Καιρός Σαββατοκύριακο: Υψηλές συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν περισσότερο

Καιρός Σαββατοκύριακο: Υψηλές συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν περισσότερο

Η αυξημένη συγκέντρωση σκόνης θα έχει διάρκεια, προκαλώντας σημαντικά προβλήματα ορατότητας - Ποιες ομάδες θεωρούνται υψηλού κινδύνου 

278266050_534451671377865_3820486895519688599_n
Μεταφορά αφρικανικής σκόνης αναμένεται το Σαββατοκύριακο σε μεγάλο μέρος της χώρας, με τους ειδικούς να κρούουν τον κώδωνα. Για τις υψηλές συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης, που θα αρχίσει να φεύγει από την ατμόσφαιρα τη Μεγάλη Δευτέρα, μιλά ο Σάκης Αρναούτογλου.

Η αφρικανική σκόνη θα καταγραφεί ειδικότερα στα δυτικά, κεντρικά και νότια το Σάββατο και στα ανατολικά και νότια την Κυριακή.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ.Αρναούτογλου γράφει σε ανάρτησή του στο Facebook, ότι θα είναι «ιδιαίτερα έντονο το επεισόδιο μεταφοράς αφρικανικής σκόνης το ερχόμενο Σαββατοκύριακο! Θέλει προσοχή!» και συμπληρώνει ότι «τα τελευταία διαθέσιμα δεδομένα υποδεικνύουν ότι οι υψηλότερες συγκεντρώσεις σκόνης στις περισσότερες περιοχές της χώρας θα καταγραφούν στα δυτικά, κεντρικά και νότια το Σάββατο και στα βόρεια, στα ανατολικά και νότια την Κυριακή!»

Η αυξημένη συγκέντρωση σκόνης θα έχει διάρκεια, προκαλώντας σημαντικά προβλήματα ορατότητας. 

«Λόγω των αυξημένων συγκεντρώσεων σκόνης, εκτός από την περιορισμένη ορατότητα που μπορεί αυτή να προκαλέσει, τα φαινόμενα (βροχές/καταιγίδες) που αναμένεται να σημειωθούν σε αρκετές περιοχές, θα έχουν σε πολλές περιπτώσεις και χαρακτηριστικά λασποβροχής. Σταδιακή απομάκρυνση των υψηλών συγκεντρώσεων σκόνης αναμένεται κατά τη διάρκεια της Μέγαλης Δευτέρας» επισημαίνει, ακόμη, ο κ.Αρναούτογλου.

Όσον αφορά στις ομάδες υψηλού κινδύνου αναφέρει τα εξής: 

Κλείσιμο
«Ενήλικες με αναπνευστικό πρόβλημα
Ενήλικες καρδιοπαθείς και παιδιά με αναπνευστικά προβλήματα θα πρέπει να περιορίσουν κάθε έντονη σωματική άσκηση, ιδιαίτερα αν αυτή γίνεται σε εξωτερικούς χώρους.
Γενικά καλό θα είναι κάθε άτομο που θα αισθάνεται ενόχληση στα μάτια ή εμφανίζει βήχα, ρινική συμφόρηση ή ενόχληση στο λαιμό να περιορίσει τη σωματική του άσκηση – δραστηριότητα, ιδιαίτερα αν αυτή γίνεται σε εξωτερικούς χώρους».

Ολόκληρη η ανάρτηση του Σάκη Αρναούτογλου




Ειδήσεις σήμερα:

Στο στόχαστρο του ΠΟΥ το στέλεχος του κορωνοϊού ΧΕ - Πόσο μεταδοτικό είναι και πού έχει εντοπιστεί

Το Ωνάσειο διαψεύδει ότι χορηγήθηκε κεταμίνη στην Τζωρτζίνα

Το ξέσπασμα της μητέρας της Καρολάιν: «Το τέρας με έβαλε να πληρώσω το φέρετρο, ζήτησε 2.000 ευρώ»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης