Ποιος είναι ο Στέφανος Κασσελάκης που ετοιμάζεται να διεκδικήσει την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ

Ποιος είναι ο Στέφανος Κασσελάκης που ετοιμάζεται να διεκδικήσει την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ

Επιχειρηματίας και μόλις 35 χρονών, ο Στέφανος Κασσελάκης ανακοινώνει την Τρίτη τις αποφάσεις του– Από τη χρεοκοπία της οικογένειας, στο success story στις ΗΠΑ - Το σύμφωνο συμβίωσης με τον σύντροφό του

kasselakis_new_xr
Αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας που δραστηροποιείται στην ναυτιλία, Αμερικανοτραφής, πολύγλωσσος και μόλις 35 ετών είναι ο Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος αναμένεται να ανακοινώσει την Τρίτη τις τελικές του αποφάσεις για το εάν θα είναι υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, μετά και την παρουσίαση της πολιτικής του πλατφόρμας «ΣΥ.ΡΙΖ.Ανασυγκρότηση τώρα», η οποία προκάλεσε έκπληξη. 

Γεννημένος το 1988 στο Μαρούσι και με καταγωγή από τα Χανιά και συγκεκριμένα από τον Σκινέ, η διαδρομή του δεν είναι καθόλου συνηθισμένη. Ο ίδιος αποκάλυψε ότι αν και η οικογένειά του ήταν ευκατάστατη, στη συνέχεια χρεοκόπησε, εξαιτίας του «παραδικαστικού κυκλώματος».



Έτσι, αναγκάστηκε να αρχίσει από το μηδέν, έχοντας λάβει υποτροφία από το λύκειο Phillips Academy στο Andover της Μασαχουσέτης, όπου και μετακόμισε από την ηλικία των 14 ετών. Για να πάρει την υποτροφία, είχε κερδίσει το ασημένιο μετάλλιο στον διαγωνισμό «Αρχιμήδης» της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, ενώ εκπροσώπησε την Ελλάδα στη μαθηματική Βαλκανιάδα νέων.

«Μεγάλωσα σε μια πολύ ευκατάστατη οικογένεια, η οποία χρεοκόπησε οικονομικά, κι έτσι αναγκάστηκα να “δουλέψω” τον εαυτό μου έξω, μέχρι να καταφέρω να γίνω κι εγώ ευκατάστατος. Αυτή η κοινωνική κινητικότητα που έζησα, αυτό που λέμε ευημερία για όλους, εγώ την έχω ζήσει στην πράξη. Η Αμερική έχει τεράστια θέματα, όμως σου δίνει μια προοπτική και μια δυνατότητα. Όπως επίσης, υπάρχει κράτος δικαίου» δήλωσε πρόσφατα σε συνέντευξή που έδωσε με τον σύντροφό του Tyler Mcbeth στο «Antivirus».




Οι σπουδές στην Αμερική

Οι σπουδές του έγιναν στο πρόγραμμα Huntsman του University of Pennsylvania με υποτροφία του Ανδρέα Δρακόπουλου και έλαβε δύο πτυχία: B.Sc. στα χρηματοοικονομικά από το Wharton School of Business και Β.Α. στις διεθνείς επιστήμες από το College of Arts & Sciences. Παράλληλα με τις σπουδές του, ο Στέφανος εργάστηκε εθελοντικά στο επιτελείο του τότε γερουσιαστή Τζο Μπάιντεν για τις Προεδρικές Εκλογές του 2008. Εργάστηκε επίσης και στο think tank εξωτερικής πολιτικής «Center for Strategic and International Studies» στην Ουάσινγκτον.

Κλείσιμο
Για χρόνια, ο Στέφανος Κασσελάκης έγραφε άρθρα στον «Εθνικό Κήρυκα» της Νέας Υόρκης. Ξεκίνησε με τη «Στήλη του Φοιτητή» και συνέχισε με το «Χρώμα της Αγοράς». Κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, ίδρυσε τη μη κερδοσκοπική διαδικτυακή πλατφόρμα «CvfromGreece», θέλοντας να βοηθήσει νέους να βελτιώσουν τα βιογραφικά τους για αιτήσεις εργασίας ή σπουδών στο εξωτερικό.

Η ενασχόληση με τη ναυτιλία

Ο Στέφανος Κασσελάκης πλέον δηλώνει επιχειρηματίας, με έδρα το Μαϊάμι και εξειδίκευση στα ναυτιλιακά.

«Στα 30 χρόνια του είχε αγοράσει καράβια, τα οποία πούλησε, βγάζοντας πολύ μεγάλο κέρδος για τους επενδυτές και στη συνέχεια άνοιξε ένα δεύτερο επενδυτικό κεφάλαιο στη Ναυτιλία, με απόλυτη επιτυχία. Τώρα, είναι ιδρυτής ενός ομίλου από εταιρείες και μόλις 35 ετών», ανέφερε γι’ αυτόν άρθρο του ekirikas.com. Η αρχή έγινε από το μηδέν. Στα 30 του ήταν πλοιοκτήτης και ιδρυτής της Swift Bulk, όπου έκανε τη διαχείριση, είχε την εποπτεία και δημιούργησε όλη την υποδομή.


Πλέον, είναι ιδρυτής ενός ομίλου εταιρειών και τεχνοκράτης, που αποφάσισε στις εκλογές να ανταποκριθεί στην πρόκληση του Αλέξη Τσίπρα και να κατέβει υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ προοριζόταν να είναι ανάμεσα στα πρόσωπα που θα είχαν κεντρικό ρόλο στο think tank του πρώην πρωθυπουργού.

Ο ίδιος είναι ιδιαίτερα φιλόζωος και ευαισθητοποιημένος σε θέματα ισότητας και κοινωνικών δικαιωμάτων.
kasselakis_kei




kasselakis_kei2
Ο Στέφανος Κασσελάκης με τον σύντροφό του και τη σκυλίτσα τους



Το TikTok και οι επισκέψεις για τις πυρκαγιές

Αντίστοιχες με την ηλικία του και μακριά με τον παραδοσιακό λόγο των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ είναι και οι παρεμβάσεις του στα νέα μέσα.

Πρόσφατα, επισκέφθηκε τη Ρόδο, μετά τις πυρκαγιές και δήλωσε ότι «απέναντι στην «κανονικότητα» πένθους και καταστροφής, δεν θα σταθούμε χωρίς φωνή, δεν θα εκκενώσουμε την Ελλάδα». Σε άλλο βίντεο, στη λίμνη Δοϊράνη δήλωσε ότι «πατριώτης είναι αυτός που θυσιάζει κάτι από τον εαυτό του για την πατρίδα του», αναφερόμενος στην «Συμφωνία των Πρεσπών».





«Θέλω να βοηθήσω κι άλλους νέους να έχουν ευκαιρίες»


Ο Στέφανος Κασσελάκης έχει μιλήσει και για τους στόχους του, αλλά και για το παρελθόν του.


«Ως αυτοδημιούργητος εφοπλιστής θέλω να βοηθήσω και άλλους νέους να έχουν ευκαιρίες. Εμένα δε μου χάρισε κανένας τίποτα», είχε πει, διευκρινίζοντας ότι το ελληνικό σύστημα του δημιούργησε μόνο προβλήματα.

«Η ευνοϊκή οικονομική θέση που έχω σήμερα μετά από τόσα χρόνια προσπάθειας και ρίσκων, μου δίνει την ανεξαρτησία να μπορώ να προωθήσω μερικά πράγματα να γίνουν καλύτερα και πιο γρήγορα στην πατρίδα» έλεγε.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-ctwtfadb58s9)



Η πολιτική πλατφόρμα «ΣΥ.ΡΙΖ.Ανασυγκρότηση τώρα»

Ο Στέφανος Κασσελάκης αυτήν την εβδομάδα τάραξε τα κομματικά νερά, όταν παρουσίασε μία πολιτική πλατφόρμα, που αναμένεται ότι θα αποτελέσει και τη σφραγίδα της εσωκομματικής του παρουσίας.

Αντικαθιστώντας την λέξη «Αριστερά» με την «Ανασυγκρότηση», η πολιτική πλατφόρμα του κ. Κασσελάκη φέρει τον τίτλο ««ΣΥ.ΡΙΖ.ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΩΡΑ» και περιλαμβάνει «έμπρακτες προτάσεις για τη Ριζοσπαστική Ανασυγκρότηση της χώρας», όπως: Διαφάνεια παντού, κατάργηση βουλευτικών προνομίων, διαχωρισμός Κράτους - Εκκλησίας, επαγγελματικός στρατός με κατάργηση της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας, τομές σε δικαιοσύνη, φορολογία, παιδεία, με αποτέλεσμα να ενθουσιάσει τον Βουλευτή Χανίων, Παύλο Πολάκη.

«Η χώρα χρειάζεται ανασυγκρότηση και ο Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς πρέπει να αναδειχθεί σε Συνασπισμό Ριζοσπαστικής Ανασυγκρότησης όλων των τομέων - τώρα! Γιατί μόνο μέσα από συλλογική δράση και «εφαρμοσμένη» πολιτική, μπορούμε να αλλάξουμε την Ελλάδα!», τονίζει.

Ο πολιτευτής του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε μάλιστα και τη συμμετοχή του κόσμου για τη διαμορφώσει την πλατφόρμα του, η οποία θα είναι ανοιχτή σε όλους και θα εμπλουτίζεται/συμπληρώνεται/βελτιώνεται με σχόλια και προτάσεις.

«Πολιτεύομαι με ένα κόμμα που οφείλει να βρει επειγόντως την πυξίδα του, ώστε να είναι πραγματικά χρήσιμο για τη χώρα. Για να εμπιστευτεί ξανά η κοινωνία τον ΣΥΡΙΖΑ, πρέπει να εμπιστευτεί ξανά ο ΣΥΡΙΖΑ την κοινωνία. Και να αλλάξει ο ίδιος, εξελισσόμενος σε ένα σύγχρονο, συμμετοχικό κόμμα στην υπηρεσία και υπό τον έλεγχο της κοινωνίας», επισημαίνει.

Γεννήθηκα σε μία χώρα που, 35 χρόνια αργότερα, χάνει καθημερινά το στοίχημα με το αύριο. Που βλέπει τα παιδιά της να...

Posted by Stefanos Kasselakis on Monday, August 21, 2023


Η πλατφόρμα ξεκινά με τις παρακάτω ενότητες:

«Άμεση δημοκρατία αντί για κλειστές πόρτες»
«Διαφάνεια στα πάντα»
«Πολιτική με τον πολίτη σε πρώτο πλάνο»
«Ουσιαστική Δικαιοσύνη, όχι στα χαρτιά»
«Γινόμαστε Ευρώπη»
«Εργασία: Συνεργασία και όχι εξάρτηση»
«Φορολογία κοινής λογικής»
«Βγάζουμε την Υγεία από την εντατική»
«Φτιάχνουμε την Παιδεία από την αρχή»
«Λογαριασμοί χωρίς ηλεκτροσόκ»
«Απελευθερώνουμε την εξωστρεφή οικονομία»
«Δεν πρόκειται για άποψη, αλλά για τη ζωή μου»

«Δεν πρόκειται για άποψη, αλλά για τη ζωή μου»

Αίσθηση είχε προκαλέσει η τηλεοπτική αντιπαράθεση του Στέφανου Κασσελάκη με τον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Παύλο Σαράκη, που επέκρινε μία φωτογραφία ενός γκέι ζευγαριού με το παιδί του.

Ο κ. Κασσελάκης ρώτησε τον κ. Σαράκη γιατί τον ενοχλεί και αν τον επηρεάζει με κάποιο τρόπο, λαμβάνοντας την απάντηση: «Εχετε τις απόψεις σας, αλλά σεβαστείτε και τη δική μου». «Δεν πρόκειται για άποψη, αλλά για τη ζωή μου», του είπε, αναφερόμενος στον σεξουαλικό του προσανατολισμό.



«Για μένα ήταν μία αυθόρμητη αντίδραση. Ένας από τους λόγους που το έκανα ήταν βέβαια και η σχέση μου με τον Tyler, η οποία είναι μία υγιής σχέση. Είμαστε μαζί 4 χρόνια. Μου είπε "αν είναι να περνάς δύο μήνες στην Ελλάδα, να τρέχεις και να με αφήνεις μόνο μου εδώ πέρα, τουλάχιστον αν τύχει θέμα ΛΟΑΤΚΙ, θα μιλήσεις», ανέφερε σε μετέπειτα τηλεοπτική του συνέντευξη.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-ctwtblwao2zt)


Ήδη, με τον σύντροφό του, έχει συνάψει σύμφωνο συμβίωσης. Οι δυο τους, μαζί με τη σκυλίτσα τους Farlie φωτογραφήθηκαν και μίλησαν στο «Antivirus».

«Έχουμε κάνει σύμφωνο συμβίωσης στην Αμερική και αυτό που σχεδιάζουμε τώρα είναι να κάνουμε παιδιά με παρένθετη μητέρα. Όμως με στενοχωρεί ότι στην Αμερική μπορεί να κάνουμε παιδιά και οικογένεια που δεν θα αναγνωρίζεται στην Ελλάδα», είχε πει, όταν ρωτήθηκε αν σκοπεύουν να αποκτήσουν παιδιά.

kasselakis_kei1
Ο Στέφανος Κασσελάκης έχει συνάψει σύμφωνο συμβίωσης με τον Tyler Mcbeth και θα επιδιώξουν να κάνουν παιδιά με παρένθετη μητέρα






Το coming out στα 31 του

Ο Στέφανος Κασσελάκης παραδέχθηκε τον σεξουαλικό του προσανατολισμό στα 31 του χρόνια. Ο ίδιος, το κατάλαβε όταν ήταν 15-16 ετών, αλλά όπως λέει είχε θάψει πολύ βαθιά το ζήτημα της σεξουαλικότητάς του.

«Στην Αμερική όταν είσαι 31 και κάνεις coming out, σου λένε “Oh my god, that’s late” (Ω Θεέ μου, είναι αργά)». Όπως εξηγεί πάντως, σε καμία περίπτωση δεν επιδιώκει να παρουσιαστεί με το «γεια σας, είμαι gay», καθώς δεν δηλώνει ακτιβιστής. Αντίθετα, όπως λέει, το θέμα της σεξουαλικότητας ήταν μία δύσκολη προσωπική εμπειρία μέχρι τα 31 του.

Πλέον, ο Στέφανος Κασσελάκης αναμένεται να ανακοινώσει τις προσωπικές του αποφάσεις για το αν θα κατέβει υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Λίγο πάντως πριν τις ανακοινώσεις, δήλωσε ενθουσιασμένος για την ανταπόκριση που είχε η πολιτική του πλατφόρμα και διαβεβαίωσε ότι διαβάζει όλες τις προτάσεις που του στέλνουν.

«Κάποιες από αυτές τις προτάσεις θα τις δείτε σύντομα να εντάσσονται στο σχέδιό μας. Σας παραθέτω εδώ, σε κάρτες, τα βασικά σημεία της πλατφόρμας μας και περιμένω και νέες προτάσεις σας. Γιατί μόνο με διάδραση, μόνο με το «μαζί», μόνο με σχέδιο, αλλάζει η Ελλάδα», αναφέρει στην τελευταία του ανάρτηση.

Πριν από λίγες μέρες μοιράστηκα μαζί σας μία πλατφόρμα προτάσεων για τη ριζοσπαστική ανασυγκρότηση της χώρας. Είμαι...

Posted by Stefanos Kasselakis on Sunday, August 27, 2023







Ειδήσεις σήμερα:

Έρχεται αξιολόγηση και από τους πολίτες στο Δημόσιο μέσω πλατφόρμας σαν το Tripadvisor


Νέα ανάρτηση Κασσελάκη: Είμαι ενθουσιασμένος από την ανταπόκρισή σας


Η Κλέλια Ανδριολάτου κολυμπά σχεδόν γυμνή στη Λίμνη Δόξας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης