Μάχη με τις φλόγες σε όλη τη χώρα

Μάχη με τις φλόγες σε όλη τη χώρα

Από τις 6:00 το πρωί μέχρι τις 20:00 το βράδυ εκδηλώθηκαν 51 πυρκαγιές - Μαίνεται η φωτιά στην Τροιζηνία

Μάχη με τις φλόγες σε όλη τη χώρα
Μαίνονται και σήμερα τα πύρινα μέτωπα στη χώρα. Εκτός από την πυρκαγιά στην Χίο, που έχει κάψει σημαντικές εκτάσεις μαστιχοκαλλιεργειών (διαβάστε περισσότερα εδώ),
από τις 6.00 το πρωί μέχρι τις 20.00 το βράδυ 
εκδηλώθηκαν  51 πυρκαγιές σε όλη την χώρα.

Κλείσιμο
Συγκεκριμένα, μεγάλη πυρκαγιά μαίνεται σε δασική έκταση στην περιοχή 
Δάριζα της Τροιζήνας
. Επί τόπου βρίσκονται 20 πυροσβέστες με εννέα οχήματα και 2 αεροσκάφη.  Λόγω όμως των ισχυρών ανέμων, αλλά και του δύσβατου της περιοχής, η φωτιά πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις, με αποτέλεσμα να εξαπλωθεί προς την Αργολίδα, έχοντας κάψει χιλιάδες στρέμματα.

Σε εξέλιξη είναι επίσης πυρκαγιές στις περιοχές Έξω Χώρα και Ορθονιές στη Ζάκυνθο, όπου επιχειρούν 25 πυροσβέστες με 11 οχήματα και 7 αεροσκάφη. Προληπτικά εκκενώθηκε το χωριό Καμπί, ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας εκδηλώθηκαν και άλλες δύο πυρκαγιές στο νησί, στις περιοχές Υπεράγαθο και Γάλαρο, μικρότερης έντασης.

Φωτιά εκδηλώθηκε και στην Πάτρα, συγκεκριμένα στην Άνω Καλλιθέα. Η πυρκαγιά, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, καίει σε δύσβατη περιοχή, ενώ στο σημείο πνέουν ισχυροί άνεμοι. Στην περιοχή βρίσκεται ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής και βυτιοφόρα του Δήμου Πατρέων.

Σε εξέλιξη βρίσκεται δασική πυρκαγιά στο Σολομό Κορινθίας. Στο σημείο επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 13 οχήματα, 26 άτομα πεζοπόρο, 5 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Πάντως, κανονικά διεξάγεται μετά τις 20:00 η κυκλοφορία των οχημάτων από το 3ο έως το 16ο χλμ της παλαιάς εθνικής οδού Κορίνθου - Αργους που είχε διακοπεί νωρίτερα εξαιτίας πυρκαγιάς στο Σολομό.

Σε εξέλιξη είναι επίσης πυρκαγιά στην περιοχή Αφράτο Αιτωλοακαρνανίας, όπου επιχειρούν 28 πυροσβέστες με 13 οχήματα, 21 άτομα πεζοπόρο, 3 υδροφόρα οχήματα ΟΤΑ, 1 αεροσκάφος και 4 Πεζετέλ.

Καίει ακόμη και η πυρκαγιά στην περιοχή Πύρριχο Λακωνίας, όπου επιχειρούν 18 πυροσβέστες με 8 οχήματα, 2 υδροφόρα οχήματα ΟΤΑ και 1 αεροσκάφος.

Λόγω των αντίξοων καιρικών συνθηκών βρίσκονται σε εξέλιξη για δεύτερη μέρα οι πυρκαγιές:

- Στην περιοχή Σκουτάρι Λακωνίας, όπου επιχειρούν 28 πυροσβέστες με 10 οχήματα και 30 άτομα πεζοπόρο, 2 αεροσκάφη και 4 Πεζετέλ.
- Στην περιοχή Δρύαλος Λακωνίας, όπου επιχειρούν 20 πυροσβέστες με 6 οχήματα και 7 άτομα πεζοπόρο και 2 αεροσκάφη.

Yπό μερικό έλεγχο τέθηκαν οι φωτιές στη Βαρυμπόμπη Αττικής, στο Μονόπετρο Μαγνησίας, στα Πηγάδια της Δυτικής Μάνης και στα στην περιοχή Πύρριχος Αερόπολης.

Εν τω μεταξύ, δύο αλλοδαποί -32 ετών και 29 ετών- συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου και θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Σύρου για την πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής στην περιοχή Κοχύλου Ανδρου.

Προσωρινά κρατούμενος μετά την απολογία του κρίθηκε, με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή, 37χρονος ιδιωτικός υπάλληλος ο οποίος κατηγορείται για πρόκληση πυρκαγιών στη Ρόδο. Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για εμπρησμό από πρόθεση.

Πολύ υψηλός την Τρίτη ο κίνδυνος πυρκαγιάς


Πολύ υψηλός προβλέπεται για την Τρίτη ο κίνδυνος πυρκαγιάς για τις Περιφερειακές Ενότητες Αττικής, Ευβοίας, Βοιωτίας, Φθιώτιδας, Νοτίου Αιγαίου (περιοχή Κυκλάδων), Βορείου Αιγαίου (Λέσβος, Χίος, Σάμος, Ικαρία) Αργολίδας, Αρκαδίας, Αχαΐας, Ηλείας, Κορινθίας και Λακωνίας, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τους οργανισμούς περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης των παραπάνω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Με βάση τα προβλεπόμενα, παρακαλούνται οι πολίτες να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών, χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης κ.α.







Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης