Μύκονος: Σαρωτικοί έλεγχοι στις παραλίες για τις παραβάσεις μετά το όργιο αυθαιρεσιών

Μύκονος: Σαρωτικοί έλεγχοι στις παραλίες για τις παραβάσεις μετά το όργιο αυθαιρεσιών

Με απόφαση του δημάρχου Μυκόνου, θα διενεργούνται έλεγχοι για τον εντοπισμό πιθανών παραβάσεων στις παραλίες - Πριν από ένα μήνα, στην παραλία Καλό Λιβάδι, ιδιοκτήτης ξενοδοχείου επιχείρησε να φτιάξει μπαρ με φοίνικες, κλείνοντας έτσι κομμάτι της παραλίας

fteliamesa
Στο στοχαστρο της δημοτικής Αρχής της Μυκόνου βρίσκονται οι παραλίες όπου εντοπίζονται αυθαίρετες κατασκευές που εμποδίζουν την ελεύθερη πρόσβαση.

Ο δήμαρχος του νησιού, Κωνσταντίνος Κουκάς, ζήτησε ελέγχους σε όλες τις παραλίες του νησιού για τυχόν παράνομες ενέργειες που έχουν συντελεστεί.

Δείτε εδώ το σχετικό έγγραφο

Σύμφωνα με την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Μυκόνου και τη σχετική κατεπείγουσα επιστολή του δημάρχου, καλείται άμεσα η αρμόδια Κτηματική Υπηρεσία Κυκλάδων με την Ελληνική Αστυνομία να προχωρήσουν άμεσα σε ελέγχους για τον εντοπισμό πιθανών παραβιάσεων στην παραλία και τον παλαιό αιγιαλό.

Η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Μυκόνου, όπως επισημαίνει ο δήμαρχος, θα παράσχει κάθε δυνατή συνδρομή για την έγκαιρη ολοκλήρωση των ελέγχων.

Δείτε εδώ το σχετικό έγγραφο 

Στις 30 Ιουλίου ένα νέο επεισόδιο αυθαιρεσίας, στη Μύκονο, είδε το φως της δημοσιότητας προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων. Στην παραλία Καλό Λιβάδι, σύμφωνα με έγγραφο που είχε φέρει στη δημοσιότητα το protothema.gr, ιδιοκτήτης ξενοδοχείου επιχείρησε να φτιάξει μπαρ με φοίνικες, κλείνοντας έτσι κομμάτι της παραλίας.

Το νέο όργιο αυθαιρεσίας δεν έμεινε ασχολίαστο από πλήθος κόσμου, ενώ πήρε μεγάλες διαστάσεις.

«Κατόπιν αυτοψίας που πραγματοποίησε η υπηρεσίας μας στις 24 Ιουλίου, σε οικόπεδο έμπροσθεν του ξενοδοχείου στην παραλία Καλό Λιβάδι Άνω Μεράς Μυκόνου, όπου διαπιστώθηκε η εναπόθεση φερτών υλικών, όπως άμμος και ογκόλιθοι, προέβη άμεσα σε διακοπή εργασιών με έγγραφο προς την Αστυνομική Υποδιεύθυνση Μυκόνου», έγραφε το σχετικό έγγραφο της διεύθυνσης τεχνικής υπηρεσίας Μυκόνου.

Το κύμα διαμαρτυριών οδήγησε την αρμόδια αρχή της Μυκόνου μαζί με την αστυνομία να μπλοκάρουν τη συνέχιση του έργου.

Στο σχετικό σημείωμα είχε διευκρινιστεί ότι πίσω από το πάγωμα της απόφασης, βρίσκεται το γεγονός ότι στις περιοχές «διαφύλαξης των αξιόλογων παραλιών - ακτών κολύμβησης του νησιού απαγορεύεται η αλλοίωση του φυσικού περιβάλλοντος».

Κλείσιμο
Υπενθυμίζεται ότι στο μικροσκόπιο των εισαγγελικών αρχών είχε μπει το όργιο οικοδομικών αυθαιρεσιών στη Μύκονο, με τις παράνομες δραστηριότητες να εντείνονται στην περίοδο του lockdown. Τα «μαύρα» μπετά έπεφταν το ένα μετά το άλλο, καθώς πολλοί ήταν εκείνοι που αποφάσιζαν να χτίσουν χωρίς να λογαριάζουν τους κανονισμούς του υπουργείου Περιβάλλοντος, επιδιώκοντας απλώς τη δημιουργία πολυτελών καταλυμάτων για τους τουρίστες που διατίθενται να πληρώσουν αδρά για τη διαμονή τους στο νησί των Ανέμων.

Όπως είχε δηλώσει στο protothema.gr, πολιτικός μηχανικός που δραστηριοποιείται σε Μύκονο, Πάρο και Σύρο, αρκετές παρανομίες πραγματοποιούνται με άδειες μικρής κλίμακας. Οι άδειες μικρής κλίμακας βγαίνουν με ευθύνη των πολιτικών μηχανικών με προϋπολογισμό έως 25.000 ευρώ και με προϋποθέσεις για επισκευές, διαρρυθμίσεις, μικρές διαμορφώσεις στον περιβάλλοντα χώρο και περιτοίχιση. Με αυτές τις άδειες λοιπόν καταλήγουν να σηκώνουν «τέρατα» αδιαφορώντας και για τις συνέπειες, αν και στη Μύκονο όλοι ξέρουν ότι όλα αυτά που συμβαίνουν και προκαλούν σε μας τους κοινούς θνητούς έκπληξη, είναι μιλημένα πριν καν πέσει το πρώτο τούβλο.

Τα παράνομα μπετά έπεφταν αργά το βράδυ με τους εργάτες να δουλεύουν κάνοντας χρήση των φακών τους ενώ το ξημέρωμα το απαραίτητο δίχτυ παραλλαγής κάλυπτε τα υπό κατασκευή ακίνητα για να μην διακρίνονται οι εργασίες.

Ειδήσεις σήμερα

Μητσοτάκης: Στο Μάτι μετρούσαμε φέρετρα κι όχι στρέμματα – Τσίπρας: Ανέλαβα την πολιτική ευθύνη

Κορωνοϊός: Στα 3.273 τα νέα κρούσματα - 332 οι διασωληνωμένοι, 42 θάνατοι

Κορωνοϊός - Johnson & Johnson: Ως 9 φορές περισσότερα αντισώματα παράχθηκαν μετά απο δεύτερη δόση
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης