Φωτιά στην Εύβοια: Καλύτερη η εικόνα σε Πευκί - Αναζωπύρωση στις Γούβες - Προς το Ασμήνι κινείται το πύρινο μέτωπο

Φωτιά στην Εύβοια: Καλύτερη η εικόνα σε Πευκί - Αναζωπύρωση στις Γούβες - Προς το Ασμήνι κινείται το πύρινο μέτωπο

Πυροσβέστες, κάτοικοι, εθελοντές με κάθε μέσο που έχουν στη διάθεσή τους προσπαθούν να περιορίσουν τα πύρινα μέτωπα

pefki-maoin
Προς το Ασμήνι κινείται η πύρινη λαίλαπα με εθελοντές και πυροσβεστικές δυνάμεις οργανώνουν εκεί τη μάχη τους, για να μην εισέλθει η φωτιά στον οικιστικό ιστό, αλλά να τη συγκρατήσουν έξω από το χωριό.  Ωστόσο λίγο μετά τις 21:00 υπήρξε μεγάλη αναζωπύρωση στο μέτωπο στις Γούβες, με τους πυροσβέστες και τους κατοίκους να δίνουν μάχη για να το περιορίσουν.

Η εικόνα  στο Πευκί είναι λίγο καλύτερη και ενώ νωρίτερα το απόγευμα η πύρινη λαίλαπα έκαψε σπίτια.  Πυροβέστες και κάτοικοι πάλεψαν με κάθε μέσο για να περιορίσουν τη φωτιά.  Υπήρξαν δε περιπτώσεις που χρησιμοποίησαν λάστιχα από αυλές σπιτιών αλλά και κλαδιά δέντρων.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cde9y1a8mfgh-se)


Στο μεταξύ τα πυροσβεστικά ξέμειναν από νερό και ανεφοδιάζονται ενώ οι πυροσβέστες ακούστηκαν σε ζωντανή μετάδοση να φωνάζουν με ντουντούκες ότι χρειάζονται νερό για να κατασβέσουν το πύρινο μέτωπο.  
Παράλληλα ηλικιωμένοι μεταφέρονταν με κάθε μέσο στα φέρυ μποτ που περιμένουν στην παραλία. Μάλιστα άνθρωποι προχωρημένης ηλικίας που δεν μπορούν να περπατήσουν μεταφέρονταν είτε υποβασταζόμενοι είτε ακόμα και πάνω σε κρεβάτια.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cdea9jqhboix-sf)


Οι άνεμοι λίγο μετά τις 19:30 έπεσαν σημαντικά, με αποτέλεσμα να διευκολυνθεί η τιτάνια προσπάθεια πυροσβεστών και κατοίκων. Την ίδια ώρα και στο μέτωπο που μαίνεται στις Γούβες η κατάσταση φαίνεται να είναι καλύτερη. Όμως όπως και στο Πευκί έτσι και στις Γούβες κάτοικοι, εθελοντές και πυροσβέστες βρίσκονται σε επιφυλακή υπό των φόβο αναζωπυρώσεων.

Κλείσιμο
Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cdeawiiqhc81-se)


Η Περιφέρεια Αττικής στέλνει ειδικά οχήματα ως βοήθεια για την κατάσβεση

«Είμαστε αλληλέγγυοι στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος και στους συμπολίτες μας κατοίκους της Ευβοίας που δοκιμάζονται σκληρά από τον πύρινο εφιάλτη» τονίζει ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης.

Ο ίδιος ανταποκρινόμενος στο αίτημα του ομολόγου του Στερεάς Ελλάδος Φάνη Σπανού, αποστέλλει 7 μεγάλες υδροφόρες και 2 μικρά πυροσβεστικά οχήματα για να συνδράμουν στις τιτάνιες προσπάθειες που καταβάλλονται για την κατάσβεση των πυρκαγιών στην Εύβοια.

Η αποστολή τους, έχει ξεκινήσει και σύντονα θα τεθούν στη διάθεση της Πολιτικής Προστασίας προκειμένου να αξιοποιηθούν όπου κρίνεται αναγκαίο στις φλεγόμενες περιοχές της Εύβοιας.

Στο μεταξύ σταθερή παραμένει η κατάσταση στις καμένες περιοχές της Αττικής, όπως ενημερώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Βας. Κόκκαλης, με τις δυνάμεις πυρόσβεσης και τους εθελοντές να επιχειρούν συνεχώς αντιμετωπίζοντας καίρια τις αναζωπυρώσεις.
pirosvestika-main


Ειδήσεις σήμερα:

Ολυμπιακοί Αγώνες: O «ψυχρός πόλεμος» μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας για τα μετάλλια - Ποιος προηγείται

Φωτεινή Δάρρα: Η αδερφή μου και ο γαμπρός μου έχουν τραπεί σε άτακτη φυγή

Φωτιά στην Αττική: Πάνω από 300 σπίτια με ζημιές - «Χάσαμε τις περιουσίες μας» λένε οι κάτοικοι

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης