Associated Press: Ο Μπάιντεν επαινεί την Ελλάδα για τον ηγετικό ρόλο στον πόλεμο της Ουκρανίας

Associated Press: Ο Μπάιντεν επαινεί την Ελλάδα για τον ηγετικό ρόλο στον πόλεμο της Ουκρανίας

Όπως παρατηρεί το Assosiated Press, καθώς η Ευρώπη προσπαθεί να απεξαρτηθεί από τη ρωσική ενέργεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει προωθήσει την ιδέα η Ελλάδα να γίνει ενεργειακός κόμβος

wh
Ενώ μαίνεται ο πόλεμος στην Ουκρανία, τα αμερικανικά ΜΜΕ εστιάζουν στα εγκωμιαστικά σχόλια του Αμερικανού προέδρου όσον αφορά στη στάση της Ελλάδας.

Το Associated Press παρουσίασε τη συνάντηση Τζο Μπάιντεν και Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον εξής τίτλο: «Ο Μπάιντεν επαινεί την Ελλάδα για τον ηγετικό ρόλο της μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία».

ap1


«Θέλω να σε ευχαριστήσω, κ. πρωθυπουργέ, για τον ηθικό, ηγετικό ρόλο που έχει διαδραματίσει η Ελλάδα. Δεν είναι εύκολο. Το γνωρίζω και σας ευχαριστώ» ήταν, μεταξύ άλλων, τα λόγια του αμερικανού προέδρου.

Όπως παρατηρεί το Assosiated Press, καθώς η Ευρώπη προσπαθεί να απεξαρτηθεί από τη ρωσική ενέργεια, ο κ. Μητσοτάκης έχει προωθήσει την ιδέα η Ελλάδα να γίνει ενεργειακός κόμβος που θα μπορεί να φέρει φυσικό αέριο από τη νοτιοδυτική Ασία και τη Μέση Ανατολή προς την ανατολική Ευρώπη.

Κλείσιμο
Ένας νέος αγωγός Ελλάδας-Βουλγαρίας, που κατασκευάστηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19 και αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία τον Ιούνιο, πρόκειται να μεταφέρει μεγάλες ποσότητες φυσικού αερίου μεταξύ των δύο χωρών και προς τις δύο κατευθύνσεις για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, την τροφοδοσία της βιομηχανίας και τη θέρμανση κατοικιών.

Η νέα σύνδεση του αγωγού, που ονομάζεται Διασυνδετήριος Αγωγός Φυσικού Αερίου Ελλάδας-Βουλγαρίας, θα δώσει στη Βουλγαρία πρόσβαση σε λιμάνια της γειτονικής Ελλάδας που εισάγουν υγροποιημένο φυσικό αέριο ή LNG, και επίσης θα φέρει αέριο από το Αζερμπαϊτζάν μέσω ενός νέου συστήματος αγωγών που καταλήγει στην Ιταλία.

Ειδήσεις σήμερα

«Καταπέλτης» η εισαγγελέας: Αδιανόητη η σκληρότητα του Αναγνωστόπουλου, έβαλε πάνω στη νεκρή μάνα το παιδί

«Λάθος με εκτεταμένες επιπτώσεις» το σχέδιο της Σουηδίας και της Φινλανδίας να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ, λέει η Μόσχα

«Ο Μάκης ήταν ένα δυνατό παιδί, δεν είχε λόγο να αυτοκτονήσει», λέει ο προπονητής του 13χρονου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης