Επίθεση με βιτριόλι - Χειρουργός Ιωάννας: Ανησυχώ βλέποντας το μεγάλο στρες να έχει επιπτώσεις στην υγεία της

Επίθεση με βιτριόλι - Χειρουργός Ιωάννας: Ανησυχώ βλέποντας το μεγάλο στρες να έχει επιπτώσεις στην υγεία της

«Η Ιωάννα φοράει τη διπλή μάσκα πολλές ώρες κάθε μέρα, παρά τη δυσκολία στην κίνηση που προκαλεί», δήλωσε η  διευθύντρια Πλαστικής Χειρουργικής στο Θριάσιο, Μαρία Καλοφώνου, εξηγώντας ότι τα σημεία χωρίς τραύματα είναι από τα γόνατα και κάτω

vitriloli
Λίγα σημεία στο σώμα της Ιωάννας είναι ανέπαφα από το βιτριόλι, καθώς η άτυχη γυναίκα έχει τραύματα σε πρόσωπο, κορμό και χέρια,  όπως δήλωσε η διευθύντρια Πλαστικής Χειρουργικής στο Θριάσιο, Μαρία Καλοφώνου.

«Το ζητούμενο είναι η Ιωάννα να έχει ενεργό συμμετοχή στη ζωή, αλλά ανησυχώ βλέποντας αυτό το στρες το μεγάλο να έχει ήδη επιπτώσεις πάνω στην υγεία της, στο σώμα της, στο δέρμα της και δεν ξέρουμε και πως θα εξελιχθεί όλο αυτό που ζει», τόνισε η γιατρός, η οποία μίλησε για 
την εμφάνιση του 35χρονου θύματος στη δικαστική αίθουσα όπου ξεκίνησε η δίκη για την υπόθεση της επίθεσης με το βιτριόλι.


 «Ήμουν στο δικαστήριο, έχω να καταθέσω πολύ συγκεκριμένα πράγματα, που αφορούν στην υγεία της Ιωάννας», είπε συγκεκριμένα. 

«Περίμενα να δω πόσο θα αντέξει. Ανησυχώ πραγματικά και ανθρώπινα. Θεωρώ δικαίωμά της και τιμή της που θέλει να συμμετέχει σε όλη αυτή τη διαδικασία» ανέφερε.

Η μάσκα θεραπείας 

Παράλληλα, η κ. Καλοφώνου εξήγησε ότι τη μάσκα τη φορά η Ιωάννα όχι μόνο για να βγαίνει έξω, αλλά τη χρησιμοποιεί και για αρκετές ώρες μέσα στο σπίτι της.

Κλείσιμο
«Η μάσκα είναι διπλή. Υπάρχει ένα φύλλο λεπτό σιλικόνης, το οποίο ακουμπά πάνω στο τραύμα και στη συνέχεια μια σκληρή πλαστική κατασκευή. Και τα δύο έχουν σκοπό να πιέζουν τις ουλές, γιατί οι μετεγκαυματικές ουλές έχουν την τάση να υπερτρέφονται, να φουσκώνουν, γι’ αυτό πρέπει να πιέζουμε τις ουλές», τόνισε.

«Η Ιωάννα φοράει αυτή τη διπλή μάσκα πολλές ώρες κάθε μέρα, παρά τη δυσκολία στην κίνηση που προκαλεί. Δεν είναι μια μάσκα που φόρεσε για να έρθει, είναι η θεραπεία της» συμπλήρωσε η γιατρός.

Όπως συμπλήρωσε η διευθύντρια Πλαστικής Χειρουργικής στο Θριάσιο, λίγα σημεία στο σώμα της Ιωάννας είναι ανέπαφα από το βιτριόλι που δέχθηκε. «Έχει καεί πέρα από το πρόσωπο, στον κορμό και τα χέρια. Τα σημεία χωρίς τραύματα είναι από τα γόνατα και κάτω» πρόσθεσε.

Τέλος, η Μαρία Καλοφώνου αναφέρθηκε και στη συνομιλία που είχε με την Ιωάννα στο περιθώριο της σημερινής διαδικασίας. «Με ρώταγε λεπτομέρειες για την αγωγή της. Βάζει στόχους για να συνεχίσει τη ζωή της» κατέληξε.

Ειδήσεις σήμερα:

Στενεύει ο κλοιός για τον πρίγκιπα Άντριου - Τα έγγραφα που αποδεικνύουν την ενοχή του στάλθηκαν στο «κρησφύγετό» του στο Μπαλμόραλ

Στα 2.422 τα νέα κρούσματα - 364 οι διασωληνωμένοι, 37 θάνατοι

Δικαστήρια: Με πιστοποιητικό Covid λειτουργούν από αύριο - Πότε επιτρέπεται το self test
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης