Παπασταύρου στο Greece Talks: Η Θεσσαλονίκη αποκτά κεντρικό ρόλο στην ευρύτερη περιοχή

Παπασταύρου στο Greece Talks: Η Θεσσαλονίκη αποκτά κεντρικό ρόλο στην ευρύτερη περιοχή

Βασική πολιτική της κυβέρνησης λόγω και των γεωπολιτικών εξελίξεων είναι η ανάδειξη του ρόλου της - Τα μεγάλα έργα που υλοποιούνται και οι ιδιωτικές επενδύσεις αλλάζουν την εικόνα

papastaurou-arthrou
Για το πλεονέκτημα της Θεσσαλονίκης η οποία ολοένα και αναπτύσσεται μέσω των υποδομών και κατά συνέπεια στον τουριστικό τομέα, μίλησε ο υπουργός Επικρατείας, Σταύρος Παπασταύρου μιλώντας στο συνέδριο «Greece Talks_Thessaloniki: Η Θεσσαλονίκη στον διεθνή τουριστικό χάρτη» που διοργανώνει το Travel.gr και το Πρώτο Θέμα σε συζήτηση με τους κ.κ. Αλέξανδρο Εξάρχου, Αντιπρόεδρο ΔΣ & Διευθύνων Σύμβουλος Intrakat, Νικόλαο Κουρέτα, Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, Γιώργο Βήλο, Γενικό Διευθυντή Ανάπτυξης της Fraport Greece και τον Θάνο Βλαχόπουλο, Γενικό Διευθυντή, επικεφαλής Εταιρικής Τραπεζικής & Προϊόντων του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς.



Ο κ. Παπασταύρου σημείωσε πως η Θεσσαλονίκη έχει μία απαράμιλλη φυσική ομορφιά και πως τα προηγούμενα χρόνια υπήρχε μία όχι ισοδύναμη ανάπτυξη με την Αθήνα. «Αυτό αλλάζει γιατί είναι κεντρική πολιτική της κυβέρνησης, η ανάδειξη του ρόλου της Θεσσαλονίκης, γιατί οι γεωπολιτικές εξελίξεις οδηγούν την πόλη να έχει πιο κεντρικό ρόλο στην ευρύτερη περιοχή», είπε ο υπουργός Επικρατείας.

Κλείσιμο
«Οι γεωπολιτικές εξελίξεις δίνουν πρωταγωνιστικό ρόλο στη Θεσσαλονίκη. Και δεν μιλάω μόνο για τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες. Τέτοιες είναι η πρωτοβουλία 3 Seas Initiative, η πρωτοβουλία σύνδεσης Μαύρης Θάλασσας, Βαλτικής Θάλασσας και Αιγαίου. Εδώ είναι καθοριστικός ο ρόλος της Θεσσαλονίκης», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Παπασταύρου.

Παράλληλα σημείωσε πως «η αξιοπιστία της χώρας μας συνδέει με τους συμμάχους μας, διευρύνει τις προοπτικές της Θεσσαλονίκης, την συνδέει με περιοχές της Ασίας και της Ευρώπης που της επιτρέπουν να είναι πραγματικά ανταγωνιστική», ενώ παράλληλα έκλεισε λέγοντας πως η Θεσσαλονίκη μπορεί να ακολουθήσει το παράδειγμα της Γκρενόμπλ και της Κομοτηνής και να συνδεθεί ουσιαστικά με τους επισκέπτες που έχουν ζητήματα αναπηρίας και ανέρχονται στο 15% του παγκόσμιου πληθυσμού.

papastavrou-3


Στην συνέχεια αναφέρθηκε στις υποδομές μιλώντας για τον συνδυασμό της παράδοσης του μετρό της πόλης τον ερχόμενο Νοέμβριο με το Fly Over to 2027, τις προσπάθειες να συνδεθεί ο ΟΛΘ με το σιδηροδρομικό δίκτυο και τις επενδύσεις στα νοσοκομεία, τονίζοντας πως αναβαθμίζουν την εικόνα της πόλης.

Έκανε επίσης ειδική αναφορά στους συνοριακούς σταθμούς λέγοντας πως είναι σε άθλια κατάσταση και πως κάνει προσπάθεια η κυβέρνηση προκειμένου να τους βελτιώσει για να εξυπηρετούνται οι επισκέπτες οι οποίοι εάν χρειάζονται τρεις ώρες για να περάσουν τα σύνορα, «δεν θα έρθουν», είπε χαρακτηριστικά.

Κλείνοντας ο κ. Παπασταύρου είπε πως οι ιδιωτικές επενδύσεις έχουν δώσει άλλο χρώμα στην πόλη, ενώ βοηθούν πολύ και τα νέα ξενοδοχεία τα οποία είναι «κοσμήματα».


Ειδήσεις σήμερα:

O Κιμ Γιονγκ Ουν οδήγησε τανκ κατά τη διάρκεια προσομοίωσης μάχης - Δείτε φωτογραφίες

Μητσοτάκης σε συζήτηση με τον Καπουτζίδη: Ζητήματα που αφορούν δικαιώματα δεν μπορούν να μπαίνουν σε δημοψηφισματικές λογικές


Ταυτοποιήθηκε ο οδηγός που παραβίασε STOP στο τροχαίο με τον τραγουδιστή Γιάννη Ξανθόπουλο



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης