

49 σχόλια για την υιοθεσία ομόφυλων ζευγαριών, 12 σχόλια για την ελεύθερη διακίνηση λαθρομεταναστών ανά την επικράτεια. Τι απασχολεί την ελληνική κοινωνία! Φαίνεται η ομοφυλοφιλία στην Ελλάδα έχει μεγάλο ποσοστό απλά δεν έχουν εκδηλωθεί όλοι και νομίζουμε ότι υπάρχουν ακόμη άντρες. Έχω 2 μικρά κορίτσια. Εγγόνια αμφιβάλλω αν θα αποκτήσω ποτέ, έτσι όπως πάμε.

@

Γιατί; Αν οι κόρες σου γίνουν λεσβίες και θέλουν να κάνουν παιδιά, δεν θα μπορέσουν; Πόσο μπερδεμένα τα έχετε όλα στο μυαλό σας...

Περίεργο!

Εσύ πάντως δεν θα μπορέσεις όσο κι αν προσπαθήσεις. Όσο για τις λεσβίες δεν μας εξηγείς πως μπορούν να κάνουν παιδιά? Μεταξύ τους? Μάλλον είμαι μπερδεμένη. Εσύ που έχεις πείρα και είσαι προχό πες μας το τρόπο.χαχαχαχα!!!!

@Περίεργο!

Μαρή, σε ποιον αιώνα ζεις. Μήπως ο απόστολος Παύλος και ο Ιωάννης Χρυσόστομος είχε δίκιο για κάποιες από εσάς; Αί σε καλό σου ευλογημένη...

γελάσαμε

1. Ποιος ενδιαφέρθηκε να μάθει τι θέματα συζητά η εκκλησία; Το 0.001 του πληθυσμού της χώρας; 2. Όσο αντίθετοι και να είναι η πολιτεία ποτέ δεν θα τη ρωτήσει. 3. Διαχωρισμός κράτους - εκκλησίας. Άιντε παρατράβηξε αυτό το αστείο, τους έχουν πάρει χαμπάρι όλοι Bonus 4. Ηέκτρονικό εισιτήριο: τζαμπατζήδες - παράσιτα της κοινωνίας ετοιμαστείτε για ποδαρόδρομο!

Διαχωρισμός

Εκκλησίας και Κράτους τώρα. Να γελάσει ο κάθε πικραμένος. Ένα εκατομμύριο άστεγοι να πρόσφυγες να πάνε να τους ταΐσουν οι ομοφυλόφιλοι, που δεν είναι ικανοί να ταΐσουν τον εαυτό τους. Συμφωνώ ότι έπρεπε να υπάρξει διαχωρισμός. Εκεί θα φανεί η παντοδυναμία της Εκκλησίας μας. Αν συμφέρει το κράτος ας προχωρήσει σε διαχωρισμό!

@

Αν ήταν έτσι, η εκκλησία θα το επιδίωκε πρώτη. Αλλά δεν είναι. Πάμε για διαχωρισμό και το βλέπουμε. Να πληρώσει η εκκλησία αναδρομικά όσους φόρους χρωστά, να κοπούν οι μισθοί των κηφήνων, να τελειώνουμε. Να δούμε αν θα αρέσει στον πιστό, να βάζει το χέρι στην τσέπη, για να πληρώνει μόνος του τα βαμπίρ.

Μάρκος

Τότε να πάρει και η Εκκλησία αναδρομικά πίσω την περιουσία της, μαζί με τα διαφυγόντα εισοδήματα που της πήρε ο Παπανδρέας με αντάλλαγμα την μισθοδοσία των ιερωμένων!! Να δούμε ποιος θα είναι ο χαμένος!

θεσπρωτος

Πολυ ωραια ...!!!! αυτα που λες..... ποιος ομως θα το κανει ????? Ο αθεος τσιπρας , και οι συριζαιοι που περιφερονται σε επιταφιους αναστασεις που μας φερνουν το αγιο φως και φιλανε τα χερια των παπαδων ???? απο σεβασμο το κανουν , η απο υποταγη .....στη μασονια ........ των παπαδων ???? Δυστυχως φιλε/η το παπαδαριο κυβερναει την Ελλαδα , οσο και να μην μας αρεσει .....οσο και να μην το θελουμε .- Αν βγει αυριο ....ο τσιπρας και ο καθε τσιπρας ....και θελησει να κανει διαχωρισμο εκκλησιας κρατους , σε τρεις μηνες το πολυ .....θα παμε σε εκλογες και θα παρει δρομο ......Χουντα περασε , οχι μονο δεν τους πειραξε , αλλα την ευλογησαν κιολας , βασιλιαδες περασαν τους ευλογησε η ορθοδοξια , ταχαμ δηθεν ..... δημοκρατιες περασαν ετρεξαν να παρουν τις ευλογιες .............τους γιατι ????? Διοτι πολυ απλα ...ειναι μια μεγαλη οικονομικη δυναμη .....φαντασου 2000 χρονια .....μαζευουν με εξοδα ( 0 ) ....πουλωντας αερα .....θεουλη , αφου πρωτα εχουν καταστειλει πνευματικα τον ανθρωπο , με θεια ...... τιμωρια , και με την κολαση ....( φοβο ..) και εχουν θυματοποιησει τον ανθρωπο .....πινωντας του το αιμα .....

Χριστόδουλος Μολύβας

Από την στιγμή που ο απόστολος Παύλος λέει πως η ομοφυλοφιλία είναι συνέπεια της διαστροφής που υπέστη το ανθρώπινο γένος με το προπατορικό αμάρτημα, λογικά και σωστά λαμβάνει η Ι.Σύνοδος αυτή την θέση

ftemp

Για τις απόψεις του απoστόλου Παύλου για τις γυναίκες δεν λες κάτι; Ελπίζω τις γυναίκες της οικογενείας σου να τις σέβεσαι περισσότερο από αυτόν. Στο cherry picking είστε πρώτα τα χριστιανόπουλα. Υποκριτές.

O Απόστολος

Πάυλος είχε δίκιο και για τις γυναίκες! Όσοι τον άκουσαν βγήκαν κερδισμένοι. Έφτιαξαν οικογένειες πρότυπα, που τις ζηλέυουν όλοι. Όσοι δεν το άκουσαν, οδηγήθηκαν στα διαζύγια, τα οποία σήμερα είναι καθημερινό φαινόμενο. Ο Παύλος ήταν πολύ μπροστά για την κοινωνία της εποχής και για τώρα. Και γι' αυτό έγινε ο Απόστολος των Εθνών.

@

Αν ζούσαν σήμερα ο απόστολος Παύλος και ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος, θα είχαν την τύχη του Χάρβει Γουαινστιν και του Μπιλ Κόσμπι. Ελπίζω οι φίλες μας, να ρίξουν μια ματιά στα λόγια των "αγίων" αυτών ανθρώπων της εκκλησίας. Και όλοι οι υπόλοιποι να διαβάσετε την Αγία Γραφή στην δημοτική. Να γελάσει και το παρδαλό κατσίκι...

Μπερδεύτηκα

Τελικά τα πάντα εν σοφια εποιησε η για άλλη μια φορά η ΔΙΣ ξέρει καλύτερα και από Αυτόν; Αν είναι να κάνουμε και έναν ψαλμό, ένα απολυτικιο τέλος πάντων να Του επισημενουμε τα λάθη Του σε κάθε θεία λειτουργεια και να ζητάμε διόρθωση.

Τραγουδα

οσο θελεις .....δεν σε κρατει κανενας .

Αγαπατε αλληλους

ειπε ο κυριος τον οποιον επικαλουνται οι ρασοφοροι ....πως υπηρετουν ......το δικαιωμα του καθε ανθρωπου να αγαπαει ενα παιδακι δεν μπορει να το απαγορευει το παπαδαριο ....... Το αγαπα τον πλησιον σου με τα ελαττωμα τα του ..... δεν νομιζω να εξαιρει τους γκει .......

Νικος

Καποιοι εδω μεσα δεν σεβονται τον αγωνα των γονεων να μεγαλωσουν τα παιδια τους .

Αντρας- Γυναίκα

Στην φύση υπάρχει το αρσενικό και το θηλυκό!! Όλα τα υπόλοιπα που τυχόν θα υπάρξουν ονομάζονται παραφυσικά. Πώς λοιπόν τέτοιοι παραφυσικοι άνθρωποι θα μπορούσαν να μεγαλώσουν έναν σωστό άνθρωπο?? Το να είναι κάποιος άνθρωπος άτομο με ειδικές ανάγκες είναι σεβαστό και θα πρέπει όλοι μας να του συμπεριφερόμαστε με την δέουσα προσοχή!! Αλλά θα πρέπει να καταλάβουμε ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν τις ικανότητες από την φύση τους να μεγαλώσουν παιδια φυσιολογικά γιατί όπως προαναφέραμε είναι παραφυσικοι!!

Πως το ξερεις ?????

εχεις προσωπικη εμπειρια ???? η σου το εχουν πει οι ΑΛΛΟΙ ????

Ανδρες και γυναικες

τα παρατανε .....κοπανε .

τα παρατάνε!

Ποιοι; Άνδρες πρεζόνια και γυναίκες της μπουζού.

ftemp

Λάθος. Στην φύση υπάρχουν και άφυλα πλάσματα. Υπάρχει και η παρθενογέννηση επίσης. Googlαρε το. Το ρημάδι, δεν το έχουμε μόνο για πορνό.

γγ

Στη φύση υπάρχουν ολα οσα παρατηρεις γυρω σου. Οι ομοφυλοφιλοι ειναι μερος της φυσης. Και απαντουνται σε πολλα ειδη.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

4673015

Στην πόλη της Πρέβεζας, η Πυροσβεστική δέχθηκε δεκάδες κλήσεις για πλημμυρισμένα υπόγεια και ισόγεια κτιρίων - Επέμβαση των πυροσβεστών για τον επεγκλωβισμό οδηγού που ακινητοποίηθηκε μέσα σε ρέμα