Φωτιές στην Αττική: Άγρυπνοι φρουροί οι εθελοντές σε Πάρνηθα και Πεντέλη

Φωτιές στην Αττική: Άγρυπνοι φρουροί οι εθελοντές σε Πάρνηθα και Πεντέλη

Έχουν στελεχωθεί όλα τα παρατηρητήρια - Συνεχείς περιπολίες στα καμένα και τους υπόλοιπους ορεινούς όγκους της Αττικής

edasa
Αποφασισμένοι να μείνουν στα πυροφυλάκια για όσο χρειαστεί δηλώνουν στο protothema.gr νέοι και νέες που έχουν σπεύσει εθελοντικά στη φύλαξη των πολύτιμων δασών. 

Τα παρατηρητήρια της Αττικής είναι όλα στελεχωμένα με τις βάρδιες να ενισχύονται από τη στιγμή που πέφτει το σκοτάδι. Και σήμερα τα μάτια όλων ήταν επάνω στα καμένα της Πάρνηθας. 

Πέραν των περιπολιών των στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής δεκάδες νέοι πέρασαν τη νύχτα στα πυροφυλάκια της Πεντέλης και της Πάρνηθας, ώστε αν υπάρξει αναζωπύρωση να εντοπιστεί άμεσα και να σπεύσουν οι πυροσβέστες, καθώς από τη στιγμή που θα ξεπεταχθεί η πρώτη φλόγα ο χρόνος μετρά αντίστροφα. 

Όσοι βρίσκονται στα πυροφυλάκια «ελέγχουν» διακριτικά αυτοκίνητα και πεζούς που διέρχονται από τις δασικές περιοχές. Βασικά φροντίζουν να καθιστούν εμφανή την παρουσία τους, ώστε να περιορίζουν εκ των πραγμάτων τους οδηγούς, κυρίως. 

Οι περισσότεροι εθελοντές επαναλαμβάνουν αυτήν τη δράση προσφοράς κάθε χρόνο, καθώς δηλώνουν λάτρεις του δάσους και έτοιμοι να κάνουν ότι περνά από χέρι τους για να το προστατέψουν. 

Και δεν περιορίζονται μόνο στην παρατήρηση. Νέοι και νέες με τους οποίους συνομιλήσαμε ήταν τις προηγούμενες ημέρες στα πύρινα μέτωπα. Άλλοι στον Άγιο Στέφανο και άλλοι στην ευρύτερη περιοχή της Βαρυμπόμπης.


Ειδήσεις σήμερα:

Αγωνία για τις πυρκαγιές στην Ιστιαία: Το πύρινο μέτωπο ανάμεσα σε χωριά - «Θα καούμε» λένε οι κάτοικοι

Χαρδαλιάς: Διαχειριζόμαστε 55 πυρκαγιές ταυτόχρονα - Ελπίζουμε να οριοθετήσουμε τη φωτιά στην Αττική μέσα στις επόμενες ώρες

Προκαταρκτική έρευνα για τη δικηγόρο που έκανε προσευχή «να καεί η Εκάλη και το Καστρί»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης