Πατέρας Αντώνιος: Νέες αποκαλύψεις - «Διάλεγε ποια παιδιά θα πάνε στις κρουαζιέρες μαζί του, έδινε χρήματα στον 19χρονο»

Πατέρας Αντώνιος: Νέες αποκαλύψεις - «Διάλεγε ποια παιδιά θα πάνε στις κρουαζιέρες μαζί του, έδινε χρήματα στον 19χρονο»

«Κάθε μέρα ήταν με 50, 200 και 300 ευρώ » λέει η μητέρα ενός από τους καταγγέλλοντες - Τι αποκάλυψε ο θείος του 19χρονου

pateras-antonios-kivotos
Πληθαίνουν οι μαρτυρίες για την «Κιβωτό του Κόσμου» και τον πατέρα Αντώνιο, μετά τις καταγγελίες για ξυλοδαρμούς και σεξουαλική κακοποίηση σε δομές της οργάνωσης.

Η μητέρα του ενός από τους καταγγέλλοντες που πήγαν στις Αρχές για να αποκαλύψουν τα περιστατικά ασέλγειας και ξυλοδαρμού στην «Κιβωτό του Κόσμου», μίλησε στο T-live. Όπως δήλωσε, η ίδια δεν είχε τη δύναμη να πάει να κάνει καταγγελία, ωστόσο κάθε βράδυ προσευχόταν, όπως είπε, να βρεθούν και να τιμωρηθούν οι ένοχοι, οι άνθρωποι εκείνοι που βασάνιζαν τα παιδιά.

«Τα παιδιά ήταν χτυπημένα με φουσκωμένο μάγουλο, με το ένα μάτι μαυρισμένο… Το παιδί μου ήταν μαυρισμένο στο μάγουλο, σαν να είχε στραβώσει το πρόσωπό του από το ξύλο. Κατάλαβα τι γίνεται. Φοβόταν το παιδί μου να το πάρω σπίτι. Έβγαζαν τα παιδιά μέσα στην ημέρα να πάνε για δουλειά και τα κλείδωναν στο δωμάτιο το βράδυ» είπε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά στον πατέρα Αντώνιο, είπε: «Δεν τον είχα δει. Όταν πήρα το παιδί, τον είδα. Το παιδί μου πήγαινε συχνά για μπάνιο με τον πατέρα Αντώνιο. Είχε λεφτά ο 19χρονος που έκανε την καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση. Έλεγε στον γιο μου ότι τα χρήματα του τα έδινε ο πάτερ. Του είχε αγοράσει ακριβό κινητό και παπούτσια. Κάθε μέρα 50 ευρώ, 200 και 300…».

Δείτε το βίντεο:

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-coi0xmd1f049)

Ο πατέρας Αντώνιος επέλεγε ποια παιδιά θα τον συνοδεύσουν στις κρουαζιέρες

Κλείσιμο
Στο μεταξύ, ο θείος του 19χρονου- από την καταγγελία του οποίου ξεκίνησαν οι φρικτές αποκαλύψεις για ασέλγεια και κακοποίηση των παιδιών- μίλησε στο Live News για τις κρουαζιέρες του πατέρα Αντώνιου μαζί με κάποια από τα φιλοξενούμενα παιδιά, επισημαίνοντας ότι  ο ιδρυτής της της «Κιβωτού του Κόσμου» επέλεγε ο ίδιος ποια παιδιά θα τον συνοδεύσουν, τα οποία ως επί το πλείστον ήταν αγόρια.

«Πέρασε πανεπιστήμιο και επειδή πέρασε επαρχία του λέει “ε τι να πας τώρα εκεί κάτσε εδώ, θα σε βάλω εγώ με υποτροφία στην Καλών Τεχνών, θα κάνεις εικονογραφίες στις εκκλησίες. Τι θέλεις τώρα να τρέχεις στις επαρχίες;”… Και δεν τον έβαζε πουθενά και τον είχε και δούλευε αποθηκάριος» περιέγραψε ο θείος του 19χρονου, αναφορικά με τα όσα έταζε ο πατέρας Αντώνιος στον ανιψιό του.

Δείτε το βίντεο:

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-coi3c3jziyw1)

Επίσης, αποκάλυψε πως την περίοδο των Χριστουγέννων εργαζόμενοι της δομής δεν επέτρεψαν στους συγγενείς των παιδιών να τα επισκεφθούν με την πρόφαση των συνεπειών-τιμωριών. «Τους είπαμε “χριστουγεννιάτικα τα έχετε τιμωρία;” και μας απάντησαν πως πρέπει να ακολουθούν τους κανόνες. Πήραν τα δώρα και μας έδιωξαν» κατέληξε.

Ειδήσεις σήμερα:

Κιβωτός του Κόσμου: Ακόμη και αύριο οι πρώτες καταθέσεις - Τουλάχιστον 10 καταγγελίες στον Συνήγορο του Πολίτη

Χαλκιδική: «Δεν έστειλε κανένα μήνυμα πριν εξαφανιστεί» λέει η αδερφή της 30χρονης

Προϋπολογισμός: Μέτρα στήριξης 5,2 δισ. ευρώ προβλέπει ο προϋπολογισμός του 2023
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης