Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: Η Τζωρτζίνα είχε λάβει κεταμίνη στο Ωνάσειο, λέει ο δικηγόρος της Πισπιρίγκου - Διαψεύδει το νοσοκομείο

Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: Η Τζωρτζίνα είχε λάβει κεταμίνη στο Ωνάσειο, λέει ο δικηγόρος της Πισπιρίγκου - Διαψεύδει το νοσοκομείο

Επικαλούμενος νοσοκόμα του Ωνασείου, ο δικηγόρος της 33χρονης κατηγορουμένης, είπε ότι είχε χορηγηθεί κεταμίνη στην 9χρονη, κατά τη νοσηλεία της εκεί, τον Μάιο του 2021 - Διαβάστε την  επίσημη απάντηση του νοσοκομείου

gorgina-1
Η ουσία κεταμίνη, που σκότωσε την 9χρονη Τζωρτζίνα, φέρεται να είχε χορηγηθεί στο παιδί και όταν νοσηλεύτηκε στο Ωνάσειο. Αυτό  ισχυρίστηκε ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Όθων Παπαδόπουλος, μιλώντας στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star, ισχυρισμός όμως που δεν ισχύει. 

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cj9zdxtq6mxt)


Όπως προκύπτει από τον ιατρικό φάκελλο της Τζωρτζίνας και σύμφωνα με ανακοίνωση του Ωνασείου, στο κορίτσι ουδέποτε χορηγήθηκε  κεταμίνη στη διάρκεια της εκεί νοσηλείας του.  

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cja05irfwe09)


Κλείσιμο
«Νοσοκόμα του Ωνάσειου Νοσοκομείου που επικοινώνησε μαζί μου, μου είπε ότι στην Τζωρτζίνα είχε χορηγηθεί στο παρελθόν κεταμίνη, όταν ήταν στη ΜΕΘ, και είναι καταγεγραμμένο» είπε ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου. «Η νοσηλεύτρια μου είπε πολλά πράγματα που είχαν γίνει στο Ωνάσειο. Ήταν υπεύθυνη για τη νοσηλεία της Τζωρτζίνας. Μου είπε ότι το παιδί ήταν σε πολύ βαριά κατάσταση. Δεν έχει κληθεί ακόμα να καταθέσει, αλλά θα κληθεί» συμπλήρωσε, υποστηρίζοντας ότι αυτό θα κατατεθεί και εγγράφως.

Το περιστατικό συνέβη τον Μάιο του 2021, αρκετούς μήνες πριν από τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας, και δεν σχετίζεται με τις τοξικολογικές εξετάσεις του παιδιού. «Όμως» όπως είπε, «δείχνει ότι χρησιμοποιείται πράγματι στην Παιδοχειρουργική και ότι μπορεί να χρησιμοποιήθηκε στο παρελθόν νοσοκομειακά. Στο Ωνάσειο, η χορήγηση κεταμίνης έγινε για κατασταλτικό λόγο και κατά τη διάρκεια νοσηλείας του παιδιού στη ΜΕΘ».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», όπου και εξέπνευσε η Τζωρτζίνα, αρχές του 2022, έχει ανακοινώσει επισήμως ότι ουδέποτε χορηγήθηκε κεταμίνη στο παιδί.

Η επίσημη ανακοίνωση από το Ωνάσειο

Σε συνέχεια δηλώσεων για χορήγηση κεταμίνης στην Γεωργία Δασκαλάκη, ενημερώνουμε ότι η κεταμίνη είναι αναισθητικό φάρμακο, το οποίο χορηγείται σε παιδιατρικούς ασθενείς σε χαμηλές δόσεις. Ο χρόνος ημίσειας ζωής του φαρμάκου στα παιδιά είναι 1-2 ώρες και πρακτικά δεν ανιχνεύεται στο αίμα μετά από μερικές ώρες.

Η νοσηλεία της Γεωργίας Δασκαλάκη στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο έλαβε χώρα επτά (7) μήνες πριν η ασθενής καταλήξει. Στον ιατρικό της φάκελο, δεν αναφέρεται χορήγηση κεταμίνης.

Ενημερώνουμε ότι ο ιατρικός της φάκελος παραλήφθηκε από τις αρμόδιες Αρχές στις 2 Μαρτίου 2022.



Ειδήσεις σήμερα:

Αρνητές εμβολίων σχεδίαζαν την απαγωγή του Γερμανού υπουργού Υγείας Καρλ Λάουτερμπαχ

Συγκλονίζει η σύζυγος του Αντώνη Συκάρη: «Ήταν το καλύτερο τέλος, εκεί θα ήθελε να φύγει»

Θρίλερ με την έκρηξη στο Moskva, τη ναυαρχίδα του ρωσικού στόλου στη Μαύρη Θάλασσα - Βυθίστηκε ή όχι;
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης