Θάνατος επιχειρηματία από το Βόλο εν ώρα εργασίας – Πώς έπεσε στο κενό από ύψος 18 μέτρων

Θάνατος επιχειρηματία από το Βόλο εν ώρα εργασίας – Πώς έπεσε στο κενό από ύψος 18 μέτρων

«Πάτησε σε ένα πλεξιγκλάς αλλά έσπασε από το βάρος», λέει επιστήθιος φίλος του στο protothema.gr – Ο θάνατός του ήταν ακαριαίος – Συντετριμμένη η οικογένειά του

volos_epixeirimatias_new_xr
Απέραντη θλίψη έχει σκορπίσει στην κοινωνία του Βόλου η είδηση του θανάτου του επιχειρηματία Δημήτρη Αντωνόπουλου, ο οποίος το πρωί της Παρασκευής τραυματίστηκε θανάσιμα ενώ επόπτευε έργο της εταιρείας του στα Οινόφυτα.

Ο 50χρονος, ο οποίος ήταν συνιδιοκτήτης εταιρείας προκατασκευασμένων οικοδομών μαζί με τον αδελφό του, επισκέφθηκε προχθές το πρωί το εργοτάξιο στα Οινόφυτα προκειμένου να εποπτεύσει την πορεία των εργασιών.

Ανέβηκε στην οροφή της μεταλλικής κατασκευής για να ελέγξει την τοποθέτηση ενός κομματιού αλλά κάποια στιγμή, για άγνωστο λόγο, γλίστρησε έχοντας απαγκιστρωθεί από τον ιμάντα ασφαλείας με αποτέλεσμα να πέσει στο κενό από ύψος 18 μέτρων.

Οι εργάτες κάλεσαν το 166 αλλά, δυστυχώς, όταν έφτασε το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ ήταν ήδη αργά καθώς ο θάνατός του επιχειρηματία ήταν ακαριαίος.

«Πάτησε σε ένα πλεξιγκλάς αλλά έσπασε από το βάρος»


Όπως λέει στο protothema.gr ο επιστήθιος φίλος του, κ. Χαράλαμπος Αναδιώτης, ο 50χρονος θεωρώντας πως είναι ασφαλής πάτησε σε ένα πλεξιγκλάς, το οποίο, για κακή του τύχη, έσπασε από το βάρος.

«Επόπτευε ένα έργο βιομηχανικής κατασκευής στα Οινόφυτα. Κάποια στιγμή, ανέβηκε στην οροφή της κατασκευής για να εποπτεύσει την τοποθέτηση ενός κομμάτιού.

Ήταν αντιδιαμετρικά, απέναντι από τους εργάτες και για άγνωστο λόγο απαγκιστρώθηκε από το δέσιμο ασφαλείας. Κάποιοι από τους εργάτες που ήταν πάνω άκουσαν ότι χτύπησε το κινητό του.

Θεώρησε ότι είναι ασφαλής και πάτησε σε ένα πλεξιγκλάς αλλά έσπασε από το βάρος», περιγράφει ο κ. Αναδιώτης και κάνει λόγο για έναν έμπειρο εργολάβο που φρόντιζε πάντα για την ασφαλή λειτουργία του εργοταξίου.

«Ήταν πάρα πολύ έμπειρος γιατί είχε αναλάβει μεγάλα έργα τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό όπου είχε δουλέψει για χρόνια. Και εκτός από καλός άνθρωπος ήταν κυρίως καλός εργοδότης. Δούλευε μαζί με τους εργάτες όταν σήκωνε έργο, τους βοηθούσε πάντα να το ολοκληρώσουν και τους “μάλωνε” να γυρίσουν ασφαλείς στα σπίτια τους. Να μη γίνει κανένα ατύχημα».

Συντετριμμένη η οικογένειά του

Κλείσιμο
Ο θάνατος του 50χρονου, ο οποίος ήταν πατέρας δύο κοριτσιών, έχει συγκλονίσει την Νέα Ιωνία του Βόλου ενώ συντριμμένοι από την απώλεια του Δημήτρη είναι η σύζυγος και ο αδελφός του.

Προανάκριση για το εργατικό δυστύχημα διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Σχηματαρίου ενώ η σορός του 50χρονου αναμένεται να υποβληθεί σε νεκροψία-νεκροτομή ώστε να διαπιστωθεί αν αντιμετώπιζε κάποιο παθολογικό πρόβλημα που προκάλεσε τη μοιραία πτώση.




Ειδήσεις σήμερα:

Έρχεται αξιολόγηση και από τους πολίτες στο Δημόσιο μέσω πλατφόρμας σαν το Tripadvisor


Ποιος είναι ο Στέφανος Κασσελάκης που ετοιμάζεται να διεκδικήσει την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ


Η Κλέλια Ανδριολάτου κολυμπά σχεδόν γυμνή στη Λίμνη Δόξας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης