Έκτακτη σύσκεψη υπό τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Χαρδαλιά για την επερχόμενη κακοκαιρία «Ελπίς»

Έκτακτη σύσκεψη υπό τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Χαρδαλιά για την επερχόμενη κακοκαιρία «Ελπίς»

Έγινε ενημέρωση επί των μετεωρολογικών δεδομένων και των προγνωστικών μοντέλων και δόθηκαν κατευθύνσεις για την τήρηση από τις Ένοπλες Δυνάμεων

5463687
Έκτακτη σύσκεψη υπό τον υφυπουργό Εθνικής 'Αμυνας Νίκο Χαρδαλιά για την επερχόμενη κακοκαιρία «Ελπίς», πραγματοποιήθηκε σήμερα, στο υπουργείο Εθνικής 'Αμυνας.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης, ο διευθυντής Α΄ Κλάδου/ΓΕΕΘΑ υποστράτηγος Ιωάννης Τσιόπλος και ο διευθυντής του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ αρχιπλοίαρχος Γεώργιος Φλώρος.

Όπως ανακοινώθηκε, έγινε ενημέρωση επί των μετεωρολογικών δεδομένων και των τελευταίων προγνωστικών μοντέλων και δόθηκαν κατευθύνσεις για την τήρηση από τις Ένοπλες Δυνάμεις, απόλυτης ετοιμότητας συνδρομής στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, εφόσον απαιτηθεί κατά τη διάρκεια εξέλιξης των φαινομένων.

Πιο συγκεκριμένα, για την αντιμετώπιση της αναμενόμενης επιδείνωσης του καιρού με πιθανή εκδήλωση ακραίων φαινομένων, τηρούνται σε επιφυλακή τα προβλεπόμενα από το σχέδιο «Ξενοκράτης» και τα γενικά σχέδια της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, σχετικά τμήματα και μέσα.

Επιπλέον, από το Σάββατο 22 Ιανουαρίου, όλα τα τμήματα «Δευκαλίων» θα τηρούνται σε ετοιμότητα επέμβασης και άμεσης απόκρισης στο μισό του προβλεπόμενου χρόνου, ενώ παράλληλα βρίσκονται σε άμεση ετοιμότητα όλα τα προβλεπόμενα ιπτάμενα και άλλα μέσα για την ανάληψη αποστολών επιτήρησης, καθώς και έρευνας και διάσωσης, εφόσον απαιτηθεί.

Το υπουργείο Εθνικής 'Αμυνας, προστίθεται στην ανακοίνωση, βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία και συντονισμό και παραμένει σε πλήρη ετοιμότητα για να παρέχει στην Πολιτική Προστασία κάθε δυνατή βοήθεια για την άμεση επέμβαση στην αντιμετώπιση των όποιων προβλημάτων προκύψουν από την επερχόμενη κακοκαιρία.


Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη, πέθανε βρέφος 52 ημερών με κορωνοϊό

Υπόθεση βιασμού 24χρονης: Έρευνα στα σπίτια των εμπλεκομένων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Δίκη «ψευτογιατρού»: Άφηνε γυναίκες με σκλήρυνση κατά πλάκας να υποφέρουν και τους έλεγε πως έχουν... ψύξη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης