Ποινή-χάδι σε σμηνία που «ψάρευε» στο Facebook, εκβίαζε και ασελγούσε σε ανήλικες

Ποινή-χάδι σε σμηνία που «ψάρευε» στο Facebook, εκβίαζε και ασελγούσε σε ανήλικες

Καταδικάστηκε σε δύο χρόνια με αναστολή - Εκβίαζε μαθήτριες 12-15 ετών ότι, αν δεν ικανοποιήσουν τις ορέξεις τους, θα ανέβαζε στο Facebook άσεμνες φωτογραφίες που είχαν ανταλλάξει, λέγοντας ότι εκδίδονται

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
social
Σμηνίας της Πολεμικής Αεροπορίας «ψάρευε» με ψευδώνυμο μέσα από το Facebook ανήλικες μαθήτριες του Γυμνασίου, από 12 έως 15 ετών, και στη συνέχεια τις εκβίαζε επιδιώκοντας σεξουαλικές επαφές. Μία από τις ανήλικες μαθήτριες δεν άντεξε άλλο τους εκβιασμούς και τα αποκάλυψε στους γονείς της. Από εκεί και πέρα ξετυλίχθηκε το κουβάρι.

Ο σμηνίας με τεχνάσματα έπειθε τις μαθήτριες να γίνουν διαδικτυακοί φίλοι, αποκρύπτοντας την ηλικία του. Το επόμενο βήμα ήταν με περίσσιο θράσος και εκβιασμούς να ζητάει από τις μαθήτριες πιεστικά να προβούν σε σεξουαλικές πράξεις. Τις προειδοποιούσε μάλιστα ότι σε περίπτωση άρνησης θα αναρτούσε στο Facebook φωτογραφίες και θα ανέγραφε ότι εκδίδονται. Οι πιέσεις του σμηνία διήρκεσαν επί έξι μήνες, αλλά μία ανήλικη δεν άντεξε άλλο τους συνεχείς πιεστικούς εκβιασμούς του και εξιστόρησε στους γονείς της το δράμα που ζούσε.

Από το Πενταμελές Αναθεωρητικό Δικαστήριο (Αεροδικείο) ο σμηνίας καταδικάστηκε σε ποινή-χάδι για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας ανηλίκων κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση και καταδικάστηκε σε φυλάκιση δύο ετών με τριετή αναστολή. Στη συνέχεια ο υπαξιωματικός προσέφυγε στον Αρειο Πάγο, ζητώντας να αναιρεθεί η καταδικαστική για εκείνον απόφαση.
xeiropedes_andras_arthro
Κλείσιμο

Στην απόφαση του ΣΤ’ Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου, οι δικαστές εξιστορούν τη δράση του σμηνία, λέγοντας ότι στο Facebook διατηρώντας το προφίλ «C.M.» ήρθε σε επαφή με δύο ανήλικες μαθήτριες Γυμνασίου, 14 ετών. Η μία εξ αυτών ανταποκρίθηκε σε αίτημά του και του γνωστοποίησε το ονοματεπώνυμό της, την ηλικία της και επιπλέον το όνομα που διατηρούσε στο Facebook, καθώς και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου της. Στη συνέχεια άρχισαν να επικοινωνούν και να ανταλλάσσουν φωτογραφίες.

Η πρώτη συνάντηση

Ο 35χρονος υπαξιωματικός «δεν απεκάλυψε στην ανήλικη κανένα απολύτως στοιχείο της ταυτότητάς του, πλην του μικρού ονόματός του και του αριθμού του κινητού τηλεφώνου του». Κάποια στιγμή η ανήλικη, ενώ «βρισκόταν με φίλη της στο εμπορικό κέντρο The Mall του Αμαρουσίου, τηλεφώνησε στον σμηνία και του ζήτησε να συναντηθούν.

Αυτός ανταποκρίθηκε στην πρόσκλησή της. Εκεί, αφού ο σμηνίας τής γνωστοποίησε την πραγματική του ηλικία, εκείνη του ανέφερε ότι κάπνιζε εν αγνοία των γονέων της και του ζήτησε να της αγοράσει τσιγάρα, καθώς αυτή δεν είχε τη δυνατότητα να τα προμηθευτεί λόγω ανηλικότητάς της». Κατά τη συνάντηση αυτή «αντάλλαξαν ερωτικά φιλιά», κάτι που επαναλήφθηκε και μέσα στο ασανσέρ του εμπορικού κέντρου.
areios_pagos_xr

Οι αρεοπαγίτες υπογραμμίζουν ότι «έκτοτε και σε κατ’ επανάληψη συνομιλίες τους μέσω Facebook τής έλεγε ο σμηνίας ότι θέλει να... (σ.σ. έρθουν σε σεξουαλική επαφή), να του... (κάνει στοματικό έρωτα), κάνοντας προς αυτήν και άλλες συναφούς περιεχομένου προτάσεις που αφορούσαν τη μεταξύ τους τέλεση ασελγών πράξεων». Και συνεχίζει η δικαστική απόφαση:

«Εκτός από απειλητικά και εκβιαστικά μηνύματα μέσω Facebook, της απέστειλε επίσης και φωτογραφία των γεννητικών του οργάνων. Την απειλούσε ότι, αν δεν κάνει μαζί του στοματικό ή πρωκτικό σεξ, θα κάνει γνωστό στους γονείς της το γεγονός ότι αυτή καπνίζει.

Ακόμη, της είχε πει ότι είχε βιντεοσκοπήσει εν αγνοία της τις στιγμές που φιλήθηκαν στο ασανσέρ του εμπορικού κέντρου The Mall, καθώς και ότι, εάν δεν ενέδιδε στις ερωτικές του προτάσεις, προετίθετο να αναρτήσει το βιντεοσκοπημένο υλικό στο Διαδίκτυο».

«Παρά φύση ασέλγεια»

Σε άλλο σημείο της αρεοπαγιτικής απόφασης αναφέρεται ότι ο σμηνίας «απαιτώντας από αυτήν να προβεί μαζί του σε συνουσία, παρά φύση ασέλγεια, πεολειχία, και ετεροαυνανισμό, απειλώντας αυτήν ότι εάν δεν ενδώσει στις επιθυμίες του θα γνώριζε στους γονείς της ότι καπνίζει, θα αναρτούσε στο Διαδίκτυο τις ερωτικές τους περιπτύξεις στον χώρο του εμπορικού κέντρου και θα δημοσίευε αγγελία στο Διαδίκτυο με τη φωτογραφία της και το τηλέφωνό της αναγράφοντας ότι πρόκειται περί γυναίκας ελεύθερων ηθών».
b_b_sexoualiki_parenoxlisi

Η ανήλικη κάποια στιγμή δεν άντεξε άλλο και ένα βράδυ λίγο πριν τα μεσάνυχτα «βγήκε κλαμένη από το δωμάτιό της και έδωσε το κινητό στη μητέρα της για να μιλήσει με “κάποιον”».

Στην τηλεφωνική γραμμή ήταν ο σμηνίας, «ο οποίος, αφού επιβεβαίωσε ότι μιλούσε με τη μητέρα της, της είπε ότι πρέπει να προσέξει την κόρη της γιατί κάνει σεξ, κάνει ομαδικό σεξ και καπνίζει κρυφά και η συνδιάλεξη τελείωσε χωρίς ο “άγνωστος” να αποκαλύψει τα στοιχεία του».

Μετά το περιστατικό αυτό η μαθήτρια «αποκάλυψε στη μητέρα της και τον πατριό της όλα όσα είχαν συμβεί και αποφάσισαν να πάνε σε αστυνομική αρχή». Η μητέρα της μαθήτριας επικοινώνησε τηλεφωνικά με τη μητέρα συμμαθήτριάς της και αποκαλύφθηκε ότι ο σμηνίας ενοχλούσε και την κόρη της. Eτσι οι γονείς των δύο μαθητριών πήγαν μαζί στην Αστυνομία. Από έρευνα που έκανε η Ασφάλεια Αττικής στο προφίλ του στο Facebook βρέθηκε ότι το 85% των συνομιλητών του ήταν ανήλικα κορίτσια από 13 και 14 ετών.
Συνελήφθη παιδεραστής που ασέλγησε σε 14χρονο

Επίσης, βρέθηκαν φωτογραφίες, εκ των οποίων στις δύο εμφανίζεται ο ίδιος, σε άλλες φωτογραφίες τα γεννητικά του όργανα και στις υπόλοιπες «ανήλικα άγνωστα κορίτσια σε ημίγυμνες προκλητικές στάσεις», ενώ εκτυπώθηκαν οι μακροσκελείς διάλογοί του με εκβιασμούς και ακραίες χυδαιότητες.

Τελικά, ο Αρειος Πάγος απέρριψε ως αβάσιμους όλους τους λόγους που προέβαλε ο σμηνίας προκειμένου να αναιρεθεί η καταδικαστική απόφαση του Αεροδικείου.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: 123RF / Visual Hellas


Ειδήσεις σήμερα:

Ο Τσίπρας επί σκηνής: Tα μυστικά ραντεβού, το διπλό μήνυμα, το διευθυντήριο και το άγχος της διάλυσης

Εύα Καϊλή: «Το όνομά της δεν αναφερόταν καν στη δικογραφία για το Qatargate» λένε οι δικηγόροι της

Αλήθειες και ψέματα για το μετρό στα Εξάρχεια - Δεν θα κάνουμε πίσω, λέει η κυβέρνηση
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης