Μαίνεται η φωτιά στην Καλαμπάκα

Μαίνεται η φωτιά στην Καλαμπάκα

Αναζωπυρώσεις στη Χίο - Σε ύφεση τα μέτωπα στην Πελοπόννησο

Μαίνεται η φωτιά στην Καλαμπάκα
Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα μεγάλη πυρκαγιά στην Καλαμπάκα. Οι αρμόδιες αρχές προχώρησαν σε μερική εκκένωση του χωριού Ορθοβούνι, καθώς η φωτιά που ξεκίνησε από τη Μεγάλη Κερασιά συνεχίζει το καταστροφικό της έργο.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαμπάκας όλοι οι κάτοικοι του χωριού έχουν συγκεντρωθεί στην κεντρική πλατεία, ενώ η πυρκαγιά κατευθύνεται προς το Κακοπλεύρι.

Για την κατάσβεσή της συνδράμει και ένα ελικόπτερο, ενώ συνολικά 20 οχήματα με 60 περίπου άνδρες επιχειρούν να την κατασβήσουν.

Την ίδια ώρα η Χίος
μετρά τις πληγές της και για πέμπτη ημέρα οι επίγειες και εναέριες δυνάμεις δίνουν την τελική μάχη καθώς υπάρχουν αναζωπυρώσεις στις περιοχές Ανάβατο και Αυγόνημα.

Κλείσιμο
Το βράδυ της Τετάρτης, η φωτιά προχωρούσε με αμείωτη ένταση προς το Γιαννάκι, απειλώντας να κάνει στάχτη τον τελευταίο πνεύμονα πρασίνου της Χίου, και συγκεκριμένα στην ευρύτερη περιοχή της Αμανής και του Αγίου Ισιδώρου Πιτυούς.

Η πύρινη λαίλαπα κατέστρεψε περισσότερα από 120.000 στρέμματα, αφήνοντας στο νησί ανεπανόρθωτες ζημιές στον φυσικό και ζωϊκό πλούτο. Διαβάστε εδώ
το χρονικό της φωτιάς που έκαψε ένα μεγάλο τμήμα του νησιού.

Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη βρίσκονται έξι πυρκαγιές στη Ζάκυνθο, στη θέση Μεσοράχη, στο Κορακονήσι, σε πευκοδάσος στις Άνω Βολίμες, στην Έξω Χώρα και τον Υπεράγαθο..

Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 120 πυροσβέστες, 56 άτομα ως πεζοπόρο τμήμα και 4 αεροσκάφη.

Σε εξέλιξη βρίσκεται και η πυρκαγιά, που σημειώθηκε αργά το απόγευμα της Τετάρτης , σε δασική και χορτολιβαδική έκταση στην Ερμακιά Κοζάνης.

Πυρκαγιά ξέσπασε  σε δασική έκταση στη θέση Λάκα Φάγα στο Καπανδρίτι. Στο σημείο έσπευσαν 34 πυροσβέστες με 17 οχήματα και 20 άτομα πεζοπόρο. Η φωτιά τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο. Επίσης υπό έλεγχο τέθηκε και η πυρκαγιά που είχε ξεσπάσε στην περιοχή Αφράτο  Αγρινίου.

Τέλος, σε ύφεση είναι η φωτιά στον Αυλώνα Μεσσηνίας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης