Οντέρ Μουμίν: Σάλος με τον δήμαρχο Ιάσμου - Στοχοποιεί πολιτικούς αντιπάλους, ζητά παραιτήσεις, κόβει μισθούς

Οντέρ Μουμίν: Σάλος με τον δήμαρχο Ιάσμου - Στοχοποιεί πολιτικούς αντιπάλους, ζητά παραιτήσεις, κόβει μισθούς

Αντιδράσεις προκαλούν οι αποφάσεις του Οντέρ Μουμίν - Τι καταγγέλλουν εργαζόμενοι - Παρέμβαση Βορίδη για «τυχόν έκνομες ενέργειες»

moumin1
Σειρά αποφάσεων για ανακλήσεις αντιδημάρχων, απολύσεις εργαζομένων και σφράγιση της Ταμειακής Υπηρεσίας έχει πάρει ο δήμαρχος Ιάσμου Οντέρ Μουμίν, ακολουθώντας μάλλον ανορθόδοξες πρακτικές για τη διοίκηση της πόλης. Πάντως  οι κινήσεις του έχουν μπει στο μικροσκόπιο του υπουργείου Εσωτερικών, καθώς ο Μάκης Βορίδης, με παρέμβασή του, ανακοίνωσε ότι ερευνώνται τυχόν έκνομες ενέργειες.

Κι αν ο ίδιος διατείνεται ότι οι αντιδήμαρχοι και οι υπάλληλοι έχουν σχέσεις με την FETO, την οργάνωση του Φετουλάχ Γκουλέν, που στην Τουρκία θεωρείται «τρομοκρατική», ο δήμαρχος επικαλείται συνεχώς «λόγους δημοσίου συμφέροντος», για να αιτιολογεί τις αποφάσεις του.

Αυτές τις ημέρες, σύμφωνα με έγγραφο που δημοσιεύτηκε στη Διαύγεια, ο κ. Μουμίν βρίσκεται στην Αθήνα, όπου θα παραμείνει έως την Πρωτοχρονιά. Η μετακίνησή του έγινε «καθ’ υπέρβαση του νόμιμου ποσού», πάντα «για λόγους εθνικής ασφάλειας και δημοσίου συμφέροντος».

dimarxos_dim


Εργαζόμενοι καταγγέλλουν απολύσεις και διακοπή μισθών

Εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι τους τελευταίους μήνες ο δήμαρχος Ιάσμου έχει προχωρήσει σε απολύσεις υπαλλήλων, αναστολή επτά υπαλλήλων και τρίμηνη διακοπή μισθών. «Κερασάκι στην τούρτα» ήταν οι απολύσεις δύο εργαζομένων -ο ένας στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» και οι ανακλήσεις όλων των αντιδημάρχων, με τον ίδιο να συγκεντρώνει στο πρόσωπό του όλες τις εξουσίες.

Κλείσιμο
Μία πρόχειρη ανάγνωση των ανακοινώσεων του Δήμου στο Facebook δείχνει ότι το τελευταίο διάστημα έχουν υπάρξει πολλές υπηρεσιακές αλλαγές, ενώ ο δήμαρχος δεν διστάζει να χρησιμοποιεί την ιστοσελίδα για να προβάλλει όχι μόνο τα πεπραγμένα του, αλλά και τη στάση του για άτομα που θεωρεί πολιτικούς αντιπάλους.

Σε πρόσφατη ανάρτησή του, ο κ. Μουμίν σχολιάζει καυστικά μία ανάρτηση, στην οποία, όπως υποστηρίζει «απανωτά ορθογραφικά και συντακτικά λάθη καταδεικνύουν ερασιτεχνισμό και σαν να παραπέμπουν σε βαριά κακουργήματα (πιθανότατα εγχώρια εγκληματική οργάνωση σε συρροή με διεθνή εγκληματική οργάνωση)». Ο δήμαρχος μιλά για οργάνωση τουλάχιστον 20 μελών, Χριστιανών και Μουσουλμάνων, ενώ δεν εξαιρεί και τον Ευριπίδη Στυλιανίδη, ο οποίος για τον ίδιο είναι μάλλον «κόκκινο πανί».


Απόλυτη σύγχυση. Απανωτά ορθογραφικά και συντακτικά λάθη καταδεικνύουν ερασιτεχνισμό και σαν να παραπέμπουν σε βαριά...

Posted by Δήμος Ιάσμου on Friday, December 23, 2022



Η σφράγιση της Ταμειακής Υπηρεσίας και οι πληρωμές εκτός


Λίγες ημέρες πριν, ο δήμαρχος Ιάσμου, επικαλούμενος πάλι «εξαιρετικούς και επιτακτικούς λόγους δημοσίου συμφέροντος» διέταξε τη σφράγιση του χώρου της Ταμειακής Υπηρεσίας. Λόγω των εορτών, αποφάσισε ότι η πληρωμή της μισθοδοσίας των εργαζομένων θα γίνεται «κατ'εξαίρεση και σε χώρο εκτός του χώρου της Ταμειακής Υπηρεσίας». Ήδη είχε παραπέμψει στο πειθαρχικό δύο εργαζόμενους της υπηρεσίας.

Ο Δήμαρχος Ιάσμου : Για αναγκαίους, εξαιρετικούς και επιτακτικούς λόγους δημοσίου συμφέροντος, διατάσσει τη σφράγιση...

Posted by Δήμος Ιάσμου on Sunday, December 18, 2022



Τρεις ημέρες νωρίτερα, στις 16 Δεκεμβρίου, ανακοίνωσε την αποδοχή της παραίτησης της μέχρι πρότινος Ειδικής του Συνεργάτιδος, ενώ ανακάλεσε μέχρι νεωτέρας όλες τις άδειες, όλων των υπαλλήλων και όλων των υπηρεσιών, πλην των αδειών ασθενείας.

Ο Δήμαρχος Ιάσμου : ▪︎Αποδέχεται την παραίτησή της και απαλάσσει, την μέχρι πρότινος Ειδική Συνεργάτιδα του Δημάρχου...

Posted by Δήμος Ιάσμου on Friday, December 16, 2022


Στο πειθαρχικό, με το ερώτημα της οριστικής απόλυσης, είχε παραπέμψει άλλους τρεις υπαλλήλους στις 9 Δεκεμβρίου, τους οποίους κατηγορεί για παράβαση καθήκοντος και για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Ο Δήμαρχος Ιάσμου : Θέτει σε αναστολή εκτέλεσης καθηκόντων και παραπέμπει στο Πειθαρχικό Συμβούλιο, για οριστική...

Posted by Δήμος Ιάσμου on Friday, December 16, 2022



«Ζητώ άμεσα τις παραιτήσεις σας»

Σε υψηλούς τόνους μίλησε ο κ. Μουμίν και για τους προκατόχους του, που κάλεσε να παραιτηθούν.

«Ζητώ άμεσα τις παραιτήσεις σας, από τις θέσεις δημοτικών συμβούλων που κατέχετε, για να ξεβρομίσει επιτέλους το Δημοτικό Συμβούλιο Ιάσμου» έγραψε στη σελίδα του δήμου στο Facebook.

Οι πρώην Δήμαρχοι Ιάσμου, Αμούτζας (2006-2010) και Καδή (2010-2019). Από κοινού κατακλέψατε το δήμο Ιάσμου εις βάρος των...

Posted by Δήμος Ιάσμου on Sunday, December 4, 2022


Από τα βέλη του δεν ξέφυγαν και τρία μέλη της παράταξής του, τα οποία διεγράφησαν, όπως και πρώην ειδική συνεργάτιδα, την οποία έθεσε εκτός συνδυασμού.


Η δημοτική παράταξη ΕΜΠΡΟΣ διέγραψε τους κκ. Μεχμέτ Μεχμέτ, Ερτζάν Μουεμίν και Ερκάν Κίντς. Οι διαγραφέντες παραμένουν...

Posted by Δήμος Ιάσμου on Friday, October 7, 2022


Ανακάλεσε τους αντιδημάρχους και κρατά στο πρόσωπό του όλες τις αρμοδιότητες

Πλέον,  ο  Οντέρ Μουμίν, ανακάλεσε όλους τους αντιδημάρχους, κρατώντας για τον ίδιο - και μόνο – τη διοίκηση όλου του δήμου και των δημοτικών επιχειρήσεων.

Ο δήμαρχος ζήτησε επίσης  τις παραιτήσεις των υπηρεσιακών και αιρετών του δήμου Ιάσμου, «οι οποίοι εμπλέκονται ή συσχετίζονται με την Παγκόσμια Τρομοκρατική Οργάνωση FETÖ και την εγχώρια Εγκληματική Όργανωση ΕΥΡ-ΑΚΗ».


Στην τελευταία ανάρτηση, ανακοινώθηκε η ανάκληση των αντιδημάρχων και των προέδρων των Νομικών Προσώπων του δήμου και την ανάθεση των καθηκόντων τους στον ίδιο. Επίσης, ζητά παραιτήσεις όλων όσοι «εμπλέκονται ή συσχετίζονται με την Παγκόσμια Τρομοκρατική Οργάνωση FETÖ και την εγχώρια Εγκληματική Οργάνωση ΕΥΡ-ΑΚΗ».


Αναλυτικά η ανακοίνωση του δήμου αναφέρει:

«Ο Δήμαρχος Ιάσμου, Οντέρ Μουμίν, ως Προϊστάμενος των υπηρεσιών: Ανακαλεί με αιτιολογημένη απόφασή του όλους τους Αντιδημάρχους του Δήμου Ιάσμου. Μέχρι νεωτέρας, κρατά στο πρόσωπό του όλες τις αρμοδιότητες του άρθρου 58 του Ν.3852/2010.

Σε συνέχειά των παραιτήσεων των Προέδρων των Νομικών Προσώπων του Δήμου Ιάσμου, κρατά και ασκεί τις Προεδρίες όλων των ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ του Δήμου Ιάσμου.

Καλεί άμεσα σε παραίτηση όλους τους υπηρεσιακούς και αιρετούς του Δήμου Ιάσμου, οι οποίοι εμπλέκονται ή συσχετίζονται με την Παγκόσμια Τρομοκρατική Οργάνωση FETÖ και την εγχώρια Εγκληματική Οργάνωση ΕΥΡ-ΑΚΗ».

Ο Δήμαρχος Ιάσμου ως Προϊστάμενος των υπηρεσιών : Ανακαλεί με αιτιολογημένη απόφασή του όλους τους Αντιδημάρχους του...

Posted by Δήμος Ιάσμου on Wednesday, December 28, 2022



Η απόλυση εργαζομένων

Ο κ. Μουμίν είχε επίσης ανακοινώσει την απόλυση εργαζόμενου σε πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας, και εργαζόμενης στο «Βοήθεια στο Σπίτι», με τον ισχυρισμό ότι ανήκουν στην οργάνωση του μουσουλμάνου Φετουλάχ Γκουλέν, FETÖ, που στην Τουρκία θεωρείται «τρομοκρατική».

Στην ιστοσελίδα του δήμου, αναφέρεται και το όνομα του τέως βουλευτή Ροδόπης με το ΠΑΣΟΚ, Αχμέτ Χατζηοσμάν, τον οποίον επίσης ο δήμαρχος κατηγορεί ότι ανήκει επίσης στην οργάνωση του Γκιουλέν.

Αναλυτικά οι δύο αναρτήσεις

«Ο Δήμαρχος Ιάσμου ως Προϊστάμενος των υπηρεσιών :
Αποφασίζει & διακόπτει, άμεσα & από σήμερα, τη σύμβαση εργασίας (Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας) του Νιαζή ΧΑΣΑΝ του Αλή, για σπουδαίο υπηρεσιακό λόγο – Ισχυρές ενδείξεις συμμετοχής στην τρομοκρατική οργάνωση FETÖ».

Ο Δήμαρχος Ιάσμου ως Προϊστάμενος των υπηρεσιών : Αποφασίζει & διακόπτει, άμεσα & από σήμερα, τη σύμβαση εργασίας...

Posted by Δήμος Ιάσμου on Friday, December 23, 2022


«Ο Δήμαρχος Ιάσμου ως Προϊστάμενος των υπηρεσιών:
Αποφασίζει & διακόπτει, άμεσα & από σήμερα, τη σύμβαση εργασίας (Πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι) της Ελισάβετ Τσουλίδου του Τάκη, για σπουδαίο υπηρεσιακό λόγο – Ισχυρές ενδείξεις συμμετοχής στην εγχώρια εγκληματική οργάνωση ΕΥΡ-ΑΚΗ.

Η Ελισάβετ Τσουλίδου αποτελεί σύνδεσμο και σχετίζεται με τον Σταύρο Καζάκη, τέως Δήμαρχο Ιάσμου και τον διαγραφέντα ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο, τέως Πρόεδρο ΔΣ Ιάσμου, Μεχμέτ Μεχμέτ.

Ο Μεχμέτ Μεχμέτ, ο σύζυγος του Μεχμέτ Μεχμέτ, Λεμάν (συγγενείς του τέως Βουλευτή ΠΑΣΟΚ Ροδόπης, Αχμέτ Χατζηοσμάν) αλλά και ο τέως Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ροδόπης, Αχμέτ Χατζηοσμάν, αποτελούν μέλη και της Διεθνούς Τρομοκρατικής Οργάνωσης FETÖ.».

Ο Δήμαρχος Ιάσμου ως Προϊστάμενος των υπηρεσιών : Αποφασίζει & διακόπτει, άμεσα & από σήμερα, τη σύμβαση εργασίας...

Posted by Δήμος Ιάσμου on Monday, December 26, 2022


Παρέμβαση Βορίδη για τις ενέργειες του δημάρχου


Οι ενέργειες του δημάρχου απασχόλησαν και τον υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη, που επικοινώνησε με τον ΓΓ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και του ζήτησε « να εξετάσει τυχόν έκνομες ενέργειες».

Με τον τρόπο αυτό, οι ενέργειες του δημάρχου θα αξιολογηθούν συνολικά, προκειμένου να αποφασιστούν τις αναγκαίες περαιτέρω ενέργειες για την αντιμετώπιση του θέματος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών

Ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης επικοινώνησε, για το ζήτημα που έχει προκύψει εξαιτίας των ενεργειών του Δημάρχου Ιάσμου Οντέρ Μουμίν, με τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας - Θράκης κ. Ιωάννη Σάββα και του ζήτησε να εξετάσει τυχόν έκνομες ενέργειες του εν λόγω Δημάρχου προκειμένου αυτές να αξιολογηθούν συνολικά και να αποφασίσει τις αναγκαίες περαιτέρω ενέργειες για την αντιμετώπιση του συγκεκριμένου θέματος.







Ειδήσεις σήμερα:

Πέθανε ο «βασιλιάς» Πελέ - Θρήνος στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης