Φωτιές σε Λουτράκι - Δερβενοχώρια: Στην Εθνική Οδό και τα δύο μέτωπα

Φωτιές σε Λουτράκι - Δερβενοχώρια: Στην Εθνική Οδό και τα δύο μέτωπα

Τα δύο μέτωπα έρχονται όλο και πιο κοντά - Η φωτιά στα Δερβενοχώρια διένυσε μια απόσταση 2,5 χιλιομέτρων σε 20 λεπτά - Μεγάλη κινητοποίηση για τα διυλιστήρια της Motor Oil

dervenoxwria_mak_2
Στην Εθνική Οδό Αθηνών - Κορίνθου κατευθύνονται τα δύο μεγάλα μέτωπα της φωτιάς από το Δερβενοχώρι και το Λουτράκι.

Τα δύο μέτωπα συνεχίζουν να κινούνται ανεξέλεγκτα παρά την τιτάνια μάχη που δίνουν οι δυνάμεις πυρόσβεσης.

Τα πύρινα μέτωπα κινούνται με τρομακτική ταχύτητα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το γεγονός ότι η φωτιά στα Δερβενοχώρια διένυσε μια απόσταση 2,5 χιλιομέτρων σε 20 λεπτά και έφτασε στην Εθνική Οδό!

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cu5eyai8oo1l)
Κλείσιμο


Ο εκπρόσωπος τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος Βασίλης Βαθρακογιάννης κατά τη διάρκεια της έκτακτης ενημέρωσης για τις πυρκαγιές ανέφερε ότι η φωτιά στα Δερβενοχώρια είναι σε εξέλιξη και έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις, προκάλεσε ζημιές, με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας να πραγματοποιούν δεκάδες απεγκλωβισμούς πολιτών.

Για τη φωτιά στο Λουτράκι η οποία βρίσκεται σε μια απόσταση 30 χιλιομέτρων από το μέτωπο των Δερβενοχωρίων, είπε ότι παρά τις μεγάλες προσπάθειες που γίνονται δεν έχει ελγχθεί ακόμη ενώ λίγο μετά τις επτά το απόγευμα εστάλη μήνυμα από το 112 για εκκένωση του οικισμού Γλυκιά Ζωή Κορινθίας, πολύ κοντά στα διυλιστήρια της Motor Oil.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cu5f1abd1eqx)


Στο Λουτράκι, η φωτιά αναζωπυρώθηκε στην περιοχή γύρω από τα διυλιστήρια και επιχείρησαν 2 ελικόπτερα και 2 πυροσβεστικά αεροσκάφη. Η προσπάθεια των πυροσβεστικών δυνάμεων έφερε καρπούς καθώς ετέθη υπό έλεγχο λίγο μετά τις 8 το βράδυ.

Λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς που έχει ξεσπάσει στα Δερβενοχώρια και το Λουτράκι με τις φλόγες να έχουν φτάσει μέχρι τη Μάνδρα, η Αστυνομία προχώρησε σε διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων σε κοντινές περιοχές.

Συγκεκριμένα, διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στη νέα και παλαιά Εθνική Αθηνών – Κορίνθου, από τα διόδια της Ελευσίνας μέχρι τα διόδια Κορίνθου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Ωστόσο υπάρχει φόβος ότι η φωτιά στη Μάνδρα μπορεί και να «συναντηθεί» με αυτήν του Λουτρακίου, καθώς και στις δύο περιπτώσεις οι φλόγες βρίσκονται πλέον πολύ κοντά στην Εθνική Οδό.

Βίντεο - σοκ από τη φωτιά στη Μάνδρα - Μαύροι καπνοί και... ορατότης μηδέν

Σκοτείνιασε η Εθνική Οδός. Σοκαριστικές εικόνες αποτυπώνει ένα βίντεο από αυτοκίνητο που κατευθύνεται προς Αθήνα στο ύψος της Νέας Περάμου.

Η φωτιά από τα Δερβενοχώρια έφτασε μέχρι τη Μάνδρα και πλησιάζει στην Εθνική Οδό. Η ατμόσφαιρα είναι κάτι παραπάνω από αποπνικτική και οι οδηγοί που κατευθύνονται προς Αθήνα αντιμετωπίζουν πρόβλημα και με την ορατότητα σε πολλά σημεία.

Βίντεο-σοκ: Η φωτιά της Μάνδρας 100 μέτρα από την Εθνική


Ειδήσεις σήμερα:

Live Update: Συγκλονιστικά βίντεο και φωτογραφίες - Λεπτό προς λεπτό οι μάχες με τις φλόγες σε Δερβενοχώρια, Λουτράκι

Βίντεο: Αστυνομικοί προσπαθούν να πείσουν μοναχές να εκκενώσουν μοναστήρι στη Μάνδρα και αυτές ψάλλουν

Φωτιά στα Δερβενοχώρια: Εκκένωση στον Άγιο Χαράλαμπο Μάνδρας - Αστυνομικοί παίρνουν τα παιδιά στα χέρια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης