Έφη Κακαράντζουλα: Ο κυνισμός της μετά την επίθεση και η πρώτη φορά που αντίκρισε την Ιωάννα στο δικαστήριο

Έφη Κακαράντζουλα: Ο κυνισμός της μετά την επίθεση και η πρώτη φορά που αντίκρισε την Ιωάννα στο δικαστήριο

«Θα πάρει αποζημίωση και θα ζήσει» είχε πει στην ξαδέλφη του θύματος μετά την επίθεση - Με χειροπέδες και περιστοιχισμένη από πάνοπλους αστυνομικούς στην αίθουσα του δικαστηρίου - «Τι κοιτάς εσύ», της είπε η Ιωάννα πριν από την ανατριχιαστική κατάθεσή της

epithesi_vitrioli_thitis_xr
Για πρώτη φορά μετά την επίθεση που συγκλόνισε το πανελλήνιο τον Μάιο του 2020, όταν και περιέλουσε με βιτριόλι την Ιωάννα Παλιοσπύρου, η Έφη Κακαράντζουλα,  βρέθηκε απέναντι στο θύμα της στην αίθουσα το δικαστηρίου όπου ξεκίνησε η δίκη το πρωί της Πέμπτης.

Η κατηγορούμενη η οποια είναι προφυλακισμένη, όλο το προηγούμενο διάστημα είχε επιλέξει να μην εμφανιστεί δημοσίως και να μην δώσει το «παρών» ούτε κατά την εκκίνηση της δίκης πριν από 15 ημέρες. Αυτήν την φορά όμως, περίπου στις 09:15, λίγο αφότου η Ιωάννα Παλιοσπύρου είχε φτάσει στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, προσήλθε φορώντας χειροπέδες και συνοδευόμενη από πάνοπλους αστυνομικούς.

Μάλιστα για την είσοδό της στο κτήριο επελέγη η πίσω πόρτα και όχι η κεντρική είσοδος από την οποία πέρασε πιο πριν το θύμα, το οποίο ήταν ντυμένο στα λευκά φορώντας και προστατευτική μάσκα και καπέλο. Άλλωστε ο χώρος ήταν γεμάτος από δημοσιογράφους και τηλεοπτικές κάμερες.

Δείτε βίντεο από την στιγμή της άφιξης της κατηγορουμένης στο δικαστήριο:

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cen06tv2l77t-sf)

Η Έφη Κακαράντζουλα, η οποία εξαπέλυσε το μένος της ενάντια στην Ιωάννα για τα μάτια ενός άνδρα με τον οποίο τελικά το θύμα δεν είχε σχέση, οδηγήθηκε αμέσως στην αίθουσα του δικαστηρίου όπου και δεν κάθησε στο εδώλιο του κατηγορουμένου αλλά στην πρώτη σειρά των καθισμάτων. Ελάχιστα λεπτά πριν, οι συνήγοροι της Ιωάννας και η μητέρα της την πλησίασαν ενημερώνοντάς την πως η κατηγορούμενη βρίσκεται στο κτήριο των δικαστηρίων. «Μην νιώσεις άσχημα αν συγκινηθείς... είναι ανθρώπινο» της είπαν χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης: Ανατριχιαστική περιγραφή της επίθεσης από την Ιωάννα - «Έλιωνα, έλεγα Θεέ μου, βοήθησέ με»

Καθ' όλη την διάρκεια μέχρι να ξεκινήσουν οι καταθέσεις η Ιωάννα κοιτούσε επίμονα την γυναίκα που της επιτέθηκε. Λίγο πριν ανέβει στο βήμα μάλιστα, κοίταξε επίμονα την κατηγορούμενη, όταν εκείνη θέλησε να αλλάξει θέση, λέγοντάς της: «εσύ τι κοιτάς;».

Κλείσιμο
Από τα όσα κατέθεσε η Ιωάννα προκαλεί σοκ ο κυνισμός της κατηγορουμένης αλλά και η αδιαφορία της για το δράμα που προκάλεσε στο θύμα της. Περιγράφοντας μία στιχομυθία της με την ξαδέλφη της η Ιωάννα αποκαλύπτει όσα έλεγε η Έφη αμέσως μετά την επίθεση. Ρωτούσε την ξαδέλφη της πώς είναι η κατάσταση στο νοσοκομείο, ωστόσο με απόλυτο κυνισμό είπε: «Οκ, αν δε μπορεί να δουλέψει θα πάρει την αποζημίωση και θα ζήσει. Δεν έγινε κάτι». Σε άλλο σημείο μάλιστα η Ιωάννα Παλιοσπύρου περιγράφει πως αμέσως μετά την επίθεση και ενώ όλος ο κόσμος είχε αναστατωθεί από το περιστατικό, η Έφη «έβγαινε διασκέδαζε και χόρευε πάνω στα τραπέζια».

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας μέχρι στιγμής και με τα ευρήματα που βρέθηκαν στις ηλεκτρονικές συσκευές της κατηγορούμενης, πέντε χρόνια πριν την επίθεση με βιτριόλι είχε πληκτρολογήσει το email της Ιωάννας, ενώ στο κινητό της τηλέφωνο βρέθηκε μια φωτογραφία όπου φαίνεται να κρατά τον πομπό GPS Tracker που βρέθηκε στο αυτοκίνητο της Ιωάννας και ακόμα μια φωτογραφία που τραβήχτηκε τον Ιούνιο του 2019 στην είσοδο του σπιτιού της Ιωάννας.

Τι έλεγε στην ανακρίτρια

Από την πλευρά της πάντως, η 36χρονη κατηγορούμενη κατά την απολογία της στην ανακρίτρια τον περασμένο Απρίλιο είχε αναφέρει: «Δεν αποδέχομαι την κατηγορία όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο. Αποδέχομαι το αδίκημα της σωματικής βλάβης. Όλα τα έτη του ενήλικου βίου μου τα έχω διανύσει χωρίς παραβατική συμπεριφορά. Η στάση μου αυτή απέδειξε ότι υπερισχύει ο τρόπος ανατροφής μου και η δομή της προσωπικότητάς μου. Σε καμία περίπτωση δεν είμαι αμετανόητη και ανάλγητη και για αυτό με τη σημερινή μου απολογία μου θέλω να ζητήσω ειλικρινή και ταπεινή συγγνώμη για το κακό και τη θλίψη που προκάλεσα στην ίδια και στην οικογένειά της την οποία ελπίζω και να αποδεχτούν. Λυπάμαι ειλικρινά από τα βάθη της ψυχής μου».

Υπάρχει συνεργός; Ο άνδρας που αντάλλασσε μηνύματα με την κατηγορούμενη

Πλέον στο «προσκήνιο» της ακροαματικής διαδικασίας, αναμένεται να βρεθούν, σύμφωνα με πληροφορίες, μηνύματα που αντάλλασε η κατηγορούμενη από τον Απρίλιο του 2019 με έναν άνδρα. Από τα μηνύματα αυτά, προκύπτει πως η 36χρονη του ζητούσε να παρακολουθήσει το σπίτι της Ιωάννας και τον ρωτούσε για το πώς μπορεί να προμηθευτεί «κάτι» που η ίδια δεν μπορούσε να πάρει!

Το συγκεκριμένο πρόσωπο, αποδέκτης των γραπτών μηνυμάτων της Έφης Κακαράντζουλα δεν αποκλείεται, αν δεν εμφανιστεί αυτοβούλως στη δίκη, δεν αποκλείεται να κληθεί στο ακροατήριο προκειμένου να φωτίσει τη σχέση του με την κατηγορούμενη και να απαντήσει σε ερωτήσεις των παραγόντων της δίκης για το εάν αυτό που αναζητούσε η 36χρονη ήταν το καυστικό υγρό με το οποίο επιτέθηκε στην Ιωάννα. «Έλα ρε … Έφη εδώ! Θέλω να βρεθούμε νωρίτερα καθότι θέλω να μου βρεις κάτι που δεν μπορώ να πάω εγώ να το πάρω», έγραφε η Έφη Κακαράντζούλα σε ένα από τα μηνύματά της προς τον συγκεκριμένο άνδρα ενώ σε άλλο μήνυμά της με αποδέκτη και πάλι τον ίδιο ανέφερε: «Καλημέρα… τι κάνεις; Να σε ρωτήσω, παίζει να βρήκες αυτόν που μου έλεγες;». Να σημειωθεί ότι τα μηνύματα από την κατηγορούμενη στο συγκεκριμένο άνδρα, είχαν σταλεί αρκετά πριν την επίθεση, ενώ την ημέρα που η 36χρονη τέλεσε το έγκλημα φέρεται να τον κάλεσε 14 φορές.

Ειδήσεις σήμερα:

Καιρός: Ισχυροί βοριάδες με υψηλές θερμοκρασίες στην Κρήτη - Πού θα βρέχει σήμερα

Εφορία: «Δύσκολη» Πέμπτη με… 5 ραντεβού!

Σεισμός στην Κρήτη: Τραυματίστηκε εθελοντής στο Αρκαλοχώρι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης