Άρωμα τρομοκρατίας στο επεισόδιο της Δάφνης

Άρωμα τρομοκρατίας στο επεισόδιο της Δάφνης

Ως ιδιαίτερα σοβαρή υπόθεση που ενδεχομένως να ανοίξει μονοπάτια στο χώροι του ανταρτικού πόλεως, θεωρούν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ την αιματηρή συμπλοκή τα ξημερώματα στη Δάφνη

Άρωμα τρομοκρατίας στο επεισόδιο της Δάφνης

Ως ιδιαίτερα σοβαρή υπόθεση που ενδεχομένως να ανοίξει μονοπάτια στο χώροι του ανταρτικού πόλεως, θεωρούν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ την αιματηρή συμπλοκή τα ξημερώματα στη Δάφνη. Αν και τις έρευνες έχει αναλάβει το Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας, ωστόσο παράλληλα έχει ενημερωθεί και ασχολείται και η Αντιτρομοκρατική υπηρεσία. Και αυτό γιατί, ο 35χρονος που έπεσε νεκρός από τις σφαίρες αστυνομικών είχε συλληφθεί το 1995 στα επεισόδια του Πολυτεχνείου και ήταν γνωστός στο χώρο των αντιεξουσιαστών. Μάλιστα, το γεγονός ότι οι δύο δράστες ήταν οπλισμένοι σαν αστακοί, φορούσαν δερμάτινα γάντια, κουβαλούσαν ασύρματο της Αστυνομίας και χειροβομβίδα, αποδεικνύει πως δεν ήταν απλοί διαρρήκτες αυτοκινήτων αλλά κάτι πιο σοβαρό.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ. ΑΣ προσπαθούν να μέσω του αίματος από τον τραυματισμένο δεύτερο διαρρήκτη να αποκωδικοποιήσουν το DNA του σε μια προσπάθεια να δουν αν έχει εμπλακεί σε περίεργα περιστατικά. Παράλληλα, το πιστόλι τύπου magnum που έφερε ο νεκρός και η χειροβομβίδα ρωσικής κατασκευής που είχε στο τσαντάκι του βρίσκονται στα εγκληματολογικά εργαστήρια για περαιτέρω έρευνες.

Κλείσιμο

Όλα ξεκίνησαν 20 λεπτά πριν τις 5 το πρωί. Το περιπολικό της Άμεσης Δράσης διέσχιζε την οδό Κουντουριώτου στη Δάφνη όταν το πλήρωμα εντόπισε δύο άτομα να επιβαίνουν σε ένα σταθμευμένο κόκκινο seat. Μόλις άναψαν το φάρο και σταμάτησαν να το ελέγξουν οι δύο δράστες κατέβηκαν και άνοιξαν πυρ εναντίον τους με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να ανταποδώσουν. Από τις σφαίρες των αστυνομικών έπεσε νεκρός ο 35χρονος ενώ ο συνεργός του κατάφερε να διαφύγει της σύλληψης.

Πριν από λίγη ώρα η ελληνική αστυνομία σε μια προσπάθεια να συγκεντρώσει περισσότερα στοιχεία για την υπόθεση έδωσε στη δημοσιότητα το όνομα και τη φωτογραφία του 35χρονου δράστη. Πρόκειται για τον Λάμπρο Φούντα του Γεωργίου και της Σόφιας γεννηθέντα στις 23/3/1975 στην Αθηνά.

Μάλιστα σε ανακοίνωση που εξεδόθη αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι: «Παρακαλούνται όσοι πολίτες γνωρίζουν οποιαδήποτε στοιχεία να επικοινωνήσουν με τα τηλέφωνα 1014, 1964, 170», ενώ επισημαίνουν ότι θα τηρηθεί η ανωνυμία  και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης