Συμμορίες ανηλίκων «χτυπούν» σε κεντρικά σημεία της Αθήνας, βγάζουν μαχαίρια για ένα κινητό

Συμμορίες ανηλίκων «χτυπούν» σε κεντρικά σημεία της Αθήνας, βγάζουν μαχαίρια για ένα κινητό

Πώς δρα η συμμορία - Οι μαρτυρίες που αποκαλύπτουν τον τρόπο που προκαλεί η συμμορία

Simories_Grab
Δεν διστάζουν να βγάλουν ακόμη και μαχαίρια για να αρπάξουν ένα κινητό. Τον απόλυτο τρόμο έχουν σκορπίσει συμμορίες ανηλίκων που κυκλοφορούν στην Αθήνα και συχνάζουν στα στέκια της νεολαίας. Στο στόχαστρό τους συνήθως μπαίνουν όσοι είναι καλοντυμένοι ή κρατούν ένα ακριβό κινητό.

Οι επιθέσεις γίνονται ακόμα και σε πολυσύχναστους εμπορικούς δρόμους. «Βγάζουν το μαχαίρι, σε σταματάνε. Εκεί παγώνεις, γιατί λες: “Εντάξει, τώρα ή δίνω κινητό, ή θα κάτσω να μαχαιρωθώ χωρίς λόγο”», λέει ένας νεαρός, μιλώντας στην κάμερα του ALPHA.


Επιθέσεις με μαχαίρια, ληστείες και άγριοι ξυλοδαρμοί... Συμμορίες ανηλίκων στήνουν καρτέρι σε πλατείες και πεζόδρομους σε συνομηλίκούς τους και κάνουν τα πάντα για να αρπάξουν ένα κινητό τηλέφωνο.

Τα μέλη των συμμοριών κυκλοφορούν στα στέκια των νέων και στοχοποιούν ανυποψίαστους συνομήλικούς τους. Κάποιος καλοντυμένος, ή κάποιος που κρατά ένα καλό κινητό, μπαίνει αμέσως στο στόχαστρό τους. Και αν το θύμα τους αντιδράσει, θα το ξυλοκοπήσουν ανελέητα… «Σε κυκλώνουν 4-5, πάντα να είστε λιγότεροι εσείς, περισσότεροι αυτοί και το πάνε έτσι», λέει ένας νεαρός, σημειώνοντας ότι στη δική του περίπτωση είχαν εξελιχθεί άσχημα τα πράγματα. «Είχε εξελιχθεί πολύ άσχημα, ξύλο στο δρόμο. Είχαμε φάει ξύλο» επισημαίνει χαρακτηριστικά.

Αν κάποιο μέλος της συμμορίας χρειάζεται κινητό θα ληστέψει. «Όποιος έχει ανάγκη, να το κάνει. Αλλά δεν είναι αυτό το κίνητρο πάντα. Να πάρει ένα κινητό» σημειώνει στον ALPHA ένας άλλος νεαρός, λέγοντας ότι πολλές φορές αυτό γίνεται και ως επίδειξη δύναμης.

Το βράδυ των Χριστουγέννων δεν δίστασε να τραυματίσει με μαχαίρια και να ληστέψει δύο φίλους, μπροστά στα μάτια πολλών περαστικών, στην πλατεία Μουρναζίου. Τα θύματα της ληστείας μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, ενώ δύο από τους δράστες συνελήφθησαν.


Ειδήσεις σήμερα

Λουκέτο και πρόστιμο 5.000 ευρώ για το πάρτι στις... τουαλέτες μαγαζιού στη Θεσσαλονίκη!

Θα φέρει η μετάλλαξη Omicron την αρχή του τέλους της πανδημίας;

Αυτή ήταν «απάντηση» των Ναπολιτάνων όταν ο δήμαρχός τους απαγόρευσε τα πυροτεχνήματα (Βίντεο)
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης