Επτά αστυνομικοί τραυματίστηκαν σε καταδίωξη που έγινε σε Ρομά, στην περιοχή της Νέας Ζωής Ασπροπύργου.
Το περιστατικό έγινε χθες το βράδυ όταν, κατά τη διάρκεια περιπολίας στη λεωφόρο ΝΑΤΟ, η ομάδα ΔΙΑΣ έκανε σήμα σε αυτοκίνητο να σταματήσει. Ο οδηγός ανέπτυξε ταχύτητα και έφυγε, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει καταδίωξη.
Το αυτοκίνητο έφτασε στη Νέα Ζωή και μπήκε μέσα στον καταυλισμό, κάτι που έκαναν και οι αστυνομικοί που δέχθηκαν επίθεση από Ρομά με πέτρες και άλλα αντικείμενα. Ένας εκ των τραυματιών αστυνομικών φέρει και δάγκωμα σκύλου. Η αστυνομία προχώρησε σε 7 προσαγωγές και 3 συλλήψεις.
Στο Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στη Φλωρεντία ο Σύνδεσμος Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους ανέδειξε την πρότασή του για την καθιέρωση Εκπαιδευτικού Προγράμματος Κοινωνικής Αφύπνισης για την Αναπηρία και Ανάπτυξης Συμπεριληπτικής Νοοτροπίας.