Γεωργιανοί είχαν ρημάξει την Αττική: Πάνω από 10 εκατ. ευρώ ο εγκληματικός τους τζίρος

Γεωργιανοί είχαν ρημάξει την Αττική: Πάνω από 10 εκατ. ευρώ ο εγκληματικός τους τζίρος

Συνελήφθησαν 15 άτομα - Αναζητούνται άλλοι 14 - Παρείχαν μέχρι και προστασία σε συγγενείς όσων συλλαμβάνονταν - Είχαν απλώσει τα πλοκάμια τους και στο εξωτερικό - Πώς άνοιγαν σπίτια στα βόρεια και τα νότια προάστια

Σπείρα Γεωργιανών που είχε διαπράξει περισσότερες από 200 ληστείες σε περιοχές της Αττικής και η οποία δρούσε κατά τα πρότυπα της μαφίας, εξάρθρωσε η αστυνομία.

Ειδικότερα,  σε μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας που διεξήχθη στα νότια προάστια, συνελήφθησαν 15 άτομα, ηλικίας από 24 έως 61 ετών που εμπλέκονται στις ληστείες, ενώ αναζητούνται άλλα 14 μέλη της οργάνωσης.

Από τους συλληφθέντες 11 είναι υπήκοοι Γεωργίας, δύο Αρμενίας (η μία γυναίκα), μία (1) Αλβανίας και ένας ένας ημεδαπός. Από αυτούς που αναζητούνται δώδεκα είναι υπήκοοι Γεωργίας (οι τέσσερις γυναίκες), μία Ουζμπεκιστάν και ένας Καζακστάν.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία, για τα κατά περίπτωση αδικήματα, της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, της κλοπής κατά συναυτουργία, κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση και της πλαστογραφίας καθώς επίσης και για παράβαση του νόμου περί νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, περί όπλων και περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι οι συλληφθέντες αποτελούν μέλη πολυπληθούς εγκληματικής οργάνωσης, με συγκεκριμένη δομή και διακριτούς ρόλους που δρούσαν, από διετίας και πλέον, μεθοδικά και οργανωμένα, διαπράττοντας διαρρήξεις-κλοπές σε οικίες των Βορείων και Νοτίων προαστίων της Αττικής.

Συγκεκριμένα, η οργάνωση ήταν δομημένη κατά τα πρότυπα της Γεωργιανής μαφίας, με πυραμιδοειδές σχήμα. Διέθετε αρχηγό, που ενέπνεε το σεβασμό όλων των μελών της ομάδας και κατά το παρελθόν είχε διατελέσει αρχηγός της Γεωργιανής μαφίας στη Ρωσία, υπαρχηγό, που ήταν το βοηθητικό όργανο του αρχηγού και είχε το ρόλο του επιχειρησιακού σχεδιασμού, (σύνθεση ομάδων δράσης, επιλογή οχημάτων κλπ), επιχειρησιακά μέλη, που προέβαιναν στις κλοπές, με αντικατάσταση αυτών σε περίπτωση σύλληψής τους από τις Αρχές, περιφερειακά μέλη για χρέη τσιλιαδόρου, με ρόλους κάλυψης κατά τη διάπραξη των διαρρήξεων, όπως επίσης και τη διοχέτευση των κλοπιμαίων στα μέλη της οργάνωσης που είχαν αναλάβει την εκποίηση τους. Επίσης υπήρχαν και τα υποστηρικτικά μέλη, τα οποία ενοικίαζαν κατοικίες στο όνομά τους τις οποίες άλλαζαν με μεγάλη συχνότητα, αγόραζαν οχήματα χρησιμοποιώντας χρήματα της οργάνωσης ενώ παράλληλα, πολλές φορές εκτελούσαν και χρέη περιφερειακών.

Σε περίπτωση σύλληψης κάποιων εκ των μελών της, η οργάνωση παρείχε «νομική κάλυψη» στους συλληφθέντες, όπως έξοδα δικηγόρου και κάλυψη των υποχρεώσεων της οικογενείας τους, είτε αυτή ήταν στη Γεωργία είτε στην Ελλάδα.

Όπως προέκυψε από την πολύμηνη έρευνα που διενεργήθηκε και την αξιοποίηση του προανακριτικού υλικού, τα μέλη της οργάνωσης επέλεγαν ως στόχους διαμερίσματα ή μονοκατοικίες με πολυτελή εμφάνιση, σε περιοχές που κατά κύριο λόγο διαμένουν εύποροι πολίτες, ενώ προσπαθούσαν να εντοπίσουν στόχους κοντά σε βασικούς οδικούς άξονες, για να είναι ευκολότερη η διαφυγή τους.

Προκειμένου να φθάσουν στην επιλεγμένη περιοχή, χρησιμοποιούσαν κυρίως πολυτελή και γρήγορα αυτοκίνητα, τα οποία στην πλειονότητά τους έφεραν φιμέ τζάμια και τα οδηγούσαν λαμβάνοντας ιδιαίτερα μέτρα προφύλαξης ώστε να είναι σίγουροι ότι δεν ακολουθούνται από Διωκτικές Αρχές. 

Κατά τη διάρκεια της δράσης τους, είχαν συνεχή επικοινωνία με κινητά τηλέφωνα ώστε να λαμβάνουν συγκεκριμένες οδηγίες, τις οποίες τους έδινε ο 61χρονος αρχηγός αλλά και να μπορούν να αντιδρούν άμεσα σε οποιοδήποτε πρόβλημα ανέκυπτε. 

Όταν έφθαναν στην περιοχή που ήθελαν να δράσουν, συνήθως πρωινές και απογευματινές ώρες, εντόπιζαν το στόχο τους και αφού εξακρίβωναν ότι από τις οικίες απουσίαζαν οι ένοικοι, δύο-τρείς εξ αυτών εισέρχονταν και οι υπόλοιποι εκτελούσαν χρέη τσιλιαδόρου στις τέσσερις γωνίες του τετραγώνου αλλά και σε μεγαλύτερη απόσταση, (ένα - δύο χιλιόμετρα) για επιτήρηση, ώστε να τους ειδοποιήσουν σε περίπτωση εμφάνισης αστυνομικών δυνάμεων ή επιστροφής των ενοίκων.

Για να εισέλθουν, επέλεγαν κυρίως την κεντρική είσοδο, είτε παραβιάζοντάς την είτε χρησιμοποιώντας αντικλείδι (passé partout) και αφού εισέρχονταν, ερευνούσαν μεθοδικά όλους τους χώρους, αφαιρώντας χρήματα, τιμαλφή, ηλεκτρονικά αντικείμενα, (lap-top, φωτογραφικές μηχανές κλπ), διαβατήρια, καθώς και επώνυμα ενδύματα και αξεσουάρ. 

Οι συλληφθέντες διέθεταν ιδιαίτερη ικανότητα στη διάρρηξη των κλειδαριών, εξασκούμενοι συνεχώς με κλειδαριές που προμηθεύονταν από το ελεύθερο εμπόριο. 

Στην οργάνωση επίσης είχαν ενταχθεί και συνεργάζονταν άτομα με εξειδικευμένες γνώσεις σε κοσμήματα, πολύτιμους λίθους και ρολόγια, τα οποία εκτιμούσαν την αξία των κλοπιμαίων και στη συνέχεια τα διέθεταν τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Η οργάνωση είχε διεθνικό χαρακτήρα και κατά καιρούς έμπειρα μέλη της μετέβαιναν σε άλλες χώρες της Ευρώπης με σκοπό την εκεί διάπραξη κλοπών.

Από τις έρευνες που διενεργήθηκαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κλοπιμαία αξίας άνω των 3.000.000 ευρώ, το χρηματικό ποσό των 90.000 ευρώ (σε διάφορα νομίσματα), τέσσερα (4) πιστόλια, ένα (1) πιστόλι και ένα (1) υποπολυβόλο (τύπου replica), εννέα (9) πολυτελή αυτοκίνητα και μια (1) μοτοσυκλέτα.

Το οικονομικό όφελος από την εγκληματική τους δραστηριότητα, υπολογίζεται ότι υπερβαίνει το ποσό των 10.000.000 ευρώ.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα έχουν εξιχνιασθεί εκατόν εβδομήντα τέσσερις (174) περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών οικιών σε διάφορες περιοχές των Βορείων και Νοτίων προαστίων της Αττικής.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.


ΣΧΟΛΙΑ (48)

ΙΑΝ

ΤΟΣΟ ΤΣΙΠΗΔΕΣ ΠΟΥ ΕΚΛΕΒΑΝ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΑ 10ΕΤΙΑΣ....

Σουρλησ

Ελπιζω σε καμια βδομαδα ναναι παλι εξω.. Με Τσιπρα και Παρασκευοπουλο η δημοκρατια θριαμβευει.

αγαπάτε αλλήλους!!

Aφού "φτιάξαμε" τους Αλβανούς..ας "φτιάξουμε" τώρα και τους Γεωργιανούς!!Ολες οι φυλές.. έχουν "λαμβάνειν"..

Γιαννης-Μοσχατο

ειμαι ενα θυμα της εν λογω σπειρας!θα παρακαλουσα τις αστυνομικες αρχες να μας δωσουν σε ολους οσους εχουν κλεψει οι εν λογω κυριοι απο ενα γκλοπ και να μας αφησουν 20 λεπτα μαζι τους!Το μονο σιγουρο σε αυτη την χωρα ειναι πως σε κανενα 3μηνο θα κυκλοφορουν αναμεσα μας!ας ειναι τουλαχιστον σακατεμενοι!

ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΚΑΡΕΚΛΑ

ΑΧ ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΡΘΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΤΗΝ '' ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ '' ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΩ ΕΡΓΟ ?? ΕΔΩ ΣΤΗΝ ''ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ''ΑΜΕΡΙΚΗ ΚΑΝΩ ΧΡΥΣΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ . ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΟΠΩΣ ΚΑΝΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ . ΚΑΝΩ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΨΗΣΙΜΟ !!

ερωτηση

Σε μια απο τις φωτογραφιες αναγνωρισα 2 αντικειμενα οπου μου τα ειχαν κλεψει οταν μπηκαν κλεφτες στο σπιτι μου ενω ελειπα εγω και η οικογενεια μου. Με ποιον πρεπει να επικοινωνησω για αυτο?? Μενω στο εξωτερικο τωρα και οχι Ελλαδα. Ευχαριστω.

ειναι ωραιοι..

ειχαν προτιμησεις και σε πουρα απο οτι βλεπω!

kostas.ch

Georgianoi??? Pos kai etsi? Proth fora ksanagine auth thn ebdomada!!!!

Absolut

Και που τους έπιασαν τι;Θα τους αναλάβουν οι κλασσικοι συριζοδικηγοροι,οπως ο Ραγκούσης η Κουρτοβικ κτλπ και μετα ο φίλο τρομοκράτης λαθρολαγνος υπουργός Παρασκευόπουλος θα τους αποφυλακίσει σε χρόνο ντε τε

Σία Τασία & company

Οι "οικονομικοί" μετανάστες που μας έφεραν στην χώρα λέγοντας πως θα συνεισφέρουν στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

simaia_main

Εκτεταμένα επεισόδια στην περιοχή των Εξαρχείων - Κουκουλοφόροι σπάνε, καίνε και καταστρέφουν - Βροχή από μολότοφ - Χημικά και ρίψεις νερού για να σβήσουν τις φωτιές από την αστυνομία - Επεισόδια και στη λ.Αλεξάνδρας με έναν τραυματία και οκτώ προσαγωγές 

aoz11

«Συνεχίζουμε τη μακροχρόνια θέση των Ηνωμένων Πολιτειών και υποστηρίζουμε σθεναρά το δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας να αναπτύξει τους πόρους της στην ΑΟΖ», δηλώνει ο υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ αρμόδιος για θέματα ενεργειακών πόρων

odothes

Κουκουλοφόροι έσπασαν θρανία, έβαλαν φωτιές και έστησαν οδοφράγματα - Μικρή ομάδα κινήθηκε προς τη ΔΕΘ - Κλειστή και στα δύο ρεύματα η Εγνατία - Έκαψαν αμερικανική σημαία στην πορεία για το Πολυτεχνείο - Επεισόδια και στην Πάτρα

1
fwties_main1

Επεισόδια με μολότοφ και πέτρες έξω από τη ΓΑΔΑ μετά την πορεία για την 45η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου - Οι αστυνομικοί απαντούν με χρήση δακρυγόνων -Κόβουν με σιδηροτροχό την πόρτα του Πολυτεχνείου - Οκτώ προσαγωγές

19